FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cum a fost readus noul transfer al Stelei în fotbalul de performanţă: "Fă-l pachet şi trimite-mi-l!"

Articol de GSP - Publicat marti, 12 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 11 august 2014 22:51

Cristi Pustai rememorează pentru Gazetă modul în care l-a readus pe Nicandro Breeveld, noul transfer al Stelei, în fotbalul de performanţă.

- Domnule Pustai, bună ziua, v-am sunat fiindcă Breeveld e la Steaua şi...
- Da, am ajuns şi eu duminică pe la Tg. Jiu, dar n-am apucat să vorbesc foarte multe cu Nicandro, i-am zis doar să aibă succes.

- Se va impune?
- Categoric. Toată lumea asta întreabă, dacă va rezista la Steaua. Are valoare, o va demonstra şi acolo.

- Ştim că dumneavoastră l-aţi luat la Gaz Metan. Vă mai amintiţi cum?
- Evident, povestea lui e chiar una drăguţă. După un cantonament al Jiului Petroşani la Debrecen, am văzut mai mulţi jucători acolo, printre care şi el. Nu l-am putut aduce chiar atunci, că aveam totul acoperit în mijlocul terenului.

- Şi cum a ajuns, totuşi?
- Păi, după ceva timp, mă sună un bun prieten de-ai mei, Florin Neagu, fost fotbalist la Jiul Petroşani. M-a luat direct: «Domn profesor, vă pup, am un fotbalist aici care n-are ce să caute, domne, la judeţeană. E zece clase peste ce e la Jiul, ne batem joc de el». L-am întrebat despre cine e vorba.

- Şi v-a zis că e Breeveld!
- În momentul ăla, imediat, i-am zis aşa: «Fă-mi-l pachet şi trimite-mi-l la Mediaş!». Nicandro a şi rămas surprins că l-am luat direct, fără să-l mai văd la probe. Nici cu piciorul în minge nu l-am lăsat să dea, l-am pus să semneze contractul, îl remarcasem atunci, în Ungaria.

"E un fotbalist nu bun, ci foarte bun. E box to box, cînd am antrenat la Mediaş, el a fost cel mai bun jucător al meu. E peste tot ce are Steaua în faţa apărării în actualul lot" (Gheorghe Mulţescu, fost antrenor Gaz Metan)

"Lui Nicandro îi place mingea, îi place posesia, Steaua a dat lovitura cu el. A progresat foarte mult în ultima perioadă, nu e la nivelul maxim, dar cu siguranţă va exploda în Ghencea. O să crească mult, mai ales că va fi alături de jucători de top" (Cristi Todea, mijlocaş Gaz Metan)

"Îi doresc lui Breeveld ca în meciul de vineri, Steaua - Pandurii, să joace aşa cum a făcut-o în meciul Pandurii - Ceahlăul 0-1. Era cam bulversat în ultima perioadă, chiar dacă e superfotbalist" (Mihai Prunariu, preşedinte CA Pandurii)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
gazistu
gazistu  •  12 August 2014, 15:52

e bun. BREEVELD, e bun!!! De departe cel mai bun mijlocas de acoperire de la gaz metan, el si hoban. fotbalist serios, modest, determinat, care a crescut in cariera!! Jiul petrosani >>> Gaz Metan Medias >>> Pandurii Tg Jiu >>> Steaua Bucuresti >>> SSC Napoli/ Marseille???

silvercloud
silvercloud  •  12 August 2014, 15:41

Luati, frate, un atacant bun, un brazilian sau argentinian, si terminati cu plansul dupa Hamza. N-a fost sa fie, asta e, cumparati un atacant de valoare ca bani aveti, astia de la Steaua !!

ursul_delciug
ursul_delciug  •  12 August 2014, 11:35
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

nepisham pe voi la infinit ... mooielu'crrrrapid !!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează