FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Acționarii Craiovei pregătesc o mutare îndrăzneață! E următorul pas de pe lista anunțată în 2013

Articol de - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 08:37 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 09:03

Acționarii de la CS Universitatea Craiova urmează obiectivul fixat la preluarea clubului, în 2013. Următorul pas este listarea la bursă!

Decizia ca abonații să aleagă noul președinte al Universității Craiova, unul executiv, cu puteri sporite, este doar următorul pas în modernizarea clubului. 

Modelul, preluat de la coloșii din vestul Europei, a fost prevăzut de investitorii Adrian Andrici, Mihai Rotaru și Laviniu Beze încă din 3 iulie 2013, când ultimul, împreună cu edilul Olguța Vasilescu, a făcut publică asocierea dintre primăria Cra­iovei şi firma Blue Lions Capital pentru susținerea Universității Craiova.

Craiova, buget de 1,5 milioane în primul an

Blue Lions Capital era controlată atunci în proporţie de 95% de Adrian Andrici, unul dintre cei mai puternici investitori de pe bursă, un pachet de 5% fiind deţinut de Laviniu Beze, preşedintele Asociaţiei Investi­torilor de pe Piaţa de Capital (AIPC). 

Tot atunci, Beze anunța că „vom asigura clubului un buget de 1,5 milioane de euro, obiectivul fiind promovarea în Liga 1".

CS Universitatea Craiova, ca Dortmund sau Manchester United

În același an, 2013, Beze a explicat în Ziarul Financiar cum văd investitorii viitorul Universității: „Ne-am gândit ca asocierea să fie pe modelul occidental, vrem ca societatea să fie listată la bursă şi avem exemplul Borussiei Dortmund, care a jucat ultima finală a Ligii Campionilor, sau al lui Manchester United".

Un sezon mai târziu, în 2014, clubul a ajuns în Liga 1, apoi, de la un an la altul, a urcat în ierarhie. Din 2017 se bate mereu la titlu, are două Cupe ale României în palmares și este stabil financiar. Acum, următorul pas al acționarilor este listarea la bursă a clubului.

14 martie 2022 – 27 martie 2022e perioada în care suporterii abonați vor vota noul președinte al clubului

2 aniva fi mandatul primului președinte executiv. Apoi se va trece la mandate de 4 ani

Președintele va avea cu 180% mai multă putere atunci decât are acum! Va fi un președinte executiv, va decide tot, exact ca la cluburile din afară. Va numi antrenorul, ceilalți conducători, va forma lotul. 

Nu sunt sigur că voi candida, poate da, poate nu. Voi face și eu un sondaj înainte, să vedem dacă lumea are încredere în mine. Poate mă bag, vedem, pentru că am însemnat ceva pentru Craiova de-a lungul timpului
- Sorin Cârțu, președinte U Craiova din 2019, pentru GSP.RO

Cât la sută din acțiuni dețin investitorii:

  • ADRIAN ANDRICI are 85% din acțiuni. Apropiat al lui Mihai Rotaru, Andrici, 46 de ani, este originar din Suceava, joacă la bursă și are afaceri în industria producției de piese și accesorii auto.
  • MIHAI ROTARU, omul care conduce clubul, deține 10 la sută din acțiuni. În 2018, el dezvăluia că a investit peste 13 milioane de euro la Craiova și că visează ca la un moment dat să-și recupereze banii. Acesta derulează afaceri în energie, în imobiliare și în agricultură.
  • LAVINIU BEZE, 47 de ani, are 5 la sută din acțiuni. Originar din Drobeta Turnu-Severin, acesta este și acum președintele Asociației Investitorilor de pe Piața de Capital. Specialitatea sa: consultanță financiară.

Nicușor Bancu „Nu cred că prind Supercupa"

Nicușor Bancu e în recuperare, după o leziune de ligament colateral intern la genunchi, și și-a propus să revină pe teren mai devreme de două luni, cât i-au prescris medicii. 

„Mi-aș dori să fiu apt și pentru Supercupă, dar e greu de crezut", a comentat ieri căpitanul Craiovei, care, zilele acestea, va face încă un RMN. Supercupa cu CFR Cluj se dispută pe 10 iulie.

VIDEO Campioni la petrecere! Cum a sărbătorit CS U Craiova la finalul sezonului

Citește mai multe știri despre CS Universitatea Craiova:

Ar fi cea mai neașteptată mișcare din Liga 1: „Craiovele vor fuziona, am informații de la locul faptei”

Internaționalul Craiovei recunoaște: „Eram stelist în copilărie, dar am ales perfect” » Are tatuaj inspirat din „Peaky Blinders”, e fan Drake și vrea la cină cu Rihanna

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
george.br
george.br  •  09 Iunie 2021, 23:26

Pai nu trebuie, ba, sa-ti intorc vizita? Eu asa stiu ca se face... vii la mine, vin si eu la tine... Si apoi, despre care bazaconii tot bati apa-n piua? Ai putintica rabdare, stimabile! Te grabesti sa-mi dai peste nas, dar chiar n-ai nimerit, imi pare rau pentru tine! Baza aia si autocarul chiar sunt reale, adica adevarate, pe intelesul tau! O sa ai ocazia sa-ti musti mainile mai curand decat crezi. Cat despre buget... nu e nelimitat, ca nici Barca nu are asa ceva, asta e scorneala de-a gsp-istilor, insa este CU SIGURANTA simtitor mai mare decat ala pe care se indura Rotarul vostru sa-l puna pe taraba voastra. La voi in schimb.... aia cu bursa e hazlie rau de tot! V-a cam incins imaginatia, este? Dar oricum, degeaba te intreb pe tine despre asta, ca oricum te depaseste...

potec
potec  •  09 Iunie 2021, 17:12
Postat de george.br pe 09 Iunie 2021, 09:22

Te umfla rasul, nu alta! Astia isi inchipuie ca asa "contracareaza" concurenta, cu cu stiri de-astea "bomba" cu iz de fumigene, numai bune sa duca de nas fanii inflacarati ai Mogosoaiei... Culmea e ca astia chiar cred in bazaconiile astea!

Postacule profesionist iti merge procesorul numai cind vrei tu si in directia pe care o vrei tu? Cind dinspre mititelu se spuneau de buget nelimitat, de baze ce nu s-a vazut in toata europa de autocare ce nu are nici barcelona atunci numai erau bazaconii? Atunci nu iti mergea procesorul? Pina s-o juca fotbal tot asa o sa fie care mai de care sa atraga suporterii dar na procesorul tau merge doar intr-o parte. Dar ce tot cauti pe articolele astea ? Stai la mititelu acolo ca sa nu te mai observam

potec
potec  •  09 Iunie 2021, 17:00
Postat de kuba pe 09 Iunie 2021, 11:29

Listarea la bursa are mai multe componente și este cu dus si întors. Cei care nu înțeleg cum funcționează o Bursa ( ma refer la @eugenia_76maro și @potec) sa își investească economiile in “acțiunile” lui Rotaru și Andrici! Succes pap@galilor :))))

Ba random varianta mititelu numai plinge atita pe toate articolele despre craiova, ce va intereseaza pe voi ce se intimpla la club?, ***, *** au locul asigurat in alta parte

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează