FOTBAL  »  Superliga  »  SCHIMBARE

foto Cum arată Marian Iancu după 8 ani de închisoare » Transformare majoră

Marian Iancu a fost eliberat +17   FOTO
Marian Iancu a fost eliberat

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iulie 2022 08:30 / Actualizat duminica, 10 iulie 2022 11:10

Marian Iancu (56 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, a fost eliberat din închisoare luni, 27 iunie, cu șase ani mai devreme decât momentul în care trebuia să iasă din spatele gratiilor. 

Câteva zile mai târziu de la eliberare, Iancu a fost filmat la o petrecere în timp ce cânta imnul Rapidului, conform ProSport. Cei 8 ani petrecuți în detenție l-au transformat din punct de vedere fizic pe fostul finanțator al Politehnicii Timișoara, care a slăbit considerabil.

Răzbunare! Ilie Dumitrescu, impresionat de un fotbalist din Supercupă: „Vârf autentic”
CFR Cluj - Sepsi 1-2
Răzbunare! Ilie Dumitrescu, impresionat de un fotbalist din Supercupă: „Vârf autentic”

Cum arată Marian Iancu după 8 ani de închisoare

FOTO: Cristi Preda
+13 FOTO

Iancu a fost întotdeauna un simpatizant al Rapidului. În 2014, înainte de a fi condamnat, lua în calcul inclusiv varianta de a investi în Giulești: „Trebuie un proiect nou, de la zero, pentru că nu poate să moară spiritul Rapidului. Fanii vor veni după ei şi în Liga 5, Liga 4, Liga 3, nu contează. În momentul acela voi fi şi eu unul dintre cei care vor investi, în calitate de minoritar, la Rapid, sume bune”.

Marian Iancu fusese condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare. Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, el a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici. Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

Ce înseamnă Marian Iancu pentru fotbalul românesc

Marian Iancu a făcut investiții uriașe la Poli Timișoara, a plătit salarii exorbitante unor antrenori și fotbaliști cu cotă. A făcut și performanțe, ca eliminarea lui Șahtior Donețk în 2009 (0-0 și 2-2), în Liga Campionilor. În campionat însă, n-a izbutit să aducă titlul mult visat. S-a oprit de două ori pe locul secund, în 2009 și în 2011.

  • a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani: a preluat societatea în iarna lui 2005;
  • a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: Poli a fost de două ori vicecampioană și de două ori finalistă în Cupa României;
  • în 2011, Poli n-a primit licența de Liga 1 și a fost retrogradată la masa verde;
  • Iancu a fost ulterior condamnat la 14 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni, el ieșind abia acum din spatele gratiilor.
Cum arată Marian Iancu după 8 ani de închisoare » Transformare majoră

Probleme de sănătate pentru Marian Iancu?

La baza eliberării timpurii a lui Marian Iancu ar putea sta situația sa medicală. La începutul acestui an, fostul atacant Alexandru Dobroiu, care a împărțit celula alături de Iancu, spunea că fostul patron al lui Poli Timișoara ar avea grave probleme de sănătate

„În pușcărie am stat și cu Iancu, de la Timișoara. E terminat, de-abia mai merge”, spunea acesta.

22 de milioane de euroa fost doar cuantumul sumelor de transfer pe care Iancu le-a achitat în perioada în care a activat la Timișoara

Cristi Balaj: „Iancu nu avea scrupule! Mânca o tavă de șnițele la o masă, iar oameni din anturajul echipei jucau live la pariuri, pe scor corect!”

Mihai Stoica, impresionat după Oțelul - FCSB: „Ceva ieșit din comun!” + ironie la adresa lui CFR: „Eu țin cu Sepsi de mic”
Oțelul - FCSB
Mihai Stoica, impresionat după Oțelul - FCSB: „Ceva ieșit din comun!” + ironie la adresa lui CFR: „Eu țin cu Sepsi de mic”
S-a eliberat de Dinamo și e sigur: „Clubul va intra în faliment, se desființează”
Dinamo
S-a eliberat de Dinamo și e sigur: „Clubul va intra în faliment, se desființează”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
Ciheya
Ciheya  •  11 Iulie 2022, 17:30

Nu înțeleg ce legătură cu sportul are această știre despre un infractor ieșit prea repede de la pușcărie?

Amiralul2022
Amiralul2022  •  11 Iulie 2022, 17:17

Nu contează c-a slăbit o tonă sau un kg, contează că rămâne același bandit bogat, cu absolut aceeași avere, ca și ceilalți bandiți, gen Borcea, Copos, frații samsari Becali etc...

lapusneanul
lapusneanul  •  11 Iulie 2022, 15:53

chiar eram curios sa aflu cum arata iancu...hahaha

Vezi toate comentariile (21)
Comentează