FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Cum s-au repliat casele de pariuri din România? Pariuri pe fotbalul din Gambia și Uganda sau meciuri și cazinouri virtuale!

Articol de , , - Publicat joi, 19 martie 2020 14:30

14.000 de case de pariuri terestre s-au închis după anunțul ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, iar oferta pentru pariori e acum disponibilă exclusiv online și conține doar campionate exotice sau alte forme de jocuri de noroc

Fotbalul s-a închis, iar acum s-a pus lacătul și pe toate casele de pariuri terestre de pe teritoriul românesc. "Se suspendă toate evenimentele de cultură, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală realizate în spații închise", a spus Marcel Vela, după ședința de conducere a Ministerului Afacerilor Interne.

Aproape 30.000 de unități închise

În urma acestei decizii sunt afectate aproape 14.000 de case de pariuri terestre, dar și alte 15.000 de agenții de tip cazinou, sedii care dețin "păcănele". Chiar dacă se închid agențiile din orașe, marea majoritate a caselor de pariuri de la noi au site-uri, dar mai ales aplicații speciale pe telefon prin care doritorii pot paria online, chiar dacă oferta este una scăzută din pricina faptului că aproape toate competițiile sportive au fost întrerupte pentru moment.

Ruleta și jocurile virtuale la putere la casele de pariuri

Cum s-au repliat casele de pariuri din România? Pariuri pe fotbalul din Gambia și Uganda sau meciuri și cazinouri virtuale!

Dar agențiile de pariuri s-au mișcat extrem de rapid. Au schimbat toate reclamele de pe posturile TV, astfel încât să aibă în continuare un trafic semnificativ. Toate casele de pariuri mizează acum pe loterii internaționale, casino, în special pe ruletă, jocuri de cărți, dar și slot machine. În creștere sunt jocurile virtuale! Ce presupun acestea? Sunt ca un meci obișnuit de fotbal, dar care durează până într-un minut. Utilizatorul poate paria pe pronostic, pe scor corect, dar și pe numărul de goluri din meciul respectiv. Partidele încep din trei în trei minute.

Online, ofertă din Nigeria până în Nepal şi Singapore

Chiar dacă nu se mai poate intra într-o agenţie terestră pentru a paria, românii pot juca în continuare on-line. Încă mai sunt campionate de fotbal care îşi dispută meciurile, însă în marea lor majoritate sunt din ţări exotice din perspectiva fotbalului. De exemplu, în ofertele mai multor case de pariuri există în acest moment partide din Nigeria, Singapore, Gambia, Nicaragua, Palestina, Myanmar sau Uganda.

29,3%dintre cei care au participat la un studiu realizat de GfK, la solicitarea Gazetei Sporturilor, au declarat că pariază pe evenimente sportive

"Casele de pariuri arată că suntem un popor care visează doar bani și care vrea să se îmbogățească rapid. Ele se înmulțesc pe zi ce trece și produc din ce în ce mai mulți bani. Asta arată un singur lucru: avem nevoie de bani cât mai rapid și doar așa putem spera că vine norocul peste noi. Ăsta e modelul din societate"
Vladimir Ionaș, sociolog

A crescut numărul descărcărilor de aplicații

Și pentru că rămasul în casă îi scoate pe români din ritmul cu care erau obișnuiți până acum, aceștia au luat cu asalt aplicațiile. Doar la nivelul țării noastre, în ultimele zile s-au instalat mii de aplicații pe telefoanele mobile. La categoria sport, cele mai multe sunt chiar aplicațiile caselor de pariuri. Cum arată clasamentul descărcărilor? Superbet, Casa Pariurilor, Fortuna, Betano, Stanleybet, Gets Bet, Unibet, NetBet, MaxBet și efbet! 

Dependenți de cazinou

Cum s-au repliat casele de pariuri din România? Pariuri pe fotbalul din Gambia și Uganda sau meciuri și cazinouri virtuale!

Potrivit Asociației pentru Prevenirea și Tratarea Adicției, România numără în prezent peste un milion și jumătate de jucători la cazinou. Zece la sută dintre aceștia sunt deja dependenți de jocurile de noroc! "Facilitatea de a găsi aceste jocuri, faptul că sunt peste tot, este un dezavantaj al celui care vrea să se lase de jocuri și care luptă cu această tentație. Am întâlnit persoane care mi-au spus în timpul terapiei că este foarte greu să evite aceste locuri. Tema terapeutică este în primul rând evitarea locurilor unde ar putea juca", spune psihologul Keren Rosner. 

LPF și FRF au ca sponsori case de pariuri

Liga a transformat în vară campionatul în "Liga 1 Casa Pariurilor" și capătă, pentru acest rebranding, 2.200.000 de euro anual. Colaborarea e valabilă cinci sezoane. Pe lângă acest parteneriat, cei de la Casa Pariurilor mai sponsorizează Liga 2 și Cupa României, competiții organizate de FRF. Mai mult, Fortuna sponsorizează și echipa națională de fotbal a României.

Evoluția caselor de pariuri în România

Aproape în fiecare săptămână apar noi agenții pe teritoriul țării. În 1996, în România exista o singură casă de pariuri, iar în 2001, doar 67 de agenții. Apoi a urmat un boom, așa că în 2014 erau înregistrate 3.700 de case de pariuri. Numărul lor a început să crească de la lună la lună, iar în prezent în țara noastră sunt aproximativ 14.000 de sucursale terestre.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează