FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB. Programul de meci al oltenilor te lasă cu gura căscată: „Domnul Dawkins şi alţi oameni de ştiinţă ar fi înțeles, dacă ar fi călcat la meciurile Științei din anii '70”

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB. Programul de meci al oltenilor te lasă cu gura căscată
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB. Programul de meci al oltenilor te lasă cu gura căscată

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 13:21 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 16:14

CS Universitatea Craiova și FCSB se înfruntă astăzi, de la 21:00. Craiova continuă să editeze programul de meci înaintea fiecărei etape, în ciuda faptului că partidele se joacă fără spectatori. Acesta poate fi citit online.

}n numărul care prefațează înfruntarea cu FCSB, pe lângă un interviu cu antrenorul Cristiano Bergodi, oltenii au făcut o incursiune în evoluția percepției asupra genei umane.

Craiovenii concluzionează că uniunea dintre suporteri și jucători e dovada supremă a faptului că omul e o ființă altruistă, apoi mizează pe acest aspect în lupta pentru titlu cu CFR Cluj. 

Craiova - FCSB, cu fanii aproape de echipă

„Până foarte recent, oamenii de ştiinţă nu se puteau hotărî nicicum dacă omul este o creatură egoistă, cum ne sugerau toate probele biologice că ar fi, ori altruistă, cum îi place lui, omului, să creadă că e. Cercetători de anvergură (cu Richard Dawkins, autorul faimoasei cărţi „Gena egoistă“, în capul listei) spuneau că orice organism individual este în esenţă egoist, deoarece asta îi asigură supravieţuirea, deci propagarea propriilor gene. Suna, ca să fim sinceri, logic. 

Cum ştiinţa a dat greş, poate şi pentru că nu apucase să vadă un meci al Ştiinţei. Credem că dacă domnul Dawkins şi alţi reputaţi oameni de ştiinţă ar fi călcat pe la meciurile Ştiinţei din anii ’70 încoace, ar fi înţeles că se înşelau încă de pe atunci cu privire la natura profund egoistă a omului. Dacă ar fi văzut cum zeci de mii de oameni pot să devină un organism comun, să vibreze şi să simtă la unison, dar mai ales cum un astfel de grup unit poate face nişte bieţi oameni (pe cei de pe teren) să se transforme în zei, ar fi înţeles, poate, adevărata natură a omului modern. 

Pentru că tocmai extraordinarul nostru altruism şi extraordinara forţă pe care o avem atunci când suntem uniţi, nu ca simpli indivizi, au fost cele care ne deosebesc astăzi de cimpanzei şi restul primatelor. Cum pe Oblemenco nu au ajuns, cercetătorii au fost nevoiţi să aştepte tot ştiinţa care să le spună că s‑au înşelat...

...Dar probabil stă să înceapă marele meci, aşa că vă lăsăm cu un ultim gând: acela că suntem foarte mândri să facem parte din acelaşi grup cu voi. Şi că, indiferent ce se va întâmpla la finalul acestui sezon, atâta timp cât vom rămâne uniţi şi vom învăţa să îmbunătăţim şi să aprofundăm legăturile dintre noi, Universitatea Craiova va rămâne cel mai frumos grup dintre toate. Nu doar o echipă, ci o întreagă stare de spirit, una care ne face pe toţi cei care credem în ea permanent conectaţi”, scrie în programul de meci din CS Universitatea Craiova - FCSB. 

Craiova - FCSB » Echipele probabile:

Craiova (4-3-3): 13. Pigliacelli - 18. Șt. Vlădoiu, 15. Cosic, 26. Acka, 11. Bancu - 16. Nistor, 8. Mateiu, 10. Cicâldău - 22. Bărbuț, 19. Koljic, 28. Mihăilă
Rezerve:  1. L. Popescu, 5. Vătăjelu, 6. Gardoș, 14. Qaka, 17. Baiaram, 20. Gustavo, 21. Ivanov, 33. Bălașa, 39. I. MitranAbsenți: A. Ivan (incert), M. Roman II (indisponibil), V. Constantin (în recuperare), Mățel (accidentat)
Antrenor: Cristiano Bergodi

FCSB (4-3-3): 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 4. Miron, 16. I. Cristea, 3. Panțîru - 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 98. Man, 19. Ad. Petre, 7. Fl. Coman
Rezerve: 33. Udrea, 18. Soiledis, 20. Vână, 22. C. Dumitru, 25. Perianu, 28. Pantea, 29. Pandele, 92. Ad. Niță
Absenți: Al. Stan, Nedelcu, L. Filip, Oaidă, D. Olaru (accidentați)
Antrenor: Bogdan Vintilă

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova - FCSB: 

Duel direct între cei mai buni atacanți români » Coman vs Mihăilă, confruntarea din care Rădoi va alege titularul naționalei

Gigi Becali, descumpănit de cea mai recentă veste: „Suntem blestemați! Nu știu ce naiba se întâmplă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (63)
lake1001
lake1001  •  12 Iulie 2020, 18:49
Postat de lake1001 pe 12 Iulie 2020, 16:24

Să spun adevărul despre *** tău. Din cauza lui fotbalul românesc a ajuns atît de rău. Respect CFR, Sepsi, Craiova, Dinamo, Rapid , UTA şi ştii de ce? Nu fac parte din Omenie ...

De ce m-ați banat profesioniştilor ? Speţă joasă aţi ajuns. Chiar insusi Măria sa Puşcariaşul spune ca este *** iar voi sunteţi doar nişte *** ! Ce nu vă convine ? Gigistul ăla ma face prost si nu îl banaţi, că de ***. Rusine bă !!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pittt
pittt  •  12 Iulie 2020, 18:47
Postat de pittt pe 12 Iulie 2020, 18:37

Cei de la WIKIPEDIA nu stiu , zic asa: "FCSB,[6] cunoscută până în anul 2017 ca FC Steaua Bucureşti este un club profesionist de fotbal din Bucureşti. De-a lungul existenţei FCSB a evoluat doar pe prima scenă a fotbalului românesc" Dar ce stiu cei de la WIKIPEDIA!? Mai bine povesteste-ne tu.

Sa-ti mai spun ce minciuni spun cei de la WIKIPEDIA: "Puternic susţinută din spate de regimul comunist, ASA a fost împinsă direct spre prima divizie, prin excluderea unei echipe de tradiţie, Carmen Bucureşti"

pittt
pittt  •  12 Iulie 2020, 18:37
Postat de irldawe pe 12 Iulie 2020, 16:51

NU AI WIKIPEDIA!?:))

Cei de la WIKIPEDIA nu stiu , zic asa: "FCSB,[6] cunoscută până în anul 2017 ca FC Steaua Bucureşti este un club profesionist de fotbal din Bucureşti. De-a lungul existenţei FCSB a evoluat doar pe prima scenă a fotbalului românesc" Dar ce stiu cei de la WIKIPEDIA!? Mai bine povesteste-ne tu.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează