FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

EXCLUSIV Cum a ajuns la Craiova Valentin Mihăilă, cel mai scump jucător vândut de olteni » „Răpit” de pe scaunul frizerului

Valentin Mihăilă, la Craiova
Valentin Mihăilă, la Craiova

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 12:23 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 14:21

Silviu Bogdan, manager sportiv și fost arbitru de Liga 1, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, în cadrul căreia a povestit cum l-a descoperit pe Valentin Mihăilă (21 de ani), unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști români. 

Valentin Mihăilă, în prezent jucătorul Parmei, în Serie A, a ajuns în Craiova la o vârstă fragedă. Internaționalul de tineret a fost adus în Bănie de Silviu Bogdan, care a ocupat funcția de director al Centrului de Copii și Juniori de la CS Universitatea Craiova.

VIDEO. Cum l-a descoperit Silviu Bogdan pe Valentin Mihăilă: „Aveam impresia că vor să îl ascundă”

În direct la GSP Live, Bogdan a relatat cum l-a descoperit pe Mihăilă și cum a decurs prima lor interacțiune.

„Iulian Cojocaru, care era antrenor la Petrolul, m-a invitat la Ploiești, la un turneu. I-am spus că nu vin, pentru că îl învitasem și eu la Craiova și nu a venit. I-am spus că nu merg, dar atât de stresant a fost acel om să mă invite, «vino încoace să vezi ce copii sunt în zona Ploieștiului», încât am acceptat. Am trimis antrenorii mei acolo, pe Samir Zamfir și Fane Voica. 

M-a sunat Samir și mi-a spus ceva ce rețin toată viața: «Eu am avut doi idoli la Craiova, pe Sandu Boc și pe Aurel Țicleanu. Dacă nu îl iei pe copilul ăsta, ești cel mai mare fraier». Eu copilărisem cu Samir, știam că este om capabil. Am zis «băi, eu nu l-am văzut, dar dacă tu zici, îl luăm». Am intervenit, l-am luat la un turneu la Corabia, unde a făcut senzație. Goluri din foarfecă.. am zis «gata, e al nostru, cum să scăpăm un astfel de jucător?»

A fost foarte greu să îl iau, era jucătorul Astrei Ploiești la momentul ăla. Chiar atunci Astra și-a schimbat sediul, de la Ploiești la Giurgiu, și era nevoie de acceptul părinților să mergi dintr-un județ în altul.

Ce am făcut? M-am dus peste ei acasă, în comuna Finta, județul Dâmbovița. Am zis: «eu nu mai plec din curtea voastră fără să iau copilul». Copilul era la frizer. Am întrebat unde e frizerul, aveam impresia că vor să mi-l ascundă. Am mers la frizer, l-am văzut (pe Mihăilă) pe o blană și întreb: «mai aveți mult?» Atunci l-am luat cu totul, am avut grijă de el până a plecat. Un mare merit a avut și Craiova pentru că l-a crescut.

Țin minte și acum, m-am întâlnit cu frizerul apoi după 7-8 ani la o înmormântare și nu îl mai recunoșteam. A venit la mine și mi-a zis: «mai țineți minte, domn Silviu, cum mi l-ați luat pe ăsta mic de pe scaunul de frizer?»”, a povestit Silviu Bogdan. 

Valentin Mihăilă a continuat în Bănie, iar în 2018 a fost promovat la prima echipă a celor de la CS U. Doi ani mai târziu, a făcut pasul în Serie A, la Parma, în schimbul a 8 milioane de euro!

Mai multe știri din GSP Live: 

Cum l-a ratat Craiova pe Radu Drăgușin: „De la Gică Popescu nu mai văzusem așa ceva! Un an l-am stresat pe Rotaru”

Detalii despre negocierile care au avut loc la transferul lui Valentin Mihăilă la Parma: „Și-a găsit impresarul în Italia” + „M-am supărat pe Giovanni”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează