FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

CS Universitatea Craiova are emoții: expiră 6 contracte » Patru certitudini, două semne de întrebare

U Craiova se află pe locul 3 în play-off
U Craiova se află pe locul 3 în play-off

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 16:06

Oltenii se vor despărți în această vară de fundașii Martici, Gardoș, Tiago și Briceag. Rotaru vrea să aducă doi apărători centrali. Incertă rămâne situația lui Roman II și Gustavo.

Finanțatorul Mihai Rotaru este, cu siguranță, cel mai ocupat om din club în această perioadă. Cu trimitere la criza declanșată în fotbal de noul coronavirus, omul de afaceri a punctat zilele trecute că știe deja ce trebuie făcut. „Trebuie să protejăm clubul U Craiova și jucătorii de la U Craiova. Dacă putem să facem ceva mai mult pentru fotbalul românesc, o vom face".

El se mai confruntă cu o problemă foarte serioasă în acest moment. Sunt nu mai puțin de 6 jucători cărora le expiră contractele în această vară: 4 fundași, Ivan Martici (29 de ani), Tiago Ferreira (26 de ani), Florin Gardoș (31 de ani), Marius Briceag (27 de ani), dar și doi atacanți, Mihai Roman II (27 de ani) și Gustavo Vagenin (28 de ani).

Clasament play-off Liga 1

Gustavo pare că a venit ca să aibă de unde să plece. Alungat din China de coronavirus, el a semnat cu oltenii până-n vară, cu opțiune de prelungire. Dar epidemia a ajuns apoi și în Europa, fotbalul s-a oprit aproape peste tot, iar brazilianul s-a refugiat la fratele său, în Anglia. Dacă în Super League se reia competiția mai repede și primește oferte tentante, e foarte posibil să facă drumul întors.

În ceea ce îl privește pe Roman, totul depinde de starea inimii sale (extrasistole). Deși el e sigur că va putea continua, situația se va lămuri abia după ce va ajunge la Padova, la profesorul Corrado, o somitate mondială în materie.

Cât îi privește pe apărătorii menționați, singurul regretat e Martici. Croatul susține că nu s-a hotărât încă în privința viitorului său, dar în Bănie se știe că el nu va mai rămâne. Restul, Tiago, Gardoș și Briceag, nu mai sunt doriți.

Cel mai bine a explicat situația directorul de imagine Gică Craioveanu, într-o recentă intervenție pe Facebook: „Ca să ia titlul, Craiova are nevoie de fundaşi centrali şi de şansă. Măţel pot face faţă în locul lui Martici. În linia de fund nu va veni nimeni acum, în vară vor veni. Pe zona centrală se va pune accentul, acolo avem nevoie. Domnul Rotaru vrea să aducă doi apărători".

Pleacă Bancu?

Pentru căpitanul Nicușor Bancu, 27 de ani, a existat interes anul trecut din partea lui Lazio și a lui Eindhoven, de aceea s-a și decis aducerea lui Vătăjelu, pentru a nu rămâne descoperiți pe flancul stâng al apărării. Atunci nu s-a concretizat nimic, dar dacă apare o ofertă bună pentru toată lumea, Rotaru i-a promis „tricolorului" că-i va da drumul, deși contractul său expiră abia în 2022.

„Martici a plecat. Lui i s-a făcut o ofertă şi nu a acceptat-o, a spus că nu mai vrea să continue. L-a influenţat şi soţia, nu-i plăcea la Craiova. Şi când e şefa acasă şi comandă, e cam jale! El a vrut salariu mult mai mare decât i s-a oferit" 
Gică Craioveanu, director de imagine CS U Craiova

VIDEO. Reguli coronavirus

Citește și alte știri despre Liga 1:

Scandal monstru la FCSB! Revoltă în vestiar, după ce Florin Tănase a semnat pentru reducerea salariilor: „TRĂDĂTORULE!”

Tensiuni la Poli Iași după reducerile salariale: „E un abuz! Nu e normal să decidă unilateral”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
2470196376539519
Eduard Antoniu  •  27 Martie 2020, 16:46

Roman II la Padua? Daca i se da drumul acolo atunci i se poate pune cruce deja. Pentru ce a fost luat de la Botosani atunci?

antalmihai
antalmihai  •  26 Martie 2020, 19:29

Si briceag sa ramina, restul toti sa plece. iar gustavo nu are ce cauta, si qaqa ala ca e slab ca si roman... si marele brazilian baiaram atacant de 16 ani care joaca doar pt. el sa fie dat imprumut, sa vina 4 fundasi de valoare, dar asa peste vreo 8 luni ,sau peste citi ani? noi sa incasam banii din bilete, etc, iar noi. jucam maxim in fifa 22... cum e gindirea fraierilor de acolo care fac transferurile acolo...?!la botosani sau gaz cum pot exista transferuri bune???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close