FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO Fabulos! Cum s-a făcut transferul lui Rică Răducanu la Steaua: „S-a suit în tramvai și i-a cerut vatmanului să-l ducă la antrenament în Ghencea”

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 mai 2019 15:17

Liță Dumitru (69 de ani) a povestit la GSP Live un episod amuzant despre cum a fost convins Rică Răducanu (73 de ani), fostul portar legendar al Rapidului, să semneze cu Steaua în 1978.


„M-am întâlnit cu Rică, m-am dus la el în cartier și când m-a văzut mi-a zis: «Precis vrei să mă iei la Steaua?». I-am spus că am vorbit cu tovarășul ministru și că trebuie să mergem la el la birou.

A intrat Rică în birou și i-a zis ministrul «Ești mare, băi, băiatule!». Rică i-a zis la rândul lui: «Bre, aveam și ochii albaștri, dar m-a uitat mama pe plajă». Atunci, ministrul i-a spus că-l vrea la Steaua, dar că Liță a fost sceptic în privința lui

«Dar de ce ai zis, mă, așa despre mine?” m-a întrebat Rică. «Lasă, mă» l-am calmat eu. Rică a fost întrebat cam ce și-ar dori: «Vreau niște soldați să-mi râme, să-mi bage și mie gazele». 

Ministrul i-a spus că nu poate face așa ceva și să ceară altceva. «Dați-mi un grad», a fost cererea lui Rică. Ministrul i-a zis că-i dă locotenent major, iar Rică l-a întrebat: «Pot să opresc mașinile pe stradă?». «Tovarășul Răducanu, nu puteți face așa ceva» a încercat ministrul să-l tempereze.

Atunci a semnat cu Steaua. Îi stătea foarte bine ofițer. S-a suit în tramvai și i-a cerut vatmanului tramvaiului 11 să schimbe macazul și să-l ducă la antrenament în Ghencea”, a spus Liță Dumitru la GSP Live.

Rică Răducanu a jucat doar 22 de partide pentru Steaua în sezonul 1978-1979, apoi a plecat la FCM Reșița. La momentul respectiv era o legendă a Rapidului, club pentru care jucase timp de zece ani, în perioada 1965-1975.

Citește și: 

Liță Dumitru povestește cum a scăpat de cancer și ce l-a motivat să lupte: „Faptul că m-am făcut bine se datorează ei”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
908431252639885
Lucian Preda  •  18 Mai 2019, 20:54

Și meciul "dat" Stelei, in Ghencea, pe când Rica juca la Sportul, care era in lupta cu... Steaua? Despre ăla, nimic, nimic???

doomsday2000
doomsday2000  •  18 Mai 2019, 10:05
Postat de observator_federal pe 17 Mai 2019, 17:46

Rică Răducanu a încasat, în poarta Stelei, 10 goluri într-un singur meci(!), pe 14 mai 1979, într-un Universitatea Craiova - Steaua, 10-0, de poveste (și de Guinness Book). Grava ofensă suferită de clubul militar, insuportabilă pentru conducerea comunistă a țării, a făcut ca acea competiție (oficială! ea avea să desemneze participanta noastră în Cupa Balcanică în acel an) - "Cupa FRF" - să nu mai fie reluată niciodată și să fie "ștearsă" (așa cum proceda istoriografia comunistă cu orice eveniment incompatibil cu ideologia tovarășilor...) din istoria fotbalului românesc. După cum vedeți, acest lucru nu a reușit, iar amintirea unora dintre protagoniștii acelui meci care au plecat dintre noi, ne obligă să o înscriem, la locul ei, în palmaresul Universității Craiova, al Stelei și al lui Rică Răducanu. Corect!

Asta să rămână cea mai mare bucurie și împlinire a vieții tale

1552028481725614
Panda Sorin  •  18 Mai 2019, 09:51

Jos *** de la hartia de impachetat peste!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close