FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

RÂZI CU NOI. Cum l-a chemat Borcea pe Țiriac să scoată Dinamo dintr-o serie dezastruoasă. Discursul care i-a lăsat mască pe jucători: „Am zis că e vreo farsă”

Ion Țiriac la Wimbledon, foto: Guliver/gettyimages
Ion Țiriac la Wimbledon, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 octombrie 2020 08:58 / Actualizat duminica, 18 octombrie 2020 09:29

În 2003, Dinamo traversa o perioadă groaznică. Nouă meciuri la rând fără victorie, dintre care şapte înfrângeri consecutive! „Agentul 007" era porecla cu care adversarele îi ironizau pe „câini", care pur şi simplu se blocaseră.

Antrenor era Ioan Andone. Dar munca tehnicianului nu mai era suficientă, într-o asemenea situaţie disperată, astfel că Borcea a avut o idee: l-a adus la Săftica pe Ion Ţiriac, să le vorbească jucătorilor. Fostul tenisman şi-a făcut apariţia la cantonamentul de la marginea Bucureştiului, „masorii alergau dintr-o cameră în alta să-i strângă pe jucători", îşi amintesc martorii episodului.

Lotul a fost convocat până la urmă în faţa lui Ion Ţiriac, care şi-a început discursul: „Măi băieţi, am nişte case prin America de Sud...N-am mai fost pe acolo de ani de zile, nici nu mai ştiu ce-o fi cu ele". 

Nimeni nu mai înţelegea nimic. Oameni obişnuiţi cu „caterinca", Giani Kiriţă şi Bolohan credeau că li se face vreo farsă. „Nea Ion, ştiţi... Pe noi ne bat toţi de vreo şapte meciuri. Credeam c-o să ne daţi vreun sfat, ceva...".

Răspunsul lui Ţiriac i-a făcut să leşine de râs: „Da, mă, am auzit că vă bat cam toţi. Dar de ce m-or fi chemat ăştia pe mine nu pot să-mi dau seama, că n-am nici o treabă cu meciurile voastre".

2 milioane $ evaporați în afaceri cu lustre și tiruri! Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment: „Dădusem 12.000 $ doar amenzi de circulație în Coreea, să vă explic de ce”

Discuţia a durat mai bine de o oră, timp în care Ţiriac le-a povestit despre Boris Becker plus alte experienţe pe care şi le-a mai amintit din cariera lui, i-a făcut să râdă şi i-a atras în poveşti pe fotbalişti. Culmea, episodul de stand-up chiar a funcţionat! Dinamo a făcut egal în următorul meci, apoi a câştigat unul şi a ieşit din cea mai proastă pasă din istoria clubului.

CITEȘTE ȘI ALTE EPISOADE AMUZANTE:

6 povești FABULOASE din Liga 1: vițelul lui Ilie Dumitrescu și cum izbucneau în „bocete” Pițurcă și Dan Petrescu + eternul Semeghin și cum l-a lăsat mască pe Marin Barbu

5 poveşti fabuloase cu Ionuţ Luţu: cum l-a driblat pe Ogică, sex oral între titulari şi de ce l-a ameninţat Olăroiu cu bătaia în Coreea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
dd_1001
dd_1001  •  18 Octombrie 2020, 13:48

DEX, sper ca gigisepeii stiu ca daca sterg postarea se incrimineaza: FIȚÚICĂ, fițuici, s. f. Petic de hîrtie cuprinzînd diferite însemnări MINCINÓS ~oásă (~óși, ~oáse) și substantival 1) Care spune minciuni; care induce în eroare; IUBITÓR, -OÁRE, iubitori, -oare, adj. Care iubește, înclinat să iubească DE1 conj. PUȘCĂRIÁȘ, -Ă, pușcăriași, -e, s. m. și f. Persoană care este (sau a fost) deținută într-o pușcărie;

143731175974645
Gelu Cristean  •  18 Octombrie 2020, 13:34
Postat de manole18 pe 18 Octombrie 2020, 11:55

Am mai citit acest articol acum vre-o doua luni când nu aveați ce scrie. Sa înțeleg ca ați intrat iar in impas?

daca lumea are peste nu le trebuie sa aibe in ce sa-l imacheteze? :)))) li se furnizeaza ambalaj

972520872778599
Carlos Mendoza  •  18 Octombrie 2020, 13:31

Are un umor extraordinar acest tiriac. Nemaiauzit.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează