FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Culisele transferului unui dinamovist în Premier League. Cum a fost jucătorul lui West Ham doar câteva ore. "Am semnat prin fax la Borcea în birou"

Sergiu Homei a fost în lotul lui Dinamo, când aceștia au cucerit ultimul titlu, în 2007.
Sergiu Homei a fost în lotul lui Dinamo, când aceștia au cucerit ultimul titlu, în 2007.

Articol de - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 13:37

Fostul dinamovist Sergiu Homei (32 de ani) a fost în această dimineață la GSP Live, unde a vorbit despre perioada nefastă petrecută la Dinamo, cum a fost jucătorul lui West Ham pentru doar câteva ore și cum s-a transformat din viitorul fundaș dreapta al naționalei într-un jucător plasat de Dinamo la diferite cluburi din Liga 1. 

Sergiu Homei a fost jucătorul lui Dinamo din 2007 până în 2013, perioadă în care fotbalistul s-a confruntat cu mai multe probleme și a evoluat doar 19 meciuri, deși au venit mai multe oferte pentru el. 

Dinamo trăgea tare ca Homei să rămână în „Ștefan cel Mare”, în contextul în care fotbalistul evolua foarte puțin și a stat chiar și 6 luni neplătit. „Mă așteptam ca de la Dinamo să fac pasul în străinatate, ăsta a fost visul meu. Să joc la o puternică echipă din Europa, să joc în Champions League”, mărturisește Homei la GSP Live. 

În 2009, Dinamo se înțelesese cu West Ham pentru transferul lui Homei, ba chiar fotbalistul a semnat și contractul. Totul a picat din cauza unei legi din Anglia, care nu îi permitea fotbalistului să obțină permisul de muncă în UK, acesta trebuia să aibă 75% din meciurile naționalei de tineret pentru a-l obține. Homei a vorbit în direct la GSP Live despre culisele acestui transfer eșuat: 

„Am fost sunt într-o după-masă de domnul Cristi Borcea și mi-a spus că mă așteaptă la birou, la club. Acolo ei erau deja pregătiți, aveau contractul din Anglia, țin minte că eram tânăr și când am văzut atâtea foi nu știam ce se întâmplă, iar ei mi-au spus că s-au înțeles cu West Ham și voi fi cedat acolo. Erau domnul Borcea și Tică Dănilescu, din ce îmi amintesc. Am semnat contractul, am citit doar lucrurile importante, ce te interesează până la urmă: salariul, bonusuri, dacă joci etc.. Contractul era cam de 10 ori mai mare decât la Dinamo. 

Din ce îmi amintesc, eu urma să plec a doua zi la Londra, doar că seara am fost anunțat că din cauza unei legi care era activă a picat. Din cauza asta nu am putut obține permisul de muncă și totul a căzut pe moment. Nu am înțeles niciodată după o jumătate de an, un an, nu a mai fost nicio discuție. Contractul devenise nul. După ce am fost căutat de un club ca West Ham United, mă pregăteam cu gândul că nu a fost să fie acum, dar în următoarea perioadă de transferuri o să prind ceva în altă parte. Tot ceva la nivel foarte bun, dar asta nu s-a mai întâmplat. Cel puțin eu nu am mai aflat de nicio discuție”. 

VIDEO Homei vorbește despre transferul ratat la West Ham și împrumutul la Iași

Homei: „Am deranjat, din acel moment s-a petrecut o ruptură între mine și conducerea de la Dinamo”

În continuare, Homei a vorbit la GSP Live despre momentul în care a fost trimis împrumut la Poli Iași, în 2007: 

„Eu am fost tot timpul, și ca jucător, mai precis, mai corect, direct. Dacă am simțit că sunt nedreptățit, nu conta cine a fost antrenor, eu am spus. Probabil că din cauza asta am și deranjat. De la Dinamo eu am fost împrumutat la Politehnica Iași, după sezonul în care s-a câștigat titlul la Dinamo, unde am avut cel mai bun sezon al meu, din punct de vedere fotbalistic, am jucat toate meciurile, am prins și echipa națională de tineret. Am fost iubit acolo, apreciat. După ce mi-a expirat contractul de împrumut, am avut o discuție cu președintele de la Iași care mi-a spus că ar vrea să mai rămân împrumut un an. Până aici totul ok”. 

După sezonul bun avut la Iași, cei de acolo i-au mai propus un an de contract cu un salariu triplu decât la Dinamo, însă oficialii din „Ștefan cel Mare” au insistat să-l păstreze. 

„La Dinamo aveam undeva la 2500-3000 de dolari lunar, dar după, la Iași, mi-au propus un contract mult mai bun. Când m-am întors la Dinamo, toată lumea mulțumită, ei mi-au spus că nici nu se pune problema să mă cedeze înapoi la Iași. Eu am vrut să le spun ce îmi oferă Iașiul și dacă nu am șanse să joc la Dinamo, să fiu lăsat la Iași încă un an pentru că acolo joc. Ei nu m-au lăsat, dar le-am spus să schimbăm puțin și datele contractului, având în vedere ce primeam la Iași. Aproape triplu îmi ofereau cei de la Iași. 

Până la urmă s-a ajuns la o înțelegere, dar nu a fost ceea ce era la Iași. Eu am simțit că din acel moment am deranjat, pentru că am avut pretenția de a-mi mări contractul. Aici s-a petrecut o ruptură între mine și conducerea de la Dinamo. Au fost niște discuții și mi-au spus că mă trimit la echipa a doua, practic așa era la Dinamo, când nu te supuneai erai trimis la echipa a doua. Ulterior mi-am și o clauză, să nu mai pot fi trimis la echipa a doua”. 

Deși l-au ținut 6 luni neplătit, dinamoviștii i-au blocat transferul la CFR Cluj

După ce a stat 6 luni neplătit la Dinamo, Homei a fost dorit la CFR Cluj. Tot la GSP Live, fostul dinamovist a vorbit despre transferul ratat în „Gruia”, în 2010:

„Din ce știu eu, a picat din cauza negocierii între cluburi, eu m-am înțeles din prima cu cei de la CFR, voiam să plec. CFR era deja o puternică în România și oricine își dorea să joace acolo. Totul s-a terminat între cluburi, nu s-au înțeles. Dinamo ținea de un preț, de care spune eu acum că nu era justificat, dacă tot nu ai grijă de jucătorul tău, nu joacă, nu îl plătești, atunci de ce ceri o sumă care nu e reală cu ceea ce se întâmplă? ”  -Sergiu Homei, fost fotbalist la Dinamo

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Copilărie în Ghencea printre legendele Stelei: „A doua zi, 30 de puști îl așteptau pe Belo la scară. Să-mi cadă lentilele! Mi-am dat seama ce prostie am făcut”

Actorul Marius Vizante, fanul Stelei în copilărie, despre echipa lui Becali: „E ca o fostă iubită care a fugit cu un golan!” + distruge echipa Armatei

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează