FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Cum îl caracterizează Cristi Pustai pe Eric de Oliveira: „Îmi spunea mereu: «Ești cel mai comunist antrenor!»” 

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 13:45

Prezent la GSP Live, Cristi Pustai (54 de ani), antrenorul cu peste 200 de meciuri pe banca lui Gaz Metan Mediaș, a vorbit despre unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Gazului, Eric de Oliveira. 

Cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1, Eric de Oliveira (34 de ani), a venit pentru prima oară în România în 2007, la Gaz Metan, clubul la care a avut parte și de cele mai multe reușite. Brazilianul are 36 de goluri și 31 de pase de gol în 147 de partide, în tricoul Gazului. Cristi Pustai e de părere că brazilianul ar fi trebuit să evolueze și pentru echipa națională a României. 

„Am amintiri foarte frumoase cu Eric, mă bucur că am colaborat cu el destul de mulți ani. Avem multe întâmplări. El este român, cu ani în urmă putea să fie un jucător care să ne ajute la echipa națională. Au fost ani în care Eric a fost unul dintre cei mai buni străini din Liga 1. El este un român deja, nu mai este străin. Puteam face mai multe în privința lui Eric. Cred că ar fi putut să existe o excepție pentru el la națională, sunt convins că ne-ar fi ajutat inventivitatea și calitățile lui”. 

Pustai: „Eric nu este întotdeauna acel băiat bun”

În direct la GSP Live, Pustai i-a făcut o caracterizare mijlocașului brazilian: „Eric este un jucător cu personalitate, un jucător foarte bun în vestiar. Este un om frumos, cu carismă, care într-un vestiar adună jucătorii în jurul lui și creează o atmosferă frumoasă. 

Pe teren nu este întotdeauna acel băiat bun, se supără când pierde, este greu să îi impui lucruri. Este greu să îl scoți dintr-un antrenament cu mingea și să îl treci într-un antrenament fizic. El era adeptul pregătirii doar cu mingea și aici aveam unele dificultăți în a gestiona situația noastră”. 

Eric de Oliveira: „Ești cel mai comunist antrenor!”

Tot la GSP Live, Cristi Pustai a relatat un episod cu Eric de Oliveira, când l-a dat afară pe brazilian din lot, iar a doua zi l-a găsit la stadion cerându-și scuze. Următorul meci, după ce a fost reprimit în echipă, a dat o dublă și a câștigat meciul.

„Țin minte evenimentul de la Buzău, trebuia să jucăm la Buzău. Joi seara la antrenament avusese un schimb mai urât cu antrenorul de portari, tot așa... la un joc pierduse, se lamenta pe arbitraj și de acolo a degenerat. L-am chemat frumos în vestiarul antrenorilor, el a continuat cu acel stil al lui, iar în acel moment i-am spus să-și ia ghetele, să meargă să se antreneze unde vrea el, că nu mai face parte din lotul echipei Gaz Metan. S-a supărat cum face el, și-a adunat tot și a plecat bolborosind, vorbind singur pe culoar. 

Dimineața urma o deplasare destul de lungă, m-am trezit foarte devreme cu el la stadion. Venise să-și ceară scuze, este un om frumos, un om corect. M-am bucurat când l-am văzut, îmi doream să vină. Este un om formidabil de grup și de echipă. Am acceptat repede scuzele, i-am dat și dreptatea lui. Când am terminat, strângându-ne mâinile, i-am zis «Ce faci, plecăm în deplasare». A fugit repede bucuros, cum sunt brazilienii, au un stil aparte. Ei se bucură când vine jocul. Uneori sunt enervanți înainte de joc, noi avem un alt stil de a ne concentra. Avem niște tabieturi, superstiții. Ei sunt altfel. Am văzut bucuria lui, la meciul de a doua zi a fost titular, a marcat două goluri și am câștigat 2-1. Eric îmi spune mereu, când glumim: «Ești cel mai comunist antrenor!»” 

CV Eric:

  • A jucat de-a lungul carierei la Metropolitano (Brazilia), Gaz Metan Mediaș, Karpaty Lvov (Ucraina), Pandurii Tg. Jiu, Al-Ahli (Arabia Saudită), Matsumoto Yamaga (Japonia), Najran (Arabia Saudită), Al-Markhiya (Qatar), Viitorul Constanța și FC Voluntari
  • Are 65 de goluri în Liga 1, depășindu-l recent pe Wesley da Silva, fostul atacant brazilian al celor de la FC Vaslui, în topul golgeterilor străini din istoria Ligii 1.
  • A cucerit Cupa și Supercupa alături de Viitorul, în 2019. A mai disputat o finală a Cupei Ligii, alături de Pandurii, în 2015
  • În iulie 2011, s-a căsătorit cu handbalista română Cosmina Dancu, alături de care are doi copii

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO „Profesorul” distruge regula U21: „Mi se pare corect ce a făcut Dan Petrescu, ar trebui să protestăm toți antrenorii”

EXCLUSIV VIDEO De ce am eșuat la EURO 2016 » Dezvăluiri din culisele naționalei: „Unii jucători nu știau de ce sunt acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează