FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cum l-a ratat Dinamo pe cel mai bun fundaş al Stelei » L-au pierdut pentru 500 de euro!

În 2007, cînd avea 17 ani, Chiricheş a fost la Benfica, unde s-a antrenat sub comanda lui Camacho
În 2007, cînd avea 17 ani, Chiricheş a fost la Benfica, unde s-a antrenat sub comanda lui Camacho

Articol de - Publicat sambata, 25 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 februarie 2012 21:00

Acum fix un an, Dinamo se înţelesese şi cu Pandurii, şi cu jucătorul, iar transferul era ca şi făcut. Cînd a ajuns la Bucureşti, Vlad a aflat că salariul lunar discutat şi agreat prin telefon se micşorase cu cîteva sute de euro fără ca vreun oficial dinamovist să-l anunţe în prealabil. Nervos, Chiricheş a făcut cale-ntoarsă la Tîrgu Jiu, iar peste 3 luni a semnat cu Steaua

Chiricheş ar fi putut îmbrăca acum tricoul lui Dinamo, dacă gruparea din Ştefan cel Mare nu i-ar fi propus un salariu derizoriu.

Acum fix un an, Dinamo se înţelesese şi cu Pandurii, şi cu jucătorul, iar transferul era ca şi făcut. Cînd a ajuns la Bucureşti, Vlad a aflat că salariul lunar discutat şi agreat prin telefon se micşorase cu cîteva sute de euro fără ca vreun oficial dinamovist să-l anunţe în prealabil. Nervos, Chiricheş a făcut cale-ntoarsă la Tîrgu Jiu, iar peste 3 luni a semnat cu Steaua

Chiricheş ar fi putut îmbrăca acum tricoul lui Dinamo, dacă gruparea din Ştefan cel Mare nu i-ar fi propus un salariu derizoriu.

Singurul stelist care în "dubla" cu Twente a demonstrat că ştie fotbal şi că ar putea face faţă la cel mai înalt nivel a fost Vlad Chiricheş. Fundaşul de 22 de ani a atras aplauzele şi laudele tuturor oamenilor de fotbal, inclusiv ale rivalilor din Ştefan cel Mare. Conducătorii "cîinilor" se iau cu mîinile de păr cînd văd ce fotbalist au pierdut pentru că s-au zgîrcit la cîteva sute de euro! Gazeta a adunat dezvăluirile mai multor surse şi a creionat povestea ratării transferului de către roş-albi.

Păcălit la telefon
În martie anul trecut, Pandurii au fost la un pas să nu fie programaţi în campionat în meciul contra lui Dinamo pentru o datorie mai veche, de 400.000 de euro, din transferul lui Ilie Iordache. Între gorjeni şi "cîini" se stabilise un acord: Dinamo să renunţe la banii pe care îi avea de încasat în schimbul lui Chiricheş. Oltenii au fost de acord, iar roş-albii au început negocierile cu stoperul. "Au vorbit cu Vlad la telefon, s-au înţeles cu băiatul asupra unui contract de 5.000 de euro lunar, totul părea rezolvat", a povestit o sursă GSP.

Chiricheş a luat drumul Capitalei şi a mers, hotărît să semneze, la întîlnirea cu acţionarii dinamovişti. "Era convins să joace pentru «cîini», voia să facă pasul către un club important", a explicat un apropiat al fotbalistului. Numai că în momentul în care Vlad a ajuns la discuţii, a constatat că salariul despre care vorbise la telefon era cu 500 de euro mai puţin lunar! "I-au spus că nu pot să-i ofere mai mult, că asta e politica lor, dar că are bonusuri de performanţă în cazul în care va da randament, iar clubul va cîştiga trofee. Normal că băiatul nu a acceptat şi a plecat supărat! Iar în scurt timp s-a dus la Gigi Becali!".

Patronul Stelei a profitat şi l-a suflat de sub nas dinamoviştilor pe Chiricheş. L-a convins imediat să semneze un contract valabil începînd cu ianuarie 2012, oferindu-i un contract anual de 120.000 de euro, alte 600.000 E intrînd în conturile clubului din Tîrgu Jiu.

Pandurii au 25% din viitorul transfer
Marin Condescu a făcut o superafacere pentru clubul său cînd l-a transferat pe Vlad Chiricheş. În conturile Pandurilor au ajuns 600.000 de euro, urmînd ca gorjenii să mai încaseze 25% dintr-un posibil transfer ulterior al fundaşului de 22 de ani. "În timpul meciului cu Twente, impresionat de cît de bine evolua Chiricheş, am pus mîna pe telefon şi l-am sunat pe Condescu să-l întreb dacă a fost inspirat să ceară procente dintr-un viitor transfer. Mi-a spus că da", a dezvăluit Sorin Cîrţu la GSP TV.

Alte eşecuri: Pîrvulescu şi Chipciu
Dinamo a pierdut semnătura a trei fotbalişti pe care îi curta de mai bine de doi ani în faţa rivalei de o viaţă, Steaua. Pe lîngă Chiricheş, roş-albii au ratat şi transferurile lui Paul Pîrvulescu (23 de ani) şi Alexandru Chipciu (22 de ani). Pentru primul au oferit în această iarnă 600.000 de euro, plus TVA, Gaz Metan a declinat propunerea şi l-a dat Stelei pentru doar 100.000 de euro mai mult! Chipciu i-a costat pe roş-albaştri 1,2 milioane de euro, în timp ce Dinamo spera să-l ia gratis, în coproprietate, bazîndu-se că Sporting Piteşti, unde Nicolae Badea se afla printre acţionari, avea 50% din drepturile federative ale fotbalistului.

87% e procentajul paselor reuşite de Chiricheş în deplasarea de la Twente, fiind cel mai bun la acest capitol dintre toţi fundaşii aflaţi pe teren

6 selecţii la echipa naţională a bifat Chiricheş pînă acum

54 de prezenţe are Chiricheş în Liga 1, pentru Inter Curtea de Argeş şi Pandurii

"Dinamo şi Pandurii s-au înţeles: Chiricheş va fi jucătorul lui Dinamo din vară, ceea ce face ca Pandurii să scape de datorie. Roş-albii trebuie doar să se înţeleagă şi cu jucătorul!" (Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii în martie 2011)

"Am avut o ofertă pentru Chiricheş, la începutul anului, de cinci milioane de euro. Au fost nişte discuţii, dar nimic concret, oricum nu l-aş fi dat pentru că vreau să construiesc o echipă valoroasă" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Cu Twente, la un moment dat, Chiricheş a alunecat, l-a pierdut pe Ola John şi am crezut că olandezul se duce spre poartă. Dar Vlad s-a ridicat şi l-a prins, nu-mi explic cum, parcă era rachetă!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Chiricheş ăsta e un fotbalist senzaţional, a jucat fabulos cu Twente! Păi, în condiţiile astea cred că Steaua o să-l poată vinde la vară" ( Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (99)
biancorossi
biancorossi  •  24 Mai 2012, 02:52

dinamo nu are nevoie de chiriches. este un jucator normal. obisnuit.

coreeanu
coreeanu  •  26 Martie 2012, 17:12

Daca e adevarat e rusinos... Cat au astia obrazul de gros sa se injoseasca in halul asta, sa-i spuna omului una la telefon si sa-i puna alta pe hartie cand vine momentul sa semneze? Si, daca chiar ai obrazul atat de gros, cat de prost trebuie sa fii sa nu-ti dai seama ca, si daca merge stratagema cu doi-trei jucatori, pana la urma unul tot va refuza sa semneze si o sa pierzi mult mai mult decat ai ciupit de la ceilalti? Pacat de suporterii si jucatorii dinamovisti, dar cu asemenea conducere sansele la performanta sunt fix zero.

florinch
florinch  •  26 Februarie 2012, 16:49

Asta nu mai este mojicie,ci de-a dreptul prostie din partea lui Badea.Asta e stilul lui,sa mai ciupeasca ceva,de parca ar fi baut apa dupa Copos.Chiriches este intr-adevar o mare pierdere pentru Dinamo.Face cat toti fundasii lui Dinamo la un loc.

Vezi toate comentariile (99)
Comentează