FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

”Da” pentru Anderson şi Joao Alves! » Ciobi şi-a dat acceptul pentru transferul a doi jucători de la Guimaraes

Dinamo a pus ochii pe