FOTBAL  »  Superliga  »  PALMARESUL CRAIOVEI

CS U Craiova, prima reacție oficială după ce Curtea a decis că nu are palmaresul Științei + 4 paragrafe din motivare care contrazic apărarea echipei din Liga 1

Mihai Rotaru, patronul oltenilor, în centrul imaginii
Mihai Rotaru, patronul oltenilor, în centrul imaginii

Articol de GSP - Publicat joi, 23 august 2018 15:10

GSP.ro a pus față în față comunicatul de azi al celor de la CS U Craiova și motivarea deciziei prin care Curtea de Apel Timișoara a hotărât definitiv că echipa din Liga 1 nu are palmaresul Științei. 

CONTEXT:  CS U Craiova a reacționat oficial în premieră după apariția motivării prin care Curtea de Apel Timișoara a arătat că echipa din Liga 1 nu are palmaresul istoric și nu e continuatoarea Științei. Comunicatul postat astăzi pe site-ul clubului poate fi citit la finalul acestui articolul.

Iată, mai jos, 4 afirmații din comunicatele clubului din Bănie și cum sunt ele contrazise de paragrafe din motivarea Curții:

AFIRMAȚIA 1 a CS U Craiova:  "Instanța nu a judecat pe fond și nu a decis dacă palmaresul ne aparține sau nu. Este ca și cum o persoană, să spunem Adrian Vasile, merge la instanță pentru a obține o hotărâre din care să reiasă că este acea persoană. Instanța îi va respinge cererea îndrumându-l către evidența populației, dar fără a se pronunța dacă este sau nu acea persoană" (sursă afirmație)

CE SPUNE MOTIVAREA INSTANȚEI: "Cu privire la fondul cauzei reclamanta a invocat faptul că i-a fost respinsă în mod neîntemeiat acțiunea pe fond fără ca tribunalul să analizeze o cercetare efectivă a fondului, a susținerilor și a apărărilor părților, în raport de probele cauzei spre a conchide în sensul existenței sau nu a dreptului de proprietate asupra palmaresului în litigiu în patrimoniul reclamantei. 

Și aceste susțineri sunt considerate de Curtea de Apel ca fiind nefondate deoarece tribunalul a analizat în mod corect și complet cererile și apărările părților din proces în raport de probatoriul administrat de fiecare dintre acestea și a concluzionat în mod temeinic și legal că nu există dreptul de proprietate asupra palmaresului echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova, care să se regăsească în patrimoniul reclamantei, nefiind făcută nicio probă în acest sens". (citat din motivarea Curții de Apel)

AFIRMAȚIA nr. 2: "În decizia prin care noi am câștigat mărcile istorice, pe 12.11.2015, instanța s-a pronunțat asupra apartenenței palmaresului. La pagina 14, scrie și că «...pârâta Clubul Sportiv fiind continuatorul Clubului Sportiv din 1948 și putând invoca notorietatea denumirii Universitatea Craiova...".  (link)

CE SPUNE MOTIVAREA INSTANȚEI: "Cât privește motivul de apel potrivit căruia instanța de fond a ignorat total nelegal relevanța și puterea de lucru judecat a sentinței civile 1351/12.11.2015 a Tribunalului București, rămasă definitivă prin decizia civilă nr. 441/A/2016 a Curții de Apel București, hotărâri care au stabilit în mod clar starea de fapt și de drept referitoare la activitatea fotbalistică a echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova, Curtea constată că cele două hotărâri menționate nu au putere de lucru judecat ori autoritate de lucru judecat, așa cum susține apelanta intervenientă, asupra hotărârii apelate deoarece obiectul cauzei deduse judecății prin respectivele hotărâri este dreptul de proprietate asupra mărcii și nu asupra palmaresului, ca în cauza de față" (citat din motivare)

AFIRMAȚIA 3: "Instanța de la Timișoara a spus acum doar că palmaresul nu este material, că nu poate fi evaluat și nici nu este transmisibil, fapt consemnat și de deciziile luate în cazurile Rapid, Oțelul Galați sau Farul Constanța"

CE SPUNE MOTIVAREA INSTANȚEI: "Nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate. Nu există nicio dovadă că palmaresul echipei istorice Universitatea Craiova a fost transmis pe cale legală sau convențională către reclamanta CS U Craiova" (citat din motivare)

AFIRMAȚIA 4: "Clubul nostru are la bază o asociere cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât deja definitiv și irevocabil că:

  • Clubul Sportiv Universitatea Craiova este una și aceeași entitate din 1948 până în prezent, dobândind personalitate juridică în 1969;
  • Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține palmaresul de fotbal al echipei Universitatea Craiova"

CE SPUNE MOTIVAREA INSTANȚEI: Vezi din nou citatul de la punctul 2 + punctul 3 + "Totodată, apelanta a criticat și hotărârea instanței de fond și prin prisma faptului că s-a ignorat de către Tribunalul Dolj faptul că existența reclamantei apelante este confirmată de hotărârile de guvern emise cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Învățământului, în mod constant, începând cu anul 1992 și până în prezent, Clubul Sportiv Universitatea din Craiova fiind menționat în toate aceste hotărâri, existența apelantei reclamante, ca persoană juridică de drept public în subordinea Ministerului Educației și Sportului, fiind confirmată și în prezent prin ordinele miniștrilor Educației Naționale, astfel încât cu privire la istoricul acestui club, apelanta concluzionează că a luat ființă în 1969 fiind confirmată și prin Ordinul Ministrului Învățământului din 17 iulie 1979 și continuându-și activitatea și până în prezent. 

În opinia Curții, și aceste susțineri sunt nefondate și nedovedite, deoarece din actul de înființare al reclamantei depus la fila 136, vol. I, dosar fond, rezultă că aceasta s-a înființat în anul 1991 prin Ordinul 163/din 24.11.1991 și a căpătat personalitate juridică în 1995, având ca elemente de identificare CUI 7808985/ 23.10.1995".  (Citat din motivare)

Iată comunicatul de azi al CS U Craiova: 

"Deși am mai lămurit chestiunea privitoare la palmaresul Științei în cel puțin trei rânduri (aici, aici și aici), o facem și a patra oară, în speranța că mass media și publicul vor înțelege corect faptele.

Clubul Universitatea Craiova începe prin a reaminti atât publicului cât și presei sportive că hotărârea Curții de Apel Timișoara nu are nici o legătură cu noul SRL înscris în Liga a III-a de personajul de tristă amintire din istoria orașului. Singura entitate juridică ce ar putea ridica eventuale pretenții este societatea aflată în faliment la Tribunalul Brașov.

Mai mult, hotărârea Curții de Apel Timișoara nu are legătură nici cu elucubrațiile aceluiași personaj. Instanța a spus doar că palmaresul nu este material, că nu poate fi evaluat și nici nu este transmisibil, fapt consemnat și de deciziile luate în cazurile Rapid, Oțelul Galați sau Farul Constanța. În toate aceste cazuri, palmaresul nu a putut fi valorificat, singurele care au putut face obiectul unui transfer către o nouă societate fiind stemele acelor cluburi, stemele conferindu-le de altfel respectivelor echipe statutul de continuatoare ale echipelor istorice.

În plus, instanța supremă din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, a hotărât deja definitiv și irevocabil că:

  • Clubul Sportiv Universitatea Craiova este una și aceeași entitate din 1948 până în prezent, dobândind personalitate juridică în 1969;
  • Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține palmaresul de fotbal al echipei Universitatea Craiova;
  • Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține marca notorie (”stema cu leul”);
  • Clubul Sportiv Universitatea Craiova este singura entitate sportivă ce poate purta numele de ”Universitatea Craiova”

Iată și motivarea integrală a deciziei definitive de la Curtea de Apel Timișoara:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (94)
suporterucv
suporterucv  •  24 August 2018, 22:10

Ok, pai mie lucrurile mi se par foarte clare: fosta si mult iubita Stiinta (FCU cum i se mai spune) a FALIMENTAT. ADICA A MURIT dpdv juridico-economic. Aici nu cred ca mai este ceva de comentat. Acum, continuitatea fotbalului in Craiova este asigurata se pare de doua echipe - una cea din liga 1 si cealalta cea din liga a 3-a. Cea din liga 1 detine in mod legal (decizia instantelor definitiva si irevocabila) MARCA/NUMELE. Cea din liga a 3-a nu detine deocamdata nimic. Palmaresul, dupa decizia instantelor de pana acum, nu este la niciuna dintre ele, el se afla in patrimoniul echipei falimentate in 2014 (FCU). Dar atentie, procesul palmaresului nu este incheiat definitiv !!! Sa asteptam si recursul la ICCJ. Deci, pana una alta, echipa din lig 1 detine ceva ce are legatura cu fosta mare Stiinta, si anume numele. Cealalta nu detine nimic. Asta-i adevarul, fie ca ne place sau nu. Unora place, altora nu. Asa-i in viata !!

gabryel28
gabryel28  •  24 August 2018, 17:47

Este foarte simplu : clona nu are nimic si foloseste abuziv culorile,emblema si manipuleaza cu nerusinare

198939213804366
Adrian Addryano  •  24 August 2018, 16:14

"Din certificatul fiscal al reclamantei rezultă că aceasta s-a înființat în anul 1995 fostul club de drept public nu mai există a fost radiat din cauza datoriilor imense pe care le aveau secțiile de baschet și volei masculin și feminin iar consilierii locali au votat înființarea unui nou club fără secție de fotbal care fusese demult transformată în societate cu acționariat sută la sută privat așa cum cereau legile acestei țări și regulamentele forurilor internaționale!!!!!!!!! De asemenea reclamanta nu a putut dovedi că s-a înființat pentru a continua activitatea echipei de fotbal prin urmare nu a putut dovedi că ar deține trofeele ce compun palmaresul echipei de fotbal" Clară ca lumina zilei motivarea data de doua ori de Tribunalul Dolj și confirmată de Curtea de Apel prin urmare "asocierea"imaginară dintre actualul club fake de drept public și srl-ul impostorului de la anrp înființat în anul 2013 promovat ILEGAL la doar 8 luni de la înființare nu are nici o legătură cu istoria spiritul și tradiția acestui club!!!!!!! Asta este ADEVARUL JURIDIC pe care l-a tranșat clar trei instanțe judecătorești și pe care îl știe orice om cu minime cunoștințe juridice!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (94)
Comentează