FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA 2-0

A venit nota de plată după derby-ul Craiovei » Amenzi mari dictate de Jandarmerie după ce ultrașii celor două echipe au oprit meciul de două ori

Spectacol total făcut de cele două galerii la derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova
Foto: Imago +25   FOTO
Spectacol total făcut de cele două galerii la derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 11:40 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 12:30

CSU Craiova - FCU Craiova 2-0. În timpul derby-ului Olteniei, cele două galerii au creat o atmosferă incendiară. Un arsenal de petarde, fumigene și chiar artificii au fost folosite de ultrașii celor două echipe. Acest lucru nu a fost trecut cu vederea de Jandarmeria Română, care a aplicat amenzi dure.

Oltenia n-a sărbătorit luni Ziua Îndrăgostiților, ci a trecut direct la Revelion. Derby-ul Craiovei, CS Universitatea - FCU Craiova, i-a făcut pe fanii celor două rivale să-și arate mușchii și să ofere un spectacol demn de un meci cu orgolii la cote maxime.

CSU Craiova - FCU Craiova, oprit 10 minute de suporteri: artificii pe stadion!
CSU Craiova - FCU Craiova
CSU Craiova - FCU Craiova, oprit 10 minute de suporteri: artificii pe stadion!

În urma incidentelor de la derby, care a fost oprit timp de 10 minute din cauza artificiilor lansate de fanii celor de la CSU Craiova, Jandarmeria a decis să amendeze trupa lui Laurențiu Reghecampf cu 10.000 de lei. 

De asemenea, 7 suporteri au fost amendați cu suma de 6.200 de lei și interziși un an de pe stadion pentru faptul că au aruncat cu petarde în teren. 

În urma meciului de fotbal dintre Universitatea Craiova – FCU Craiova 1948, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 7 suporteri, cu amendă valoare totală de 6200 lei și s-a luat asupra acestora măsura de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an. Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel. În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun. 

De asemenea, a fost sancționat contravențional organizatorul, cu amendă în valoarea de 10.000 lei pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, în ceea ce privește efectuarea unui control riguros al persoanelor la intrarea în stadion și interzicerea accesului cu făclii, torțe, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene.

 Recomandăm suporterilor, ca pe timpul competițiilor sportive să se manifeste în mod civilizat și să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, întrucât, pe lângă amendă, li se poate aplica și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive de genul celor la care aceștia au săvârșit fapte antisociale, potrivit Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive

-comunicat Jandarmeria Română

Atmosferă incendiară în derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova

Primii care au arătat de ce sunt în stare au fost ultrașii din Peluza Sud, FCU Craiova 1948. Câteva „bombe” și torțe, suficient pentru Marcel Bîrsan să oprească meciul. 

Apoi a venit rândul peluzei din stânga, cea a gazdelor, să arate de ce e în stare. Un nor alb-albastru a cuprins arena „Ion Oblemenco”, apoi din peluză a pornit focul de artificii. Valentine's Day a fost doar pe zi, seara s-a sărbătorit din nou Revelionul. „Meciul a fost oprit de două ori, a treia oară va fi oprit definitiv", s-a auzit de la stația de amplificare. Iar fanii au înțeles mesajul.

+21 FOTO

VIDEO Artificii în interiorul arenei „Ion Oblemenco”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Anchetă după meciul UTA - Dinamo » Jandarmeria: „S-a depășit vizibil numărul spectatorilor”

Un internațional laudă metodele lui Laurențiu Reghecampf: „Antrenorul care mi-a arătat ce înseamnă fotbalul profesionist”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
dansy
dansy  •  16 Februarie 2022, 22:37

Bine ca nu au dat cu pantofi ca ar fi devenit aerul irespirabil!

robotucigas
robotucigas  •  15 Februarie 2022, 23:48
Postat de craiovamaxima pe 15 Februarie 2022, 14:04

Pana la urma e fotbal, nu opereta. Galeriile au oferit spectacol, chiar daca in unele cazuri s-a cam depasit masura. Toate meciurile dintre CSU si FCU, vorbind din punct de vedere al spectacolului din tribune, vor fi la fel de interesante, cu sau fara petarde si artificii. In orice caz, cele mai tari doua galerii din tara.

Dragilor este periculos. Doamne ferește ia foc stadionul, mor oamenii pe stadion. Pentru ce? Pentru o porcărie? Ok facem și spectacol corect la meci, iar artificii afara din stadion. Mie sincer mi-a plăcut enorm, dar doamne ferește se întâmplă ceva când te joci cu focul. Dacă făceau spectacol cu picturi sau ceva frumos oare era mai castisitor decât asta? Fani CSU trebuie sa se trezească ca nu am ajuns ca cei ai lu mititelu, irațional și prosti. Dacă tot luăm amenzi care am putea plăti probabil un jucator

robotucigas
robotucigas  •  15 Februarie 2022, 23:43
Postat de Costi Corabu pe 15 Februarie 2022, 13:14

Fara suparare, eu aseara am vazut clar, Napoli a bagat petarde in teren !

Toată lumea a văzut asta! Doar ca ei au văzut greșelile la arbitru. De slabi ce au fost, au dat vina cu toți pe arbitru

Vezi toate comentariile (7)
Comentează