FOTBAL  »  Superliga  »  PLÂNGERE

Csaba Asztalos intervine în cazul de rasism de la FCSB - Rapid: „În sfârșit cineva a depus o plângere penală” + Ambasadorul Israelului l-a denunțat pe Gigi Becali!

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) +16   FOTO
Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 22:06 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 02:30

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, felicită public clubul Rapid pentru decizia de a depune plângere penală din cauza mesajelor rasiste oripilante afișate de suporterii FCSB-ului la derby-ul de duminică de pe Arena Națională.  

În ziua în care Rapid a comunicat pe cale oficială că a decis să ia măsuri împotriva fanilor roș-albaștri, Csaba Asztalos a salutat poziția adoptată de clubul giuleștean.

S-a terminat lupta în instanță » Construcția stadionului de 100 de milioane de euro din România poate să înceapă
STADION
S-a terminat lupta în instanță » Construcția stadionului de 100 de milioane de euro din România poate să înceapă

Csaba Asztalos intervine în cazul de rasism de la FCSB - Rapid: „În sfârșit cineva a depus o plângere penală”

„Aş vrea să salut clubul Rapid, pentru că în sfârşit cineva a depus o plângere penală, în sensul în care să fie identificate în mod individual acele persoane care au afişat bannerele. Poate ajungem ca în mod individual persoanele să fie sancţionate. (...) Până nu ajungem la răspunderea individuală a acestor manifestări, nu vom face un progres.

Aşa se face peste tot în Europa, nu putem să lăsăm sportul ca o arenă a incitărilor de ură şi discriminare. Până nu se aplică sancţiuni în care cluburile într-adevăr să simtă, nu vom face niciun progres”, a spus Csaba Asztalos la Prima News, citat de ziare.com

Mesaje rasiste violente pe Arena Națională

Suporterii din Peluza Nord a celor de la FCSB au afișat, pe durata primei reprize a derby-ului cu Rapid, trei mesaje rasiste extrem de violente, prin care și-au propus să lezeze galeria adversă:

  • „Mori, țigane!”;
  • „Neintegrați în societate, rămâneți o minoritate”;
  • „Moarte țiganilor”
+12 FOTO

Duritatea mesajelor va veni mult ca sigur la pachet cu sancțiuni-record pe adresa clubului lui Gigi Becali, în contextul în care forurile din România au toleranță zero față de astfel de manifestări reprobabile.

Rapid le-a făcut plângere penală, după derby-ul cu FCSB: „Incitare la ură”

Rapid a anunțat că a decis să facă plângerea penală împotriva fanilor FCSB. Giuleștenii denunță mesajele rasiste și jignitoare afișate de rivali.

Marți, la două zile după FCSB - Rapid 1-2, meci jucat pe Arena Națională, clubul alb-vișiniu a decis să ia măsuri împotriva fanilor roș-albaștri. Aceștia au afișat mai multe mesaje rasiste violente, precum „Neintegrați în societate, rămâneți o minoritate”, „Moarte țiganilor” și „Mori, țigane”.

Clubul nostru a luat act cu consternare de afișarea în timpul partidei de duminică seară a unor mesaje rasiste cu trimitere directă la violență. Fără a pune la îndoială proactivitatea organismelor disciplinare din domeniu, clubul Rapid a formulat astăzi și o plângere penală cu privire la săvârșirea faptelor de instigare publică și instigare la ură. 

Această acțiune reprezintă o plasă de siguranță întinsă de club în vederea tragerii la răspundere INDIVIDUALĂ a persoanelor vinovate de aceste fapte. 

- comunicat Rapid

Plângere și pe adresa lui Gigi Becali: ambasadorul Israelului l-a denunțat!

Csaba Asztalos a mai dezvăluit și că ambasadorul Israelului la București, Reuven Aza, a denunțat la CNCD declarațiile făcute de Gigi Becali pe marginea conflictului israeliano-palestinian.

„(...) Pot să vă spun că am primit plângere la CNCD din partea ambasadorului Israelului cu privire la declaraţiile patronului FCSB cu privire la conflictul din Israel şi consecinţe şi mai ştiu eu ce, că toată lumea este expertă acum în Orientul Mijlociu, deşi nu a fost niciodată în Orientul Mijlociu”, a punctat Asztalos.

Ce a declarat Gigi Becali despre conflictul Israel - Palestina: 

Evenimentele din Israel… Excluzând faptul că mor oamenii și nu e bine, orice război e în avantajul nostru. Și la fotbal, și economic. Nu o să aibă chef de fotbal. Iar economic, sunt 500.000 de evrei care vor veni în România. Le e frică. Au bani, au aia… Vor cumpăra case.

Dar nu va dura mult. Evreii conduc lumea și tu te pui să îi ataci pe ei? Le ataci copiii pe acolo? Îi lasă și maximum 5 luni îi vor spulbera. Se va alege praful de Fâșia Gaza! Așa văd eu. O să-i spulbere. Miliardele sunt la ei. Conduc lumea! Cum să te iei cu ăia? E ca și cum m-aș bate eu cu Manchester City. 

- Gigi Becali, în urmă cu o lună

Citește și alte știri de actualitate:

Rapid le-a făcut plângere penală, după derby-ul cu FCSB: „Incitare la ură”

FOTO Mesaje rasiste violente pe Arena Națională » Pe FCSB o așteaptă sancțiuni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  14 Noiembrie 2023, 12:06
Postat de parpalache pe 08 Noiembrie 2023, 14:40

Hm!Bine ca ambasadorul Israelului nu ia facut plângere penala lu„nea GG”al nostru!Ca nu-l vedeam bine!Puterea Israelului e copleșitoare!Numai cine nu vrea sa vada, nu vede ca Israelul(de fapt consiliul Mondial Evreesc)„conduce lumea”!Din moment ce nici președintele Statelor Unite nu are curaj sa-i supere,cerându-le sa respecte Tratatul din 1948 și rezoluțiile ONU!

Umm...about that...

gicab
gicab  •  08 Noiembrie 2023, 20:34
Postat de Str82HeIL pe 08 Noiembrie 2023, 09:58

Problema nu e cu minoritatea. E cu mesajul in care le doriti moartea. Adica daca nu realizezi ca nu e chiar ok treaba asta ... nici daca treci pe la biserica nu te mai salveaza

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johny2003
johny2003  •  08 Noiembrie 2023, 19:53
Postat de Catalynn_12 pe 08 Noiembrie 2023, 12:53

N-auzi mă ce a spus fcsbistul tău (Vardy)!? Ca ești atât *** ca nici nickul nu știi să ți-l scrii corect! Așa ceva!? :-)))))

Ce faci catalino, incepi cu atacul la persoana?!? Tipc talpanistilor....

Vezi toate comentariile (39)
Comentează