FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC VOLUNTARI 1-2

Moment critic la Rapid! 3 mari motive de îngrijorare în Giulești: cine e vedeta care pare că se ascunde de responsabilități

Rapid nu-și revine / foto: Cristi Preda (GSP) +25   FOTO
Rapid nu-și revine / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 00:23 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 09:20

Rapid a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie, trupa lui Bergodi pierzând în Giulești cu FC Voluntari, scor 1-2. Alb-vișiniii sunt în plină criză înainte de întreruperea campionatului și, pe deasupra, și-au pierdut și sprijinul galeriei. Înfrângerea de sâmbătă e apogeul unei luni de coșmar pentru giuleșteni.

Pe măsură ce Rapid s-a apropiat mai mult de poziția de lider, jocul alb-vișiniilor a arătat din ce în ce mai rău. Iar partida cu FC Voluntari a adâncit și mai tare colapsul din Giulești, scoțând în relief probleme majore în toate compartimentele. De ce fanii Rapidului au toate motivele să se îngrijoreze?

Rapid - FC Voluntari 1-2 » Giuleștenii sunt în criză! Trupa lui Bergodi a ajuns la 5 meciuri fără victorie
Rapid - FC Voluntari 1-2
Rapid - FC Voluntari 1-2 » Giuleștenii sunt în criză! Trupa lui Bergodi a ajuns la 5 meciuri fără victorie

1. Rapid fără idei. Nimeni n-așteaptă pauza mai mult decât Cristiano Bergodi! 

Când jubila triumfător pe 5 noiembrie, după lecția dată FCSB-ului, Cristiano Bergodi nu-și proiecta nici în cele mai pesimiste scenarii că echipa lui nu va mai câștiga nici un măcar în meci din următoarele cinci! 

Realitatea de pe 9 decembrie îl „strivește” pe italian. Rapid nu mai găsește drumul spre poartă, n-a câștigat nici cu „lanterna” FC Botoșani, a părăsit Cupa și a dezamăgit și cu FC Voluntari. În tot „pachetul” e și înfrângerea cu U Cluj de la adăpostul lui 2-0. 

De la începutul lunii trecute, Bergodi n-a mai găsit formula câștigătoare, n-a punctat din cale afară nici la schimbări și a mai pierdut pe alocuri și din protecția galeriei, care a recurs din nou la fluierături și ironii la adresa echipei.

Italianul are cel mai mult nevoie de întrerupere, dar până acolo, pe giuleșteni îi mai așteaptă două deplasări complicate, la Ploiești și la Constanța.

Rapid - FC Voluntari / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Rapid nu-și revine / foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - FC Voluntari / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Rapid - FC Voluntari / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Rapid - FC Voluntari / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+21 FOTO

2. Kevin Soni, o umbră. Și un jucător-cheie al Rapidului care se nu-și asumă nimic

O nouă confirmare: Kevin Soni întârzie să devină omul de care ofensiva giuleștenilor are nevoie în lipsa lui Albion Rrahmani. Nu e nici măcar pe aproape. 

Camerunezul a fost din alt film în prima repriză și nu s-a sincronizat mai deloc cu Funsho și Papeau, colegii din atac. Imobil, adesea decuplat de realitatea de pe teren, lent și fără să stea cu fața la poarta adversă, vârful african a catalizat frustrările tribunei cu prestația sa. A fost primul om huiduit în meciul cu Voluntari și pare foarte, foarte departe de orice pretenții pentru o echipă mare. 

Consecință firească, Bergodi l-a înlocuit la pauză cu Alexandru Ioniță. În același timp, Tsoumou, celălalt vârf, demonstrează mai multă voință, dar este complet ieșit din forma fizică. Greoi, congolezul reușește totuși să creeze jumătăți de ocazie. 

În același timp, giuleștenii suferă pe un post favorit. Acela de fundaș stânga. Veteranul Junior Morais a fost întrucâtva productiv în ofensivă în sezonul trecut, dar a fost transferat din Giulești și înlocuit cu Andrei Borza, tânărul de 18 ani de la Farul, acum fiind al treilea cel mai bine cotat rapidist de transfermarkt, cu 1.2 milioane de euro, la egalitate cu Albion Rrahmani. Borza reușește să se achite de defensivă, dar este aproape inexistente în atac, nu „ară” banda și, de multe ori, la pase primite în adâncime, pare că aleargă paralel cu mingea! 

