FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA VREA SĂ SALVEZE PARTICIPAREA ÎN LIGĂ ÎNCĂ DE LA APEL

Cum se va apăra Steaua

Articol de - Publicat sambata, 07 iunie 2008 00:00

Roş-albaştrii vor cere desfiinţarea deciziilor de la “Disciplină” pe motiv de încadrare greşită sau suspendarea cazului pînă la finalizarea anchetei juridice.

Steaua nu vrea să ajungă la mîna UEFA şi a pus deja la punct strategia pe care o va urma în faţa Comisiei de Apel pentru cazul “valiza cu bani”. După ce au primit motivarea deciziilor Comisiei de Disciplină, şefii din Ghencea ştiu cum vor ataca aceste hotărîri la forul următor.

1. “ Becali n-are funcţie”

Apărarea roş-albaştrilor se va baza în principal pe faptul că mem­brii de la “Disciplină” au încadrat greşit cazul. Steliştii vor susţine la Apel că Gigi Becali nu deţine nici o funcţie oficială la echipă şi, auto­mat, Steaua nu poate răs­punde în solidar cu o persoană care nu apare în actele administrative ale clubului. Ce vor solicita Valeriu Argăseală şi avocatul Cătălin Ciubotă? Anularea tuturor sanc­ţiunilor dictate de forul prezidat de Daniel Cernat.

2. “Să decidă ancheta juridică!”

Al doilea punct de forţă pe care se vor axa conducătorii din Ghencea? Acela că “Disciplina” nu ar fi avut dreptul să se pronunţe înainte ca ancheta deschisă de procurori să aibă o finalitate. Steaua va oferi exemplul meciului CFR - Rapid 1-3, din mai 2006, sus­pectat de blat, dar a cărui an­che­tare comisia a suspendat-o pînă cînd organele de anchetă penală urmau să dea un verdict.

În plus, roş-albaştrii vor susţine că ancheta DNA ar putea fi in­fluenţată de deciziile dictate de Comisia de Disciplină, care au incriminat într-un mod clar gru­parea din Ghencea. Ce va so­licita Steaua? Suspendarea cazului pînă cînd DNA va anunţa ce finalitatea va avea dosarul.

“Spun după Euro cine a depunctat Steaua”

Şeful LPF, Dumitru Dragomir, a co­men­tat sancţionarea trupei din Ghen­cea. “Steaua n-a fost implicată în nici un caz de corupţie, dar decizia Comisiei de Disciplină cred că a fost influenţată de altcineva, nu de an­cheta DNA. De cine? O să spun după Euro”, a declarat misterios Dragomir.

Lupescu către UEFA: “Nu excludeţi Steaua din Ligă!”

Un ajutor extrem de important a primit ieri Steaua din partea lui Ionuţ Lupescu. “Am avut o discuţie cu cei de la UEFA şi le-am explicat că sînt două cazuri diferite, cel al lui Porto, unde e corupţie clară, şi cel al Stelei, unde e vorba despre stimulente. Eu cred că UEFA va face o diferenţă între cele două lucruri. Le-am cerut celor de la UEFA să lase Steaua în Liga Campionilor”, a declarat Lupescu, care este membru în Comisia de Disciplină a UEFA, dar care nu va avea drept de vot cînd se va judeca “Valiza cu bani”.

“Cei care au lovit Steaua sînt din lumea fotbalului, nu din politică. Asta mă linişteşte. S-au lovit singuri cu capul de pereţi. Nu are rost să spun cine sînt ei, pentru că aş face rău celor care mi-au spus”
Gigi Becali finanţator Steaua

DEZVĂLUIRE-ŞOC: “Şi Steaua, şi CFR au dat bani”

Mijlocaşul francez Fabien Bou­darene a declarat pentru L’Equipe că a refuzat să mai joace la “U” Cluj în ultimele etape din cauza corup­ţiei. “CFR şi Steaua erau în luptă directă pentru titlu şi au propus sume mari jucătorilor adverşi , între care unii de la echipa mea. Cînd am auzit, am refuzat să mai joc. Din cîte ştiu, acest caz de corupţie nu e primul”, a spus Boudarene.

Proces pentru 1,7 milioane euro

Teia Sponte a depus la Tribunalul Bucureşti o plîngere împotriva ordonanţei DNA prin care s-a pus sechestru pe 1,7 milioane de euro, “săltaţi” de procurori în ziua meciului U Cluj - CFR 0-1. Valiza cu bani se afla în posesia vicepreşedintelui Stelei, Teia Sponte, şi procurorii bănuiesc că destinatari urmau să fie jucătorii Universităţii, dacă CFR n-ar fi cîştigat. Primul termen al procesului pentru ridicarea sechestrului de pe cele 1,7 milioane va avea loc pe 17 iunie. “Este o procedură normală deoarece banii trebuie restituiţi”, a declarat Cătălin Dancu, avocatul lui Gigi Becali în acest caz.

Luni depun apelul

Steaua va ataca decizia Comisiei de Disciplină în prima zi a săptămînii viitoare.

Steaua va depune şi taxa aferentă, după care va anexa şi probele noi din dosar. “Nu vrem să avem surprize că nu ne-am încadrat în termen, că n-am plătit nu ştiu ce taxă sau că n-am depus şi motivarea deciziei de a face apel” , a declarat ieri Cătălin Ciubotă, avocatul Stelei. Cei din Ghencea nu văd cu ochi buni prezenţa în Comisia de Apel a lui Doru Viorel Ursu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
 •  07 Iunie 2008, 19:24

pentru incalcarea regulamentului nu se exclude o echipa din europaDinamo, Rapid, cfr, poli etc au incalcat regulamentele interne care prevad sistem de supraveghere video pe stadion :)voi nici nu trebuia sa primiti licenta sa jucati in div A!mai aveti mult tupeu?lasand la o parte blaturile clujului, timisoarei, si rapidistilor pt care nu sunt dovezi!Nu va e rusine?sa vb de retrogradarea Stelei?

 •  07 Iunie 2008, 18:19

VIOREL URSU este aceiasi persoana cu evenimentele de trista amintire? dece nu ma mira decizia comisiei.

 •  07 Iunie 2008, 17:33

ForZZA STEAUA!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează