LIGA 1  ·  CURSURI

Cum vrea LPF să rezolve lipsa managerilor din fotbalul românesc: „Fără ei nu se poate face performanță”

Vineri, 08 Noiembrie 2019

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, speră ca problemele fotbalului românesc să se rezolve prin formarea unor manageri de care acesta duce lipsă în prezent.  

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport a inaugurat în aceast an un program de licență pe partea de management sportiv, iar Justin Ștefan a vorbit despre acest aspect în cadrul unui curs susținut la sediul LPF. 

„Eu cred că viitorul sportului de performanţă începe prin educaţie şi dacă nu vom avea educatori nu vom avea performanţă, pentru că ei ne învaţă ce înseamnă să fii lider, să avem caracter şi cunoştinţele de bază în domeniul respectiv. Liga, prin ceea ce face astăzi, încearcă să rezolve una dintre problemele sportului românesc şi ale fotbalului în special, anume lipsa managerilor în domeniul sportului.  

Dacă nu vom avea manageri în domeniile astea nu vom putea face performanţă. Finanţatorii nu pot realiza esenţa unui club profesionist, adică să rezolve partea financiară ca să poţi să te susţii. Pentru studenţi este o oportunitate de a vedea că lucrurile pot fi predate şi altfel, pentru că din punctul meu de vedere profesorii construiesc bariere, prăpăstii şi baraje. Profesorii trebuie să predea pornind de la nişte materiale occidentale, nu ceea ce avem astăzi în zona de management sportiv, pentru că nu prea avem. Sunt lucrări învechite de aproape 50 de ani care nu mai au legătură cu realitatea. 

Mesajul final pe care l-am transmis este să aibă valori şi să plece de la caracter, pentru că Noua Zeelandă a făcut performanţă în rugby nu pentru că au fost jucători talentaţi, ci pentru că acei jucători au fost educaţi de mici în spiritul caracterului. Degeaba e o echipă de valori dacă nu ai şi caractere. Şi pentru a forma caractere, dacă nu le poţi forma acasă, le poţi forma în şcoală, şi dacă nu poţi nici acasă, nici în şcoală, poţi să le formezi într-un loc de muncă sau prin ceea ce cred eu că România are, şi anume mentori, persoane care au abilităţi de lideri. Aceste modele există”, a declarat Justin Ştefan, pentru AGERPRES. 

VEZI ȘI:

FCSB // Gigi Becali, fermecat de Ionuț Panțîru: „Nu există un fundaș stânga ca el în Europa, nici Jordi Alba! Poate doar Marcelo”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Rușinos ce a fost făcut public acum despre Adi Mutu și Alexandra Dinu. Detaliul a fost ascuns aproape 20 de ani

Libertatea

Comentarii (1)

demolarii  •  08 Noiembrie 2019, 20:12

1. FRF a pornit un astfel de proiect in urma cu 5 ani. Ce s-a ales de el? 2. Ca sa fi un profesor bun trebuie sa ai o experiență solidă în domeniu. Adică, cel ce predă sa fi condus la nivel de performanta cluburi sportive , cel puțin 10-15 ani....Au LPF și partenerii săi astfel de persoane? 3. Care vor fi obiectivele acestor manageri?

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Fotbal, Liga 2

UTA Arad - Ripensia Timișoara

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
13:00 Fotbal, Liga 2

FC Argeș - Mioveni

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Levante

Digi 2
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Stuttgart

Digi 4
15:00 Handbal F, Liga Campionilor

SCM Râmnicu Vâlcea - Savehof

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
16:00 Fotbal, Serie A

Lazio - Bologna

Digi 4
17:30 Fotbal, Liga 1

Viitorul - FC Voluntari

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
18:30 Fotbal, Ligue 1

PSG - Dijon

Digi 3
18:30 Handbal M, Liga Campionilor

HC Vardar - Montpellier

Digi 4
19:00 Fotbal, Serie A

Udinese - Fiorentina

Digi 2
20:15 Handbal F, Liga Campionilor

Vipers Kristiansand - Rostov-Don

Digi 4
20:30 Fotbal, Liga 1

FC Botoșani - FCSB

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A

Napoli - Torino

Digi 2
21:45 Handbal M

Barca - Pick Szeged

Digi 4
22:00 Fotbal, La Liga

Granada - Celta Vigo

Digi 3
Program TV complet

Liga 1