FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CFR CLUJ 1-1

Cu fălcile strînse » Andone a revenit plin de nervi în Liga 1

Andone (52 de ani) pare să fi luat şi puţin în greutate în lunile bune în care n-a avut angajament // Foto: Alex Nicodim (Ploieşti) +1   FOTO
Andone (52 de ani) pare să fi luat şi puţin în greutate în lunile bune în care n-a avut angajament // Foto: Alex Nicodim (Ploieşti)

Articol de - Publicat sambata, 14 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 aprilie 2012 22:54

Andone s-a întors în Liga 1 tot plin de nervi şi huiduit de fanii clubului pe care l-a antrenat acum 15 ani.

Probabil cea mai tare galerie din România în acest moment a uitat că Ioan Andone a fost şi el "lup" la un moment dat şi l-a primit huiduindu-l. Dar ultraşii din peluza noului "Ilie Oană" erau mici la jumătatea anilor '90, atunci cînd "Fălcosul" antrena generaţia lui Florin Pîrvu, a lui Orlando şi a lui Costescu. S-au schimbat generaţiile de jucători şi de suporteri, dar Andone a rămas tot Andone.

Upgradat faţă de acum un deceniu şi jumătate cu hîrtiuţa marca Louis Van Gaal, pe care şi-o flutură peste ureche nervos cînd lucrurile nu merg pe teren cum ar vrea el. Dar şi-a păstrat, în general, nervii şi comportamentul cu care se întrece cu oamenii din tribune. Adică gesticulează, vorbeşte singur şi cînd realizează că n-are partener de discuţie se întoarce spre bancă şi continuă discursul faţă de secund şi de preparatorul fizic. Care dau din cap, că oricum nu prinseseră ideea lui Ando de la început. :)

Extrema Nicoară a avut ghinionul să înceapă meciul pe partea băncii şi antrenorul şi-a mai descărcat nervii şi emoţiile şi pe fotbalistul venit de la Brăneşti. Dar chiar şi-aşa, tot i-au mai rămas cît să-l ţină numai în picioare 90 de minute, duelîndu-se în sacou şi cu cămaşă vişinie cu treningul old-school al lui Gigi Mulţescu.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Nervi mulţi la penalty
În minutul 37, Opriţa a fost lansat în careu, s-a aplecat să lovească mingea cu capul, iar Camora a şutat cu putere în fruntea ploieşteanului şi i-a spart capul (foto 2)! "Centralul" Adrian Cojocaru a dictat corect penalty şi al doilea avertisment pentru Camora, lăsînd CFR în 10 oameni. Clujenii au protestat vehement, însă reluările DigiSport arată că, deşi Opriţa a lăsat capul destul de jos, jocul violent al lui Camora e fără dubiu.

"Radu Petrescu e omul CFR-ului!"
Cristi Borcea e foc şi pară pe arbitri după meciul Gaz Metan Mediaş - Dinamo 2-1, returul semifinalei de Cupă de joi seara. "«Centralul» Radu Petrescu parcă nu a vrut să ne calificăm. Dacă domnul Crăciunescu vrea să fim liniştiţi şi să nu mai vorbim de arbitraje, asemenea elemente nu îşi au locul. Să aducem arbitri străini, trebuie să taie în carne vie!", a zis Borcea la DolceSport. "Balaj, Haţegan şi Radu Petrescu vor să facă jocurile celor de la CFR. Borcea mi-a zis că are o listă cu nume de arbitri şi că 80 la sută sînt ai CFR-ului. Lista o are de la Mureşan, l-a tras de limbă la un moment dat", a spus şi Gigi Becali.

Bakary scos de la naftalină
Ioan Andone a schimbat lucrurile la CFR încă de la primul meci pe banca tehnică. "Fălcosul" n-a mai păstrat sistemul utilizat de Jorje Costa, 4-3-3, şi a început la Ploieşti în modulul 4-2-3-1. Ando a surprins însă cel mai mult prin titularizarea lui Bakary Sare, mijlocaşul ce nu a mai jucat pentru prima echipă din sezonul trecut. Fotbalistul de 21 de ani, transferat în ianuarie 2011 de la Anderlecht, a stat în ultimele 6 luni la formaţia secundă din cauza vieţii extrasportive tumultuoase.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
dinarad
dinarad  •  14 Aprilie 2012, 15:31
Postat de rkvelez pe 14 Aprilie 2012, 09:09

cred ca tu trebuie sa mai mergi pe stadioane... rapidul daca pierde 3 meciuri la rand strange maxim 1500 de suporteri la meci (apropo cati ati fost cu chiajna?!?)... ia sa va vad pe locul 16 si cu un stadion plin...suna cam sf la voi... de dinamo sau steaua nici nu vb, nu prea stiu ei d-astea...

Tarane , in primul rind nu sunt rapidist , in al doilea rind meciul cu Chiajna Rapidul la jucat in deplasare si au fost 5.000 de oameni (la Chiajna) , in al treilea rind voi nu va comparati ca suporteri si galerie nici cu Dinamo sau Steaua , daramite cu Rapidul!!! Pe stadioane ma duc din anii '70 de cind aveam 10 ani. Aia umpleau in B stadioane cum nu o s-o faceti voi nicidaca iesiti campioni. Ce vorbim aici , tu esti dus cu pluta???

cerber_nz
cerber_nz  •  14 Aprilie 2012, 13:24
Postat de valah.redandblue pe 14 Aprilie 2012, 09:25

Andone a intrat ieri pe teren in timpul partidei ca sa protesteze si arbitrul nu a avut curajul sa aplica prevederile Regulamentului si sa-l trimită in tribune. Sa vedem dacă observatorul partidei și-a făcut datoria pt care e plătit si a trecut in raportul de meci acest grav incident. In caz contrar celelalte echipe sa sesizeze Liga si sa ceara suspendarea pe 5 etape a antrenorului Andone. Regulamentul se aplica si bozgorilor nu numai romanilor.

Se pare ca faci parte din generatia "copy"&."paste" cu commentul asta. L-ai mai pus si in alte locuri... mai opreste putin... aminteles ca esti anti "bozgori". Haide cu ceva mai original si cu o discutie deschisa. Servus!

nae_manea
nae_manea  •  14 Aprilie 2012, 11:06
Postat de misucfr pe 14 Aprilie 2012, 11:05

Arbitrul a tras din toti rarunchi cu Petrolul. Se incearca prin toate procedeele oprirea CFR-ului.

Prin procedeul RAPID se reuseste cel mai bine!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează