FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TÎRGU MUREȘ

Cristiano Bergodi explică despărțirea de ASA: "Sînt probleme mari de ordin intern"

Bergodi, 51 de ani, a decis să părăsească ASA-ul după ce DNA a anunțat că primarul Dorin Florin e anchetat pentru că sponsorizează ilegal clubul de fotbal
Bergodi, 51 de ani, a decis să părăsească ASA-ul după ce DNA a anunțat că primarul Dorin Florin e anchetat pentru că sponsorizează ilegal clubul de fotbal

Articol de - Publicat sambata, 19 decembrie 2015 00:00

Cristiano Bergodi explică de ce nu a mai putut suporta situația tensionată de la club și a demisionat. Mîine, la Ploiești, pe banca mureșenilor va sta antrenorul de portari, Carol Fekete.

- Domnule Bergodi, de ce aţi hotărît să vă daţi demisia cu o etapă înaintea finalului de sezon?
- Sînt probleme mari de ordin intern la club despre care nu vreau să vorbesc şi simţeam că nu mai sînt pe aceeaşi lungime de undă cu conducerea.

- V-aţi certat cu viceprimarul Claudiu Maior?
- Nu, nu se pune problema de aşa ceva. Şi ieri am vorbit cu șefii şi am rămas în relaţii bune. Toţi m-au înţeles şi mi-au acceptat decizia.

- Totuşi, ați surprins pe toată lumea demisionînd după o victorie în Cupă, împotriva Timişoarei...
- Am analizat lucrurile şi am crezut că aşa este mai bine pentru toată lumea. Dar mă bucur că am reuşit un meci bun la Timişoara, chiar dacă am avut foarte mulţi jucători accidentaţi şi am jucat vreme îndelungată în inferioritate.

- Cu ce aţi rămas după experienţa de la ASA?
- Sînt mulţumit de munca mea şi de faptul că în ciuda tuturor problemelor am izbutit să fac o treabă bună, să las echipa cu cea mai bună apărare din Liga 1, pe loc de play-off şi pentru prima oară în semifinalele Cupei României.

- Chiar nu aveți nici un regret?
- Îmi pare rău doar că a trebuit să îmi dau demisia din cauza acestor probleme şi nu am putut să fac pregătirea din iarnă cu băieţii. Cînd am venit la ASA, la două zile deja aveam meci cu CFR şi nu am putut face mai nimic, mi-a lipsit o pregătire centralizată.

La distanță mare de Ciobi

Cu doar 15 puncte cumulate în 11 jocuri, Bergodi are cel mai slab procentaj dintre toţi antrenorii care au condus ASA-ul după promovarea grupării ardelene din 2014. Top procentaje ASA: Liviu Ciobotariu - 74,5% puncte cîştigate, Cristian Pustai 62,5%, Adrian Falub - 55,5%, Vasile Miriuţă - 51,5%, Cristiano Bergodi - 45,5%.

"Sînt mai multe motive pe care Bergodi le are, sînt și chestiuni interne, dar noi vrem să-i mulțumim pentru că ne-a lăsat pe loc de play-off şi ne-a calificat în semifinalele Cupei"
Bogdan Mara, preşedinte ASA

3 victorii, 6 egaluri şi 2 înfrîngeri e palmaresul Bergodi pe banca mureşenilor în Liga 1

12 goluria primit ASA cu Bergodi antrenor în Liga 1, în 11 partide

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ockiu
ockiu  •  19 Decembrie 2015, 10:05

gata ... ASA mai schimba un antrenor?!?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează