FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB, 29 OCTOMBRIE, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

CSU Craiova - FCSB // Severin e aliatul steliștilor » Pe ce se bazează echipa lui Dică înainte de meciul de duminică

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 octombrie 2017 15:30

CSU Craiova și FCSB se duelează duminică, de la ora 20:45, în derby-ul etapei a 16-a din Liga 1. Meciul care se va disputa la Severin va fi direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și LookTV și liveTEXT pe GSP.RO

În ultimii 2 ani şi jumătate, roş-albaştrii au câştigat toate meciurile pe care le-au disputat din postura de oaspeţi în oraşul de pe Dunăre, indiferent că adversar le-a fost Craiova sau Pandurii.

Craiova a ştiut de ce a insistat până la limita finală a regulamentului pentru a disputa meciul cu FCSB la Craiova, şi nu la Turnu Severin. Oraşul de lângă Dunăre e un adevărat talisman al roş-albaştrilor. Toate meciurile pe care FCSB le-a jucat în ultimii 2 ani şi jumătate pe stadionul Municipal de la Severin s-au terminat cu victorie pentru gruparea bucureşteană.

Nu contează că rolul de gazdă l-a bifat CSU Craiova sau Pandurii, FCSB a ieşit de fiecare dată învingătoare. Mai mult, într-un singur meci din 5, bucureştenii au încasat gol, într-un joc în care au reuşit să marcheze de două ori şi să plece cu toate punctele. 

La cea dintâi partidă din acest şir, deşi au fost prezenţi aproape 14.000 de spectatori, marea lor majoritate a fost de partea FCSB, lucru care i-a deranjat la vremea respectivă pe cei de la Pandurii: "Ar trebui ca oamenii din Turnu Severin să aprecieze că venim să jucăm aici şi să fie alături de noi, nu să fie împotriva noastră!". 

Data  Meciul
iulie 2015 Pandurii - FCSB 0-3
martie 2016  Pandurii - FCSB 0-1
august 2016  Pandurii - FCSB 0-1
februarie 2017  Craiova - FCSB 1-2
aprilie 2017  Craiova - FCSB 0-1

Craiova, procentaj slab acasă

În actualul sezon, trupa lui Mangia a disputat 7 jocuri pe teren propriu, toate la Severin. Chiar dacă n-a pierdut niciunul, Craiova a reuşit să câştige mai puţin de jumătate dintre confruntări, numai 3. A irosit 8 puncte în partide cu adversari consideraţi, cu excepţia lui Dinamo, extrem de la îndemână: 1-1 cu Chiajna, 1-1 cu Voluntari, 1-1 cu Astra! 

Medie de peste 11.000 de spectatori

De fiecare dată când FCSB a vizitat Drobeta Turnu Severin, stadionul s-a populat. Media de spectatori la cele 5 jocuri disputate în perioada iulie 2015 - aprilie 2017 trece de 11.000 de spectatori. Recordul îl deţine disputa CSU Craiova - FCSB care a avut loc în februarie acest an şi la care au asistat 15.000 de oameni. 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
aius
aius  •  28 Octombrie 2017, 16:42

Ai uitat sa ne spui cum te numesti....gazetarasule!!!Mare curaj ai !:)))

aius
aius  •  28 Octombrie 2017, 16:41

Unul dintre cele mai penibile articole ,din aceasta invelitoare de pachete,citite de mine in anul de gratie 2017!

observator_federal
observator_federal  •  28 Octombrie 2017, 16:00

Deci FCSB nu a putut stabili "recordul personal" la Turnu Severin decât când a jucat cu Universitatea? Păi și ce concluzie se poate trage dacă mai mulți spectatori s-au înregistrat la meciurile Craiovei cu Dinamo? Ăia la Turnu Severin or avea cu ce să împacheteze peștele prins în Dunăre?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează