FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Cum nu se poate mai rău » Probleme mari pentru CSU Craiova înaintea derby-ului cu FCSB

Fotbaliștii celor de la CSU Craiova
Foto: Imago
Fotbaliștii celor de la CSU Craiova Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 07:07 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 07:19

Derby-ul cu FCSB vine pentru olteni într-un moment foarte delicat. Tocmai au bifat al doilea eșec consecutiv în campionat, au probleme de concentrare și de efectiv.

Ce repede se pot schimba lucrurile în fotbalul românesc! Nu cu mult timp în urmă, într-o vreme în care COVID-19 făcea victime la baza din Berceni a FCSB-ului, Universitatea Craiova se profila drept principala amenințare pentru CFR Cluj în lupta la titlu. 

Reghecampf părea să fi reglat mecanismele echipei, care marca pe bandă rulantă, iar nou-sosiții Lyes Houri, în ofensivă, și Valerică Găman, în apărare, se dovedeau adevărate întăriri.

Duminică, cele două pretendente la succesiunea CFR-ului în fruntea fotbalului românesc se vor întâlni în Bănie. Universitatea ar vrea să-și ia revanșa pentru acel 1-4 din tur, dar derby-ul cu roș-albaștrii vine într-un moment cum nu se poate mai rău. Din multe puncte de vedere!

1. FORMA. 

Gigi Becali s-a despărțit de antrenorul Edi Iordănescu, însă reacția echipei a fost bună: 3-1 cu FC Botoșani. În schimb, oltenii au bifat a doua înfrângere consecutivă: 2-3 cu FC Argeș, la Pitești, după 0-1 cu Farul, la Ovidiu. Oamenii lui Reghecampf au început bine de fiecare dată, însă au sfârșit în genunchi. „Trebuie să fim mai concentrați în momentele importante”, crede Dan Nistor că e cheia revenirii.

2. MOTIVAȚIA. 

Președintele juveților, Sorin Cârțu, fost mare jucător și antrenor al Craiovei Maxima, a acuzat luni atitudinea celor din teren: „Nu se poate să-ți bați joc, așa, de un meci pe care-l ai în mână. Nu se poate să intri cu o asemenea mentalitate, când ți-ai fixat drept obiectiv câștigarea titlului. Ne-am bătut singuri. 

Nu știu, apare, așa, o automulțumire a jucătorilor, după un start bun de partidă. Și nu e prima oară când ni se întâmplă”. Adversara sa de duminică, în schimb, a jucat deplorabil cu Botoșaniul, în prima repriză, dar a avut o revenire puternică după reluare, cu trei goluri în ultimul sfert de oră.

4victorii, 3 remize și 19 eșecuri a bifat Craiova, de la promovarea în 2014, contra FCSB-ului în L1

3. RĂZBOIUL PSIHOLOGIC. 

După ce s-a stropșit la ai săi, Sorinaccio a dat și startul „amabilităților”. Președintele n-a ezitat să comenteze sarcastic victoria FCSB-ului în fața moldovenilor: „M-am uitat şi nu m-am uitat. Am mai văzut meciul ăsta. Nu prea mă uit la partidele astea, sunt mai superficial, aşa...”. 

Aluzie evidentă la vehiculata prietenie dintre patronii celor două echipe, Becali și Iftime, tradusă de-a lungul timpului în mai multe victorii facile ale bucureștenilor. De la baza din Berceni nu i s-a răspuns. Deocamdată.

4victorii și o remiză au bucureștenii în ultimele 5 meciuri din L1. Golaveraj: 9-2

4. DISPONIBILITATEA. 

În vreme ce roș-albaștrii își recuperează ușor, ușor jucătorii care au avut probleme, oltenii sunt în stare de alarmă. Pe Alex Crețu l-au pierdut pentru derby-ul de duminică, suspendat automat, o etapă, după cele două „galbene” încasate cu FC Argeș. 

Houri, Conte și Mateiu sunt accidentați, iar Papp, refăcut după o ruptură de ligamente încrucișate, nu se află încă la nivelul la care să conteze pentru o astfel de întâlnire. Dintre absenții partidei de la Pitești, doar Valerică Găman are șanse de a fi recuperat, potrivit surselor Gazetei

3victorii și două eșecuri, consecutive, au oltenii în ultimele 5 partide din campionat. Golaveraj: 13-6

Citește alte știri din Liga 1:

„Câinii” sunt lângă Florești! » Dinamo, precum „lanterna” din Moldova penalizată pentru meciuri trucate

Două situații în care Budescu a încălcat „legea” la FCSB: „Hai, mă, să jucăm fotbal, în p**a mea!”» MM Stoica: „Aici nu are niciun pic de dreptate”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
dansy
dansy  •  25 Noiembrie 2021, 10:20
Postat de wrx. pe 24 Noiembrie 2021, 10:26

Un clasament mincinos. Noi am fost tocati de arbitrii meci de meci, voi ajutati de arbitrii in cateva meciuri. Tot ghioceii fcsb-ului ramaneti, orice ar zice cocartu.

Ar trebui sa vedeți ce Jucați!Adica nimic.

craiovamaxima
craiovamaxima  •  24 Noiembrie 2021, 15:55

Probleme mari au fost inaintea fiecarui meci. Lot prea subtire (umflat nepermis de mult si de o parte a presei), multi dintre fotbalisti aflandu-se sub nivelul mediu al ligii 1. Cele cateva exceptii n-au cum sa fac diferenta, oricat s-ar stradui.

pittt
pittt  •  24 Noiembrie 2021, 14:34
Postat de wrx. pe 24 Noiembrie 2021, 10:26

Un clasament mincinos. Noi am fost tocati de arbitrii meci de meci, voi ajutati de arbitrii in cateva meciuri. Tot ghioceii fcsb-ului ramaneti, orice ar zice cocartu.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează