FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Doi jucători de la CSU Craiova dați la o parte de Reghe » Cine nu mai intră în planurile lui și pe cine a revitalizat

Articol de - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 08:07 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 10:12

Laurențiu Reghecampf a reușit la CSU Craiova să-i „resusciteze” pe Căpățână și, mai ales, pe Screciu, iar pe Markovici l-a ajutat să-și revină după un episod neplăcut la națională. La polul opus, Bălașa și Mateiu.

Numit la Universitatea după un start decepționant de sezon al oltenilor, Laurențiu Reghecampf a reușit să schimbe mult în bine fața echipei. Foarte important, cu bătaie spre returul care demarează în weekend, el a izbutit să recapaciteze câțiva jucători ce păreau la un moment dat o cauză pierdută.

Este vorba despre Mihai Căpățână și, în special, Vladimir Screciu. Totodată, l-a sprijinit necondiționat și în cele din urmă l-a reactivat pe Jovan Markovici, după ce selecționerul Rădoi îl pusese într-o lumină nefavorabilă la națională.

Dacă Screciu, Căpățână și Markovici au prins „trenul” lui Reghe, Mihai Bălașa și Alexandru Mateiu, în trecut doi dintre senatorii de drept ai juveților, au rămas „în gară”. Primul încearcă să urce „din mers”, situația lui Mateiu pare deja pecetluită.

„Bombă” în Liga 1: CFR Cluj își pregătește intrarea în insolvență! Avem toate detaliile
CFR CLUJ
„Bombă” în Liga 1: CFR Cluj își pregătește intrarea în insolvență! Avem toate detaliile

Plusuri: Mihai Căpățână, Screciu și Markovici

Mihai Căpățână

  • Adus de Bergodi în Bănie, de la FC Voluntari, mijlocașul de bandă dreaptă n-a jucat un rol important nici pe vremea italianului, nici în mandatul succesorului Ouzounidis. Tehnicianul grec i-a deschis însă o nouă perspectivă: poziția de fundaș dreapta. Apoi a venit pe bancă Reghecampf și acesta îl preferă lui Vlădoiu, multă vreme titularul acestui post.

Vladimir Screciu

  • Încă de la sosirea sa, Reghe a mizat pe Screciu. Și nu doar că l-a titularizat, dar i-a schimbat și postul, trecându-l din linia mediană, unde juca „închizător”, în centrul apărării. Cu succes. Indexul său InStat la finele turului: 253. Cel mai mare de la Universitatea, la egalitate cu Găman.
  • Întrebat la un moment dat despre cel care de la revenirea din Belgia, în iulie 2020, jucase un rol modest, Laurențiu spunea că „Screciu e un jucător foarte bun. La vârsta lui, 21 de ani, cred că are capacitatea și nivelul de a ajunge la un nivel foarte mare. Dacă nu va mai avea parte de accidentări și va avea continuitate în antrenamente și meciuri, va fi un jucător care va face diferența!”.

Jovan Markovic

  • Întors la CSU după împrumutul de un sezon la Clinceni, Jovan a profitat de problemele lui Koljici și a înscris 3 goluri în prima parte a turului, până la convocarea la națională, pentru „tripla” cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia (2/8 septembrie). Intrat în gura presei la finalul partidei din Islanda, când Rădoi a spus că „e un pic obosit”, deși jucase doar un sfert de oră, vârful de 20 de ani a fost marcat de discuțiile la adresa persoanei sale.
  • Cu toate că Reghecampf i-a luat imediat apărarea, „am mare încredere în el, vine după o perioadă dificilă, iar saltul la națională a fost unul mare, se va bucura în continuare de suportul meu”, pe teren a înregistrat un recul. Întors la Craiova, Jovan nu s-a mai lipit de gol în următoarele 4 etape, pentru a reveni pe tabelă spre finalul turului, cu trei reușite.

8victorii, o remiză și 4 eșecuri este bilanțul lui Reghecampf pe banca Universității, în campionat

Minusuri: Bălașa și Mateiu

Mihai Bălașa

  • Fundașul central l-a dezamăgit pe Reghe încă de la sosirea acestuia pe bancă. În meciul cu Botoșaniul, de pe „Oblemenco”, a greșit la un gol și l-a scos din joc în minutul 63, pentru ca apoi să nu-l mai folosească deloc.
  • Mai rău, după 0-1 cu CFR, pe 20 septembrie, antrenorul l-a expulzat din lot ca urmare a dezinteresului arătat la antrenamente. Bălașa a fost nevoit s-o ia, practic, de la zero și se pare că acum e pe drumul cel bun.

Alexandru Mateiu

  • Scos și el din lot după acel 0-1 cu CFR, pentru că i-a reproșat lui Laur înlocuirea sa, mijlocașul în vârstă de 31 de ani a ieșit complet din vederile „principalului” Universității. De atunci, el a bifat 7 partide pe care le-a văzut din tribună și una, cu Clinceniul, la care a asistat de pe bancă. Din informațiile de ultimă oră ale Gazetei, Mateiu se confruntă și cu o fisură la degetul mic de la picior, după ce a fost călcat de un coechipier, la antrenament. Dacă se va ajunge la operație, va trebui să ia o pauză de 6 luni. z

3este locul pe care-l ocupă CSU Craiova la finalul turului sezonului regulat. Se află la 11 puncte de liderul CFR

15.000 de eurolunar e salariul lui Laurențiu la Craiova. Are contract pe doi ani

VIDEO Unul dintre cei mai apreciați tineri antrenori surprinde: „Fără fotbal aș fi fost jurnalist sportiv”

Citește și: 

EXCLUSIV „Bombă” în Liga 1: CFR Cluj își pregătește intrarea în insolvență!

Anamaria Prodan le propune italienilor un nume de la FCSB: „E mai bun decât Dennis Man!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
nicolae.ungureanu
nicolae.ungureanu  •  18 Noiembrie 2021, 17:41
Postat de kuba pe 18 Noiembrie 2021, 09:25

Farul - FCSB 0-1, Farul- Mogosoaia 1-0, urmeaza Mogoasoaia- FCSB 0-1. Cooperativa sa traiasca!

Ce rău ți-am făcut noi, kubanezule, că numai pe articolele noastre ești?

kuba
kuba  •  18 Noiembrie 2021, 09:25

Farul - FCSB 0-1, Farul- Mogosoaia 1-0, urmeaza Mogoasoaia- FCSB 0-1. Cooperativa sa traiasca!

nicolae.ungureanu
nicolae.ungureanu  •  17 Noiembrie 2021, 17:54
Postat de robotucigas pe 17 Noiembrie 2021, 10:19

Mateiu este sacrificat aiurea. El era bun la viitorul pentru a da stabilitate sa nu luam goluri. Sa nu uitam ca fără el am avut o perioada când luam goluri, a reintrat deja s-a văzut diferența. BĂLAȘA este bunicel dar nu are grija de el, nnu încearcă sa fie mai bun. Este un fel de alibec în apărare. Dar nu este rău, doar ca trebuie sa înțeleagă el ca este mai bun. Căpățână este jucqurl care ar trebui sa joace la Craiova. Este oltean, nu are figuri în cap. Și ma bucur pentru el. Dar în plus la polul opus este Screciu. Acest individ a venit a stat un anin care și-a bătut absolut joc de suporteri. A jucat groaznic, și cei de la Craiova au tot insistat pe el. Nu trecu mult, lega copilul 3 pase și deja o se urca la cap. Apoi începea spună ca vrea sa plece afară, ca deja este pregătit. Dar nu a zis ca vrea sa câștige cu Craiova și ca vrea sa plece. Vrea sa experimenteze afară. Pai bai ratatule, ai stat 3 ani afară și nu ai făcut nimic, bai nesimțitule ar trebui să joci pentru echipa asta pentru ca te-au ajutat enorm. Tu vrei sa pleci ca ai legat 3 pase? Concluzia este ca dacă Screciulz va fi revândut, apoi readus acasă. Eu ca mulți alți uităm de Craiova. Nu este posibil asa ceva sa vina un terchea berchea să-și bata joc de milioane de suporteri. Sa se ducă la Fcu Mititelu data viitoare, SSI sa ne mai scutească ce de la Craiova cu readus acasă. Aduceti-ne jucători care joacă, nu care trebuie să-i învățăm fotbal. De asta nu nu am câștigat și nu vom câștiga vreodată ceva!

Screciu a dat golul victoriei în finala Cupei României.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează