FOTBAL  »  Superliga  »  CS MIOVENI

CS Mioveni, ciuca bătăilor din Liga I: ”N-am zice nu premierilor!”

Fotbaliștii Mioveniului se îndreaptă descumpăniți spre Liga a II-a, de unde au promovat vara trecută pentru că FC Bihor n-a primit licența +6   FOTO
Fotbaliștii Mioveniului se îndreaptă descumpăniți spre Liga a II-a, de unde au promovat vara trecută pentru că FC Bihor n-a primit licența

Articol de - Publicat sambata, 14 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 aprilie 2012 11:48

Cum arată un antrenament la CS Mioveni, echipa care a ajuns ciuca bătăilor în Liga I: jucători dezinteresaţi, nervozitate, resemnare şi delăsare.

GSP a asistat la şedinţa de pregătire de miercuri a ultimei clasate şi a descoperit o echipă demoralizată, cu fotbalişti neplătiţi, care nu mai au nici un chef de fotbal. ”Luptăm să facem baremul de 25 de puncte şi n-am zice nu premierilor «indirecte», ţinînd cont că putem arbitra atît lupta pentru titlu, cît şi pentru retrogradare. Numai să putem bate şi noi pe cineva”, explică, resemnat, căpitanul Mihai Olteanu.

CS Mioveni e una dintre cele mai neputincioase "lanterne" din Europa, cu doar 12 puncte în 25 de etape. Ce-i mai mînă în luptă pe nişte jucători consolaţi de mult cu ideea matineului? Cu ce chef se mai antrenează o echipă care are are numai două victorii şi de la începutul campionatului s-a aflat permanent în zona fierbinte a clasamentului?

GSP a intrat pentru cîteva ceasuri în cantonamentul celor de la Mioveni, un adevărat teritoriu al deznădejdii. Codaşii campionatului s-au reunit miercuri după-amiază, la baza părăginită de la Ştefăneşti, după o nouă înfrîngere, 1-2, acasă cu Oţelul. Duminică urmează deplasarea la Vaslui. După maşinile luxoase cu care au venit la teren, Mercedesuri SLK, Audi Q4, Mazda, ai fi zis că sînt fotbalişti de Champions League, nu cei mai slabi din Liga I.

Înjurături şi mingi dezumflate
Programat la 17:30, antrenamentul a început cu un sfert de oră întîrziere. "Principalul" Marian Pană a ţinut o şedinţă prelungită în vestiar, din care jucătorii au ieşit şifonaţi. În drum spre teren, fundaşul Ionuţ Voicu (27 de ani) a scăpat cîteva înjurături printre dinţi, iar ceilalţi colegi murmurau şi ei nemulţumiţi. Nervozitate, tensiune, resemnare.

Iar dezorganizarea e la ea acasă. Mingile pentru antrenament erau dezumflate cînd să înceapă pregătirea. Au fost luate la pompă acolo, pe margine. Există totuşi un lucru în comun cu marile echipe: obişnuitele poante dintre jucători pînă să se dea drumul la treabă. Plus mijlocaşul Naidin (32 ani) şutînd două mingi după o ţintă din tribunele ruginite.

"Staţi doi pe o saltea, n-avem suficiente"
Blazarea s-a văzut încă de la primele mişcări. Preparatorul fizic Cătălin Buşuricu i-a luat în primire pe jucători şi mai că nu-i implora să lucreze la intensitatea dorită de el. Momentele hilare n-au lipsit nici la încălzire. "Vă rog, aşezaţi-vă şi cîte doi pe saltea, fiindcă nu sînt suficiente", le-a atras atenţia ajutorul lui Pană.

"E bine aşa?", l-a întrebat brazilianul Roberto Ayza (31 ani) pe Buşuricu în timpul seriilor de alergare lansată. "Perfect, un minut fix, puls 160", a răspuns preparatorul fizic mulţumit că cineva îl ascultă. "Sîntem ceas!", se laudă singur Ayza.

"Ionescule, dormi pe tine?"
Marian Pană şi-a intrat în rol cînd s-a trecut la lucru cu mingea. Pînă atunci a făcut gimnastică alături de fotbalişti şi s-a jucat cu balonul. "Hai, cîte doi la minge, faţă în faţă la 25 de metri, preluare - pas. Cine are probleme medicale afară!", comandă antrenorul "lanternei".

Precizia paselor lasă de dorit, mingile se încrucişează haotic între perechi, iar unii folosesc şi mîinile pentru a stăpîni balonul. Pană e nemulţumit: "Haide, băi, ce-i asta? Nu fiţi neglijenţi. Loviţi rist exterior!" sau "Hai, Ionescule, dormi pe tine?". După cîteva minute se reduce distanţa şi creşte intensitatea paselor. "Hai, puţin mai vioi!", îi biciuie tehnicianul. "S-a dezumflat mingea", se plînge un jucător. "Băgaţi repede pompa-n ea!", ordonă Pană. Principalul mai şi glumeşte. L-a luat la mişto pe Voiculeţ după ce atacantul a "raşchetat" o minge: "Adi, hai că ai întors-o pe dos".

"Jucaţi sau vă fac referat să vă taie din salarii!"
Starea de spirit a jucătorilor nu s-a schimbat nici la miuţă. "Dacă nu jucaţi serios, vă opresc!", i-a ameninţat "principalul" pe jucători după vreo 5 minute. Încă un avertisment după alte cîteva acţiuni în dorul lelii: "Băi, aveţi de gînd să jucaţi? Hai la joc!".

Pînă la urmă, Pană opreşte nervos antrenamentul. Le ţine o scurtă şedinţă băieţilor: "Veniţi aproape! Daţi-o dracului de treabă. Credeţi că eu nu văd că nu vreţi să jucaţi? Vreţi să vă fac referat la conducere să vă taie din salarii? Voi pierdeţi! Vă înţeleg că aţi venit după o zi petrecută acasă, dar vreau să văd altă atitudine. Daţi-i drumul la joc!". Şi uite aşa a mai trecut o zi la Mioveni. "Mîine să veniţi pregătiţi la antrenament!", le-a cerut antrenorul. O vorbă veche din fotbal spune că joci precum te antrenezi. Vă mai miraţi acum că Mioveni e pe ultimul loc?

"Atmosfera nu e extraordinară, toată lumea e supărată, încordată. Salariile sînt în urmă, dar luptăm să facem baremul de 25 de puncte. N-am zice nu premierilor la «indirecte», numai să şi putem bate pe cineva!" (Mihai Olteanu (31 ani), căpitan Mioveni)

"E dificil să-i mai motivez pe jucători în situaţia actuală, dar vrem să mai facem măcar 10 puncte. Urmează meciuri cu echipe abordabile, Chiajna, Petrolul, Ceahlăul, Sibiu, pe care putem să le batem" (Marian Pană, antrenor Mioveni)

"Din păcate, valoarea echipelor din Liga I s-a nivelat în jos. După părerea mea, ca joc, Steaua poate lua titlul, dar prima şansă o are CFR" (Marian Pană, antrenor Mioveni)

"Sîntem mai irascibili, umblăm cu capul în pămînt. Nu sîntem însă cei mai slabi din Liga I şi cred că ne mai putem salva de la retrogradare. Nu ne convine că toţi ne iau de sus şi îşi calculează trei puncte cu Mioveniul" (Gabriel Enache (21 ani), mijlocaş Mioveni)

7 luni au trecut de la ultima victorie a Mioveniului, 2-1 cu Sportul, acasă, pe 16 septembrie 2011

2 este numărul victoriilor obţinute de Mioveni în cele 25 de etape, ambele acasă: 4-2, cu Gaz Metan (etapa a 5-a) şi 2-1 cu Sportul (etapa a 7-a)

6.000 de euro e cel mai mare salariu lunar la Mioveni: Rică Neaga, reprimit joi la echipă. Media e de 2.000 de euro

7 antrenori a avut Mioveni în acest campionat: Ionuţ Popa, Ilie Stan, Răzvan Tunaru, Constantin Stancu, Stoichiţă, Mihai Stoica, Marian Pană

474323-mioveni-parcurs.jpg

Cu cine mai are de jucat CS Mioveni
Vaslui (d)
Rapid (a)
Petrolul (d)
Chiajna (a)
Ceahlăul (d)
FC Braşov (a)
Dinamo (d)
CFR Cluj (a)
Voinţa Sibiu (d)

Cum arată clasamentul în zona retrogradării
14. FCM Tg. Mureş 27 (22-29)
------------------------------------
15. Chiajna 27 p
16. Petrolul 25 p (27-34)
17. Sportul 25 p (26-40)
18. Mioveni 12 p

474322-codase.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lollol
lollol  •  14 Aprilie 2012, 23:14

ba papagalilor audi a 4 ala de 8000 d euro si cielo sunt masini de lux?

mircea_cjn
mircea_cjn  •  14 Aprilie 2012, 17:25

Pai, cum au promovat slabanii astia?

badeadorian
badeadorian  •  14 Aprilie 2012, 16:20

Miovenii nu aveau ce cauta in liga 1 !!!! 16 echipe in fotbalul nostru sunt mai mult decat suficiente !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează