FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Curtea de Apel Cluj a dat decizia în dosarul transferurilor pe axa U Cluj - Petrolul: prejudiciul nu mai poate fi recuperat!

Curtea de Apel Cluj a dat decizia în dosarul transferurilor pe axa U Cluj - Petrolul: prejudiciul nu mai poate fi recuperat!
Curtea de Apel Cluj a dat decizia în dosarul transferurilor pe axa U Cluj - Petrolul: prejudiciul nu mai poate fi recuperat!

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023 19:06 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2023 20:24

Curtea de Apel Cluj a decis încetarea definitivă a dosarului transferurilor gratuite pe axa U Cluj- Petrolul de la sfârșitul sezonului 2011/2012. Atunci, Florian Walter a decis să lase clubul clujean în mâinile lui Ioan Mărginean și a plecat la Petrolul Ploiești, transferând gratuit 15 jucători.

Instanța a hotărât că prejudiciul transferurilor se ridică la suma de 3.654.627, 20 lei. Dar potrivit site-ului Clujust e aproape imposibil ca formația studenților să mai poată recupera banii după ce principalul vinovat, Florian Walter, a murit în timpul dosarului. Ioan Mărginean, Daniel Capră și Nicolae Marius Adrian au fost achitați în 2020.

Rapid, dată în judecată de doi foști jucători: „Sunt banii mei, am muncit pentru ei, n-am furat”
Rapid
Rapid, dată în judecată de doi foști jucători: „Sunt banii mei, am muncit pentru ei, n-am furat”

Curtea de Apel: „S-a constituit un grup infracțional”

Curtea de Apel a hotărât că Florian Walter, Ioan Mărginean, Daniel Capră și Nicolae Marius Adrian au constitui un grup infracțional. Fapta acestora a fost încadrată la delapidare, după ce jucătorii au fost mutați gratuit de la Universitatea Cluj la Petrolul Ploiești, menționează aceeași sursă.

Curtea reține că sunt întrunite elemente constitutive ale infracțiunilor menținute în sarcina fiecărui inculpat, respectiv cele de constituire a unui grup infracțional și de delapidare cu consecințe deosebit de grave
Motivarea deciziei penale a Curții de Apel Cluj

15 jucători transferați gratuit

La plecarea lui Florian Walter din sezonul din mai 2012 de la Universitatea Cluj  la Petrolul, acesta a transferat fără să plătească 15 jucători din lotul „șepcilor roșii”. Fanii Universității Cluj au trimis mai multe sesizări către forurile europene, dar și din România și în 2016 Walter a fost trimis în judecată.

Florian Walter nu apucat finalul procesului după ce în mai 2019 a suferit un atac cerebral și s-a stins la spitalul Floreasca. 

  1.  Lukasz Szukala
  2.  Sebastian Achim 
  3. Constantin Grecu
  4. Lucian Marinescu
  5. Adrian Cristea
  6. Marian Cristescu
  7. Ionuț Neag
  8. Sebastian Cojocnean
  9. Vlad Morar
  10. Mircea Bornescu
  11. George Galamaz
  12. Anthony Nwakaeme
  13. Gaston Mendy
  14. Ovidiu Hoban
  15. Gheorghe Grozav

Citește și alte știri:

Răzvan Burleanu, plan radical în scandalul licențelor: „Doi ani de suspendare! Toleranța noastră este ZERO!”

Răzvan Burleanu, conferință după ședința Comitetului Executiv: „Mihai Stoichiță a încălcat regulamentul și va fi sancționat! Vrem să dăm un exemplu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  28 Ianuarie 2023, 02:02

Inteligenta Artificiala zice::: ....despre coruptie. Elementele principale ale coruptiei in Afganistan 19 puncte 1. Nepotismul in numirea functiilor publice 2. Folosirea funcțiilor publice pentru a obține avantaje personale sau pentru a favoriza persoane apropiate 3. Mituirea autoritatilor pentru a obtine contract sau permise 4. Folosirea fondurilor publice pentru a finanța campaniile politice sau pentru a obține voturi 5. Folosirea influentei pentru a obtine contract sau proiecte nejustificate 6. Folosirea funcțiilor publice pentru a obține informații confidențiale sau pentru a influența deciziile 7. Folosirea autoritatii pentru a obtine bunuri sau servicii ale persoanelor din subordine 8. Mituirea sau presiunea asupra martorilor sau a persoanelor implicate in procese legale 9. Folosirea informatiilor confidentiale pentru a obtine avantaje sau pentru a prejudicia alti competitori 10. Folosirea functiilor publice pentru a obtine avantaje in afaceri sau in investitii 11. Folosirea influentei pentru a obtine favoruri sau pentru a evita sanctiuni 12. Folosirea funcțiilor publice pentru a obține privilegii sau pentru a evita obligațiile legale 13. Folosirea autoritatii pentru a obtine bunuri sau servicii ale persoanelor din afara institutiei 14. Mituirea sau presiunea asupra functionarilor publici pentru a obtine contract sau proiecte nejustificate 15. Folosirea funcțiilor publice pentru a obține informații confidențiale sau pentru a influența deciziile în favoare

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  28 Ianuarie 2023, 02:00

Exact ca în cazul furtului Universității Craiova în perioada Mititelu. Prejudiciu de multe milioane de euro .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează