FOTBAL  »  Superliga  »  CSIKSZEREDA - DINAMO

VIDEO + FOTO Ce chin, ce jale! Rezultatul din tur o ține pe Dinamo în Superliga » Ciucanii n-au profitat de prestația lamentabilă a „câinilor”

Csikszereda - Dinamo/ foto Raed Krishan (GSP) +28   FOTO
Csikszereda - Dinamo/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat luni, 27 mai 2024 21:54 / Actualizat luni, 27 mai 2024 22:51

Dinamo a remizat cu Csikszereda, scor 0-0, în returul barajului de menținere/promovare în Superliga. După 2-0 în tur, Dinamo se menține în Liga 1.

Cronică de George Nistor după Csikszereda - Dinamo 0-0: Doar conjunctura nu a fost de ajuns. Nici măcar pentru Superliga

Csikszereda - Dinamo, returul barajului de promovare - menținere în Superliga s-a jucat pe aer tare, crâmpeie de soare și-un verde crud, tablou rar autohton care a redat o atmosferă bună, de eveniment al anului.

Platoul ciucan a fost „arhiplin”, atât cât permite sensul cuvântului, întrucât tribunele par a fi două clădiri cu scaune la balcon, astfel că au încăput doar 4.000 de suporteri, în loc de „Juliete”.

La adăpost de două goluri, Zeljko Kopic a propus un fotbal de așteptare în primele minute, axat pe soluții „smart” care să surprindă apărarea adversă. De partea cealaltă, roș-negrii lui Robert Ilyeș, aflați, mulți dintre ei, la cea mai importantă partidă din carieră, au fost conștienți că doar atacul poate produce „minunea” mult așteptată de toți secuii. Cum Dinamo a tins să se baricadeze în situațiile grele, au ajuns ușor în ultimii 30 de metri, din pase scurte, însă conexiunile lipsesc.

Momentele extra domolesc tăvălugul

Dacă la capitolul „tehnică” nu trec clasa, gazdele mută pe flancuri, pentru șuturi și faze fixe. Amzăr și Moura s-au expus în fața aripilor Gal-Andrezly și Babati. Nu e un presing sufocant, dar suficient cât să apară ocaziile.

Marocanul Sofiane Jebari i-a arătat lui Golubovic cât de mare e poarta cu un șut la vinclu superb, golul fiind anulat de un ofsaid pe care Makrai nu l-a putut dejuca.

A fost un prim moment-cheie care le-a dat oxigen „câinilor” cu pulsul tot mai ridicat.

După doar șapte minute, un alt eveniment domolește jocul. Unul dintre suporterii dinamoviști cade din tribună într-un moment de neatenție, de la o înălțime de patru metri și este transportat la spital după minute bune de întrerupere.

Până la finalul primei reprize, se trece la fotbal contondent, FK Csikszereda este cea care are de suferit. Jebari iese de pe teren, cel mai probabil cu o ruptură musculară, iar Veres cedează și el.

Ilyeș, „trădat” de ofensivă

În partea a doua, Kopic mută prin introducerea lui Iglesias, pentru că jocul pe două linii, cu Abdallah pivot părăsit la centru, seamănă a poveste cu caracter negativ, dătătoare de emoții, ce s-a mai scris în partidele din play-out ale „câinilor”.

Efectul a fost zero. Ciucanii au trudit pentru a ajunge în atac, au găsit greu spațiile și s-a încâlcit în driblinguri pe care nu le cunosc. Chiar și așa, Babati și Makrai au fost serviți în repetate rânduri, dar au trimis de fiecare dată puțin pe lângă poartă.

Dereglajele mari au venit în completarea intervenției lui Golubovic (51'), salvator de sub transversală la o fază la care s-a auzit liniștea munților.

Se termină 0-0, într-un registru al neputinței pe care AFK Csikszereda a cărat-o în spate până la baraj, printr-un concurs de împrejurări cum numai fotbalul nostru le poate așterne. Alb-roșiii rămân în Superliga, dar EKG-ul de dinamovist riscă să intre în sfera de patologie.

Notele GSP după Csikszereda - Dinamo 0-0

Csikszereda: Gyenge 6 - J. Nagy 6 (79' Jelena), Kelemen 6, Csuros 5, Apro 6 - Veres 6 (43' Pinter 5), Szondi 6 (78' Gheralia) - Gal-Andrezly 7, Jebari 7 (29' Anderson 5), Babati 7- Makrai 4
Antrenor Róbert Ilyés 5

Dinamo: Golubovic 8 - Moura 5, Patriche 6, Homawoo 6, Amzăr 5 (83' R. Grigore) - Milanov 5 (75' Costin 6), Gnahore 6, Pavicic 6 (46' Iglesias 5) - Bani 6, Abdallah 6 (88' Bordușanu), Politic 6 ( 88' Gregorio)
Antrenor Željko Kopić 6

Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca) - 6; Asistenți: Neacşu George Florin (Pitești ) - 6, Filip Alexandru ( Constanţa) -6

FINAL. Csikszereda - Dinamo 0-0

  • Click aici pentru statistici
  • 2.356 de fani au fost la meci, oficial. Dinamo a avut 1.000 de fani, 125 în stadion, iar restul în afară, într-un loc special amenajat

Final de meci. Dinamo rămâne în Superliga
Min. 84: Csikszereda atacă, dar jucătorii din Miercurea Ciuc nu sunt lucizi în ultima treime. Dinamo se apără cu disperare și așteaptă finalul meciului.
Min. 73: Dinamo are prima ocazie a meciului, pe contraatac. Abdallah a trimis slab, la colțul lung, iar portarul advers a reușit să prindă
Min. 68: Atacantul de la Csikszereda a preluat greșit din postură de 1 la 1 cu portarul, iar Golubovic a reușit să respingă in extremis

VIDEO. Fanii lui Dinamo trăiesc la intensitate maximă, în afara stadionului din Miercurea Ciuc, partida cu Csikszereda

Min. 62: Dinamo e în corzi, nu reușește să lege nimic în atac. Csikszereda controlează partida și pare tot mai aproape de gol
Min. 51: O nouă ocazie pentru Csikszereda. Golubovic a scos de sub bară
Min. 47: Ocazie uriașă pentru Csikszereda. Babati a trimis pe lângă poarta goală, din 3 metri
Min. 46: A început repriza a doua

Pauză la Miercurea Ciuc
Min. 40+3: Ocazie uriașă pentru Csikszereda, atacantul de la Miercurea Ciuc a trimis puțin alături din postură de 1 la 1 cu portarul
Min. 36: Meciul e echilibrat, Dinamo joacă mult mai modest decât în tur și nu se apropie periculos de poarta adversă
Min. 28: Jebari s-a accidentat și a fost scos pe brațe de staff-ul medical al celor de la Csikszereda

VIDEO. Un fan al lui Dinamo a căzut din tribună în timpul meciului cu Csikszereda. Ambulanța a intervenit și i-a acordat îngrijiri medicale

Min. 19: Un fan al lui Dinamo a căzut din tribună și a primit îngrijiri medicale de la medicii de pe ambulanță
Min. 13: Csikszereda a marcat prin Jebari, care a trimis în vinclu de la 30 de metri. Însă reușita a fost anulată pentru un ofsaid în construcția fazei
Min. 6: Unul dintre secunzii de la Csikszereda a fost eliminat din cauza protestelor. Arbitrul Horațiu Feșnic nu a stat la discuție
Min. 1: A început meciul

Csikszereda - Dinamo/ foto: Raed Krishan (GSP)
Csikszereda - Dinamo/ foto: Raed Krishan (GSP)
Csikszereda - Dinamo/ foto: Raed Krishan (GSP)
Csikszereda - Dinamo/ foto: Raed Krishan (GSP)
Csikszereda - Dinamo/ foto: Raed Krishan (GSP)
+24 FOTO

VIDEO. Atmosferă impresionantă la Miercurea Ciuc! Fanii lui Csikszereda au afișat steagul Ținutului Secuiesc, suporterii oaspeților au replicat: „România, România!”

Csikszereda - Dinamo, echipe de start:

Csikszereda (4-2-3-1): Gyenge - J. Nagy, Kelemen, Csuros, Apro - Veres, Szondi - Gal-Andrezly, Jebari, Babati - Makrai
Rezerve: Gergely, Vita, Bloj, Ronai, Pinter, Gheralia, Jelena
Antrenor Róbert Ilyés

Dinamo (4-3-3): Golubovic - Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr - Milanov, Gnahore, Pavicic - Bani, Abdallah, Politic
Rezerve: Railean, Gregorio, Iglesias, Ilic, Bordușanu, R. Grigore, N. Roșu, Edgar Ie, C. Costin
Absenți: Selmani (accidentat)
Antrenor Željko Kopić

UPDATE ora 19:45. Ionel Ganea a venit la meci

Ce chin, ce jale! Rezultatul din tur o ține pe Dinamo în Superliga » Ciucanii n-au profitat de prestația lamentabilă a „câinilor”

Fostul mare internațional Ionel Ganea a venit la meci și a făcut vâlvă. Toți cei din conducerea lui Csikszereda l-au salutat pe fostul atacant, care a declarat: „Bate Dinamo, sunt sigur”.

UPDATE ora 19:30. Suporterii de la Csikszereda, cu torțe în drum spre stadion

UPDATE ora 19:20. Apariție spectaculoasă a unui fan de la Csikszereda

Un fan de la Csikszereda s-a costumat special pentru meciul cu Dinamo. El și-a pus pe față o mască în culorile Ungariei.

+26 FOTO

UPDATE ora 19:15. Ultrașii din PCH au ajuns la stadion

+26 FOTO

UPDATE ora 18:45. Primii fani ai lui Dinamo au ajuns la stadion

Primii fani ai lui Dinamo au ajuns la stadionul de la Miercurea Ciuc. Dinamoviștii care nu au prins bilet vor urmări meciul pe un ecran instalat în afara stadionului.

+26 FOTO

Citește și:

Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
Euro 2024
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Ce scrie presa din Ucraina despre umilința suferită în fața României: „Ne-au distrus”
Nationala
Ce scrie presa din Ucraina despre umilința suferită în fața României: „Ne-au distrus”

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (139)
atthur
atthur  •  30 Mai 2024, 21:49
Postat de talpaiadului pe 30 Mai 2024, 21:09

Hai pa tie, ***! Citeste inca o data discutia noastra de pe acest artilcol, pentru a intelege diferenta dintre comentariile noastre. Te-a enervat Catalynn zicand ca nu esti in stare sa raspunzi unui comentariu argumentat si ai demonstrat exact ce spusese el, raspunzand comentariului meu argumentat cu niste *** si continuand apoi in aceeasi maniera pana in panzele albe, demonstrand ca *** atat din punct de vedere intelectual, cat si moral. Noi existam pe GSP doar prin comentariile noastre, iar tu *** din punct de vedere al comentariilor pe care le postezi.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

talpaiadului
talpaiadului  •  30 Mai 2024, 21:09
Postat de atthur pe 30 Mai 2024, 07:11

Haidi-pa!!! Nu-mi mai pierd vremea cu unul care nu pricepe nimic din nimic....e foarte simplu: nu mai citi ce scriu eu,pentru ca reciproca e deja-n vigoare...!!!...

Hai pa tie, ***! Citeste inca o data discutia noastra de pe acest artilcol, pentru a intelege diferenta dintre comentariile noastre. Te-a enervat Catalynn zicand ca nu esti in stare sa raspunzi unui comentariu argumentat si ai demonstrat exact ce spusese el, raspunzand comentariului meu argumentat cu niste *** si continuand apoi in aceeasi maniera pana in panzele albe, demonstrand ca *** atat din punct de vedere intelectual, cat si moral. Noi existam pe GSP doar prin comentariile noastre, iar tu *** din punct de vedere al comentariilor pe care le postezi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

papora
papora  •  30 Mai 2024, 18:17
Postat de rocky3 pe 27 Mai 2024, 23:23

Eu sunt bucureștean blond născut pe Podul Grant și ma bucur ca n-a promovat ținutul secuiesc! Dacă ție îți pare rau, egeszșeg!;)

"blondule"!!! vezi că nu te-ai barberit pe talpă!!atnţie mareee!!

Vezi toate comentariile (139)
Comentează