Deși are alibiul vârstei, Borza pare să-l fi pus pe gânduri și pe Bergodi, care nu l-a folosit deloc în meciul cu Botoșani, revenind la varianta cu Răzvan Onea și Braun ca fundași laterali. A fost pentru prima oară când Borza a fost rezervă de când a ajuns în Giulești. Asta după ce-l schimbase în ultimele minute din celălalt dezastru de pe teren propriu, 2-3 cu U Cluj!

1 pasă de golare Borza, chiar cu Voluntari, când i-a pasat lui Papeau, „responsabil” cu golul extraordinar din afara careului

3. Săpunaru și mijlocul scârțâie și ele

Un alt motiv de îngrijorare al Rapidului e că lipsa de idei din atac nu-i neapărat singura problemă a lui Bergodi.

Defensiva dă în continuare semne de slăbiciune și a făcut-o încă din primele minute, când Săpunaru a „dormit” și l-a scăpat de marcaj pe Nemec la o fază fixă periculoasă. Slovacul a fost uitat și la golul de 1-0 și n-a mai iertat, giuleștenii comportându-se și mai hilar la celălalt gol. 

Săpunuaru își arată anii, iar mijlocul pare ușor de demontat. Oaidă, pe care Becali l-a luat în zeflemea adesea, a ajuns om de bază la Rapid, în timp ce Kait pare complet șters. Echipa vișinie e de multe ori împinsă spre propria poartă, iar creativitatea este zero. Toate sunt aspecte pe care Bergodi trebuie să le îmbunătățească urgent, dacă vrea să se mențină pe banca Rapidului. 

Da, este o mică criză. Este o criză de rezultate. E o perioadă în care trebuie să strângem rândurile. Nu ne iese nimic. Ați văzut primul gol pe care l-am luat, o degajare, minge așezată pentru Ricardinho... Noi trebuie să ne antrenăm bine și să ieșim din această pasă proastă. Asta vom analiza, vom vedea cu băieții. Sunt probleme, e evident, dar nu așa de mari. A fost un joc pe care l-am controlat, am intrat des în careul lor. Dar n-am avut eficacitate și inspirație în fața porții. Normal că îți cade încrederea după ce iei gol. Jocul nu mă nemulțumește, doar rezultatele
- Cristiano Bergodi, după înfrângerea cu Voluntari

VIDEO Golul lui Jayson Papeau, singura „sclipire” a serii la Rapid

Citește și alte știri despre Rapid:

Seară neagră în Giulești » Record negativ pe noua arenă a Rapidului

VIDEO Revelionul a venit mai devreme în Giulești, dar nu pentru Dan Șucu » Ce riscă giuleștenii

VIDEO Moș Crăciun a venit cu înjurăturile în Giulești » Ce a făcut când a ajuns în dreptul galeriei la Rapid - Voluntari

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (11)
balderis
balderis  •  10 Decembrie 2023, 09:13

Cînd îi văd pe chibiții fîcîsîbîului cît sunt de îngrijorați de soarta Rapidului , îmi vine să ..mit ! Băieți, nu-s decît niște meciuri pierdute . Bine că v-am bătut pe voi , restul sunt jocuri !!!

username_2
username_2  •  10 Decembrie 2023, 09:02
Postat de concret pe 10 Decembrie 2023, 02:51

"Când jubila triumfător pe 5 noiembrie, după lecția dată FCSB-ului, Cristiano Bergodi nu-și proiecta nici în cele mai pesimiste scenarii că echipa lui nu va mai câștiga nici un măcar în meci din următoarele cinci!"... asa se intampla cand faci jurnalismul ***.

„Italianul are cel mai mult nevoie de întrerupere, dar până atunci e lungă”, lungă și pe-a doua probabil...din cotidienele gafe rinjieriste, probabil de aia au plecat Udrea și Tolontan, au văzut că n-au cu cine

03101956
03101956  •  10 Decembrie 2023, 08:20

Locomotiva CFR a deraiat!!! Din nou......Cand ai prea multe aere de potential (viitor) campion (?????) o meriti. Sunteti niste acari......pacat de pasagerii din tribune!!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează