FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum a început implicarea lui Gigi Becali peste antrenori: „Ai coloana vertebrală flexibilă!” + cum i-a sabotat MM Stoica: „Ne-a luat listing-urile de la telefon”

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 21:00 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 22:26

Valeriu Răchită (53 de ani) povestește cum a început implicarea lui Gigi Becali peste antrenorii de la FCSB. Ca fotbalist, Vivi are în palmares trei titluri de campion național, două Cupe ale României și o Supercupă, dar și Cupa Bulgariei

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- E celebră povestea cu Gigi Becali când voi l-ați vrut pe Lăcătuș și l-a pus pe Zenga. Cum a fost?
- Deși l-a pus pe Zenga, Gigi Becali își începuse cariera de antrenor. Să vă dau exemplu chiar pe mine!

- Te rog!
- Era joi, trebuia să înceapă campionatul 2004-2005 cu Bistrița acasă, primul meci. După antrenament ne-a chemat Victor Pițurcă în birou, la etajul 1 din Ghencea. Pe mine, pe Dorinel Munteanu, pe Rădoi și pe Florentin Dumitru, cei patru căpitani. 

- Și?
- "Eu din acest moment plec! Plec acasă și-mi dau demisia". "Nea Piți, peste două zile începe campionatul". "A trimis Gigi Becali un emisar să-mi spună că în cantonamentul din seara asta nu are voie să intre Pădurețu. El nu joacă titular, dar dacă accept lucrul ăsta acum, mâine o să te interzică pe tine, poimâine pe tine... Și nu mai accept! Din momentul ăsta plec".

- Acum am înțeles de ce mi-ai spus că-și începuse cariera de antrenor.
- Da, da! Știindu-l pe Pițurcă, el a plecat și am rămas fără antrenor. Ne-a chemat Gigi Becali la Marriott și a zis să găsim alt antrenor. S-au spus multe nume, inclusiv Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu. A rămas finala între Lăcătuș și Zenga. Aveam 34 de ani, liderul de vârstă cu Dorinel, și-am zis să scriem fiecare pe bilețele. 25 de oameni au scris numele, a luat Gigi bilețele, le-a aruncat la coș și-a ieșit Zenga! Noi am rămas perplecși!

- Că voi îl voiați pe Lăcătuș!
- Lăcătuș avea cam 75 la sută de la noi, dar depinde cine numără. Ha, ha, ha! Ca să aflăm mai apoi că vineri Zenga urma deja să vină la București. A ajuns Zenga, iar la antrenamentul de după-masă mi-a zis: "Eu nu știu nimic ce-ați făcut! Vivi, fă echipa și antrenamentul!".

- Și ce-ai făcut?
- L-am sunat pe Pițurcă să-mi explice ce trebuie să facem, același lucru și a doua zi. Am intrat, am bătut cu 2-0, am și dat primul gol. În minutul 88 fac ruptură. După o lună de zile am intrat pe teren și i s-a părut lui Gigi Becali că am luat un gol din cauza mea. Și-ajung acasă cu soția. Mă uitam la televizor: "Vivi nu mai joacă, trebuie să joace Ghionea!". Nu-mi venea să cred...

- Începuse...
- Era prima dată când Gigi Becali își luase aerele de antrenor. Nici n-am putut să dorm. A doua zi m-am dus direct peste el la birou. "Nu plec cum vrei dumneata!".

- Dar nu ți-a zis de ce vrea să te dea afară?
- Atunci ne sponsoriza o firmă de telefonie mobilă. Și MM, care este acum mâna dreaptă a lui, ne-a luat listing-urile de la telefon și i le-a arătat lui Gigi. "Uite, Vivi, Dorinel, Rădoi, Aliuță, Florentin Dumitru au vorbit cu Pițurcă!". Vorbiserăm despre echipă... Că ăștia nu sunt cu noi, că sunt trădători. A venit Zenga la mine și mi-a zis: "Vivi, eu vreau să te mai bag, dar nu mă mai lasă!". "Păi, tu ce ești, mă? Nu ești antrenor?". "Ai vorbit cu Piți și uite...". "Ești portar, ai coloana vertebrală flexibilă și tu!".

- Și n-ai plecat atunci.
- Am rămas până în iarnă și am plecat.

- Ce relații ai acum cu Mihai Stoica?
- Acum ne ignorăm. N-am mai discutat de atunci. Am mai avut dispute fotbalistice, păreri divergente.

- Și cu Gigi?
- Mai vorbesc pe la emisiuni și i-am spus că a făcut o mare greșeală când a dat 650.000 de euro pe Haruț de la Botoșani. Și îl atenționasem înainte pentru că-l cunoșteam pe Haruț. "Eu nu m-am luat după tine că mai ai răutăți cu Pițurcă!". Eu i-am spus că dă banii degeaba pe un jucător care nu era de Steaua!

Citește și:

De la fotbal la kickboxing » Benny Adegbuyi și-a spus povestea la „Prietenii lui Ovidiu”: „Tata e nigerian, dar eu mă simt sută la sută român. Țin cu FCSB”
PRIETENII LUI OVIDIU
De la fotbal la kickboxing » Benny Adegbuyi și-a spus povestea la „Prietenii lui Ovidiu”: „Tata e nigerian, dar eu mă simt sută la sută român. Țin cu FCSB”
Unul dintre primii sponsori ai Simonei intervine în scandalul suspendării: „Ce a mâncat Halep? Toate vitele astea sunt crescute cu doping!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Unul dintre primii sponsori ai Simonei intervine în scandalul suspendării: „Ce a mâncat Halep? Toate vitele astea sunt crescute cu doping!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
MariaMadalina1968
MariaMadalina1968  •  01 Iunie 2023, 10:14

Ce penibil poate sa fie Vivi Rachita !! Pe unde a trecut numai scandal a lasat !!! Ce a facut pt fotbalul Romanesc dupa ce a incheiat cariera de jucator ? Sa ne aducem aminte de perioada cand zice ca la dat Becali afara,cate meciuri a pierdut Steaua din cauza lui ????? Dadea niste "chifle"de nu vedeai nici la juniori !!!! De ce nu se duce la Petrolul Ploiesti sa dea o mana de ajutor clubului ? Va rog sa-l intrebati ?

paolo13
paolo13  •  01 Iunie 2023, 06:00

Dacă Vivi încetează sa vorbească despre FCSB și cioban, devine mut...

Sarcastique
Sarcastique  •  01 Iunie 2023, 04:39

ceva e gresit aici . "După antrenament ne-a chemat Victor Pițurcă în birou, la etajul 1 din Ghencea. Pe mine, pe Dorinel Munteanu, pe Rădoi și pe Florentin Dumitru, cei patru căpitani. " lipseste marele jucator si antrenor nico lae dica .cel atat de adulat de presa gesepista .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează