FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cucerit de șampania lui Torje » Sud-africanul Mahlangu a fost impresionat de tratamentul pe care ex-dinamovistul i l-a aplicat la Konya

Articol de - Publicat duminica, 11 septembrie 2016 00:00

Mijlocașul May Mahlangu este ultimul sosit în "haită", dar nu va fi și transferul de final de mercato al roș-albilor, care caută să rezolve zilele viitoare cea din urmă mutare, aducerea a încă unui fundaș central.

În ceea ce-l privește pe sud-africanul de 27 de ani, apropiații săi susțin că la convingerea lui de a sosi în Liga 1 a contat și Gabriel Torje. Internaționalul român care a fost colegul lui May la Konyaspor, în urmă cu doi ani. Torjinio i-a vorbit laudativ despre România, despre Dinamo, iar Mahlangu a avut încredere în cuvintele bănățeanului.

"Cei doi au avut o relație amicală la Konya. May poate să vă spună că Torje a fost un superbăiat cu el. Imediat după ce Mahlangu a semnat cu Konya, alături de alți doi jucători noi, românul a venit la ei și le-a zis: "Eu sunt fratele vostru aici. Dacă vreți să vă ajut cu ceva să-mi spuneți!". La câteva zile, după ce l-a văzut pe May în restaurantul în care lua masa, Torje i-a trimis o șampanie la masă și ospătarul i-a spus că este un cadou de bun venit", au povestit prietenii noului dinamovist. May a dezvăluit că are o simpatie deosebită pentru actualul fotbalist de la Terek Groznîi: "Am fost coleg cu Gabi, mi-a vorbit mereu frumos de România și iată că mi s-a oferit șansa să joc aici! Tocmai la echipa lui. Mă pregătesc să muncesc la fel de mult ca el, îmi plăcea cât de dedicat este, la el antrenamentele erau ca meciurile oficiale".

Și Torje a vorbit laudativ despre Mahlangu: "Este un fotbalist complet. Poate juca pe orice post în linia de mijloc. Are și viteză, dar pune și capul la contribuție. Este un băiat liniștit în afara gazonului. Este bine să muncești alături de astfel de oameni. Sper să aibă succes la Dinamo, iar echipa să câștige multe meciuri cu el".

25.000 €era salariul lunar al lui Mahlangu la Konya

7.000 €este salariul lunar al mijlocașului în Ștefan cel Mare

"Îmi plăcea de May și cum se antrena. Nu doar pe gazon, acorda atenție deosebită și forței, merge la sală frecvent. Are braț puternic, e vână, nu e de glumit cu el!"
Gabriel Torje, mijlocaș Terek

Tătic într-o săptămână

Cel mai mare impediment în calea transferului lui May la Dinamo l-a reprezentat soția jucătorului, care urmează să nască o fetiță săptămâna viitoare. "Fotbalistul s-a despărțit cu greu de soție, mai ales că amândoi așteaptă cu emoție acest copil. L-am convins foarte greu să vină atât de departe de doamna lui, în România", a povestit impresarul Aurel Damian, cel ce a intermediat tranzacția. Mijlocașul speră să obțină o permisie din partea clubului pentru a putea pleca vreme de câteva zile în țara natală când îi va naște soția. Se va discuta zilele viitoare. Drumul de la București la Johannesburg cu avionul durează 10 ore.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
tatutzu
tatutzu  •  11 Septembrie 2016, 15:53

Drumul de la București la Johannesburg cu avionul durează minim 13 ore și jumătate! Cu Turkish Airlines Cu un simplu search te puteai documenta, domnule Apostol

cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 Septembrie 2016, 12:00
Postat de zubizaretta pe 11 Septembrie 2016, 11:14

Banuiesc ca i-a bagat si o dedicatie :) "Steaua e numai una" de la Torje pentru Mahlangu din Mpumalanga

E fumata piesa aia. Acum i-a pus dedicatia cu "Doar Dinamo Bucuresti" in interpretarea unei intregi tribune fecesebiste.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  11 Septembrie 2016, 11:42

"Torjinio"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează