FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - SEPSI OSK

VIDEO Bergodi a izbucnit: „Prostii, nu am avut niciodată echipă de titlu!”

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului
Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului

Articol de , , - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 17:35 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 19:57

Cristiano Bergodi (59 de ani), antrenorul lui Rapid, a prefațat partida cu Sepsi OSK de luni, ora 20:30. Iritat de criticile primite, italianul a răbufnit: „N-am avut niciodată în carieră o echipă de titlu! La anul ne putem asuma acest obiectiv”.

În finalul sezonului regulat, Rapid a pulveriza pe FCSB, 4-0, și intra în play-off la doar 4 puncte în urma roș-albaștrilor.

Un început de play-off de coșmar, cu înfrângeri pe linie contra Farului, Universității Craiova și CFR-ului, a deraiat „acceleratul” din Giulești. Rapid a rămas la 13 puncte în urma liderului și vrea acum să se claseze pe o poziție de cupe europene.

Revenirea „Pitbull-ului”, izbucnirea lui Caparco și ultrașii „falși”: „Din cauza voastră arde cămașa pe noi!” » 10 informații de pe stadion, înainte de Dinamo - Poli Iași
DINAMO - POLI IAȘI
Revenirea „Pitbull-ului”, izbucnirea lui Caparco și ultrașii „falși”: „Din cauza voastră arde cămașa pe noi!” » 10 informații de pe stadion, înainte de Dinamo - Poli Iași

Pentru Rapid urmează un meci cu Sepsi OSK, luni, ora 20:30, în etapa 4 din play-off. Antrenorul Cristiano Bergodi a prefațat partida.

Cristiano Bergodi, înainte de Rapid - Sepsi OSK: „Ne-am antrenat bine. Vrem 3 puncte, să se liniștească puțin apele”

„Întâlnim o echipă pe care o cunosc bine. Ne așteaptă un meci dificil, mai ales că venim după 3 înfrângeri. Sperăm că băieții vor fi concentrați și cu un moral bun. Ne-am pregătit bine, ne-am revenit moral. Sepsi este o echipă bună, în afară de meciul cu FCSB n-au mai pierdut în ultimele 6 etape.

Venim după un meci pierdut cu CFR și probabil vor fi schimbări. De măsuri nu vorbim, nu are importanță acum. Pe cine vom trimite pe teren va fi competitiv.

Trebuie să fim obișnuiți cu presiunea, jucătorii trebuie să se concentreze la meci. Avem ocazia de a reveni, încercăm să câștigăm cele 3 puncte și să se liniștească puțin apele. Mai sunt 7 meciuri și trebuie să dăm totul.

Băieții s-au antrenat bine, în fotbal nu poți sta multe zile cu moralul jos. Pierzi, treci peste, te gândești la meciul următor. Avem un grup valoros. E adevărat, am greșit mult și toți suntem vinovați, dar echipa a arătat așa de bine în 30 de meciuri deși am avut multe probleme în cursul campionatului. Trebuie să reparăm această situație”, a afirmat Bergodi în prima fază.

Cristiano Bergodi: „Locul 2, un obiectiv realist”

Ulterior, italianul a afirmat că țintește clasarea pe locul 2 în acest final de sezon. Totodată, a numit lipsa de omogenitate din lot ca o posibilă cauză pentru rezultatele de coșmar din ultima vreme.

„Nu vorbim acum despre titlu. Ești la 4 puncte de lider, apoi pierzi 3 meciuri, te-ai îndepărtat și la revedere cu titlul. Obiectivul la începutul campionatului a fost locurile 1-3. Ar fi un pas înainte ca Rapid să ajungă din nou, după mulți ani, în cupele europene.

Nu e ușor ca de la o zi la alta să omogenizezi grupul, să lucrezi la relațiile interumane, relațiile de joc. Nu a fost ușor. Din păcate, am avut o perioadă proastă și ne-am îndepărtat de titlu.

Avem 7 meciuri, eu spun că locul 2 este realist. Vom lupta. Cine greșește mai puțin, cine are mai multă încredere în calitățile și valoarea jucătorilor probabil va câștiga acest loc foarte, foarte important”, a spus antrenorul italian.

Bergodi a răbufnit: „N-am avut niciodată echipă de titlu!”

În final, Bergodi, evident iritat, le-a transmis un mesaj celor care l-au criticat:

„S-au spus prostii despre mine, că nu am câștigat niciodată un titlu. Eu nu am avut niciodată o echipă de titlu, niciodată! Uitați-vă la cariera mea și spuneți-mă dacă am avut vreodată o echipă pregătită să câștige un titlu.

Te deranjează, dar nu e problemă, gata, mă opresc aici. Să se uite bine la cariera de antrenor! Eu nu am avut niciodată o echipă de titlu”.

Anul viitor ne asumăm lupta la titlu, vor rămâne jucătorii importanți, pregătiți pentru titlu.

Toți suntem sub evaluare din partea conducerii, antrenori și jucători. Trebuie să începem să jucăm din nou cum jucam înainte de aceste 3 meciuri.

  • Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Claudiu Petrila aruncă prosopul: „Ne-am relaxat după meciul cu FCSB. E greu să ne mai gândim la titlu”

La conferința de presă a participat și mijlocașul lateral Claudiu Petrila (23 de ani). Acesta a admis că nu se mai gândește la cucerirea titlului, între FCSB și Rapid fiind acum 13 puncte.

„Știm cu toții că vom avea un meci greu. Venim după 3 partide în care ne-am prezentat un pic nepregătiți, dar sperăm ca de mâine să începem să legăm victoriile.

A fost o săptămână destul de grea, cu foarte multe critici, dar consider că le merităm din plin. Ultimele meciuri au fost dezastruoase, s-au luat și niște măsuri. Ăsta este fotbalul, trebuie să mergem mai departe.

Probabil ne-am relaxat după meciul cu FCSB (n.r. - din etapa 30 a sezonului regulat, 4-0). Nu înțelegem de ce, dar s-a întâmplat. Acum trebuie să ne revenim și să privim înainte.

Am vorbit între noi, am spus fiecare ce credem că ar trebui să schimbăm, iar asta cred că s-a văzut la antrenamente în ultimele zile. Sperăm să o arătăm și la meci. E greu să te mai gândești la titlu, e o distanță foarte mare. E greu ca cei de la FCSB să piardă 4-5 meciuri iar noi să batem tot, dar acum rămâne să ne batem pentru locul 2.

Eu nu mă gândesc la ce fac ceilalți, ține doar de noi să terminăm pe locul 2, pentru că pe primul loc este greu să mai ajungem. Ține doar de noi, trebuie să facem imposibilul să terminăm pe locul 2”.

Citește mai multe știri din Superligă:

Ce a făcut Mititelu imediat după umilința de la Botoșani » Negru de supărare după arbitrajul dezastruos
BOTOȘANI - FCU CRAIOVA 4-1
Ce a făcut Mititelu imediat după umilința de la Botoșani » Negru de supărare după arbitrajul dezastruos
Cum a trăit Valeriu Iftime victoria la scor cu FCU Craiova: „La pauză eram în Liga a 2-a”
FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA 4-1
Cum a trăit Valeriu Iftime victoria la scor cu FCU Craiova: „La pauză eram în Liga a 2-a”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
bozo76
bozo76  •  15 Aprilie 2024, 23:21

Cred ca repet a 10 oara. Albu si Borza sunt baieti buni. Nu au tradat nimic. Nu ii mai scoateti degeaba.

bozo76
bozo76  •  15 Aprilie 2024, 23:20

Mi.e imi place Bergo dar are presiune mare pe el.

dramav
dramav  •  15 Aprilie 2024, 18:27
Postat de MaxiP pe 15 Aprilie 2024, 10:16

Cand te suna ce le poti zice? Da, vin sa luam titlul, si-l propun vreo 7 echipe la inceput de campionat, eu cred ca si Dinamo spera la titlu la inceputul campionatului. Eforturile, mai mici, desi la Rapid au fost. Ca apoi lucrezi tot cu ei... acolo e asumarea. Tu accepti, ca stii ca ei bat campii, dar ii vor bate si in continuare si apoi ti-o iei. In alta ordine de idei, el are dreptate. Daca cumva lua titlul cu Rapid, era bonus. Complet, nu o considera nimeni pe Rapid echipa de titlu la inceputul campionatului, au inceput inainte de play-off. Legat de intrebarea ta, daca a spus asta la inceput, cred ca nici nu s-a pus problema. Iar acum urmeaza sa vedem daca Rapid intr-adevar e echipa cu o alta mentalitate si il mentin dupa un sezon, totusi, bun si intr-adevar au rabdare sa creeze o echipa de titlu.

Ce ma deranjeaza la Bergodi e ca nu vezi o idee de joc clara la Rapid, in fiecare meci parca vezi ca incearca mereu altceva. Daca tot nu ai echipa de titlu, de ce nu ai pregatit sezonul asta pentru a dezvolta o mentalitate si a crea trasee de joc? Daca Papeau nu e in teren, Rapid are probleme sa fie periculoasa in atac, cu Rrahmani sau fara. Si Papeau nu e chiar cel mai bun jucator totusi, asta spune multe.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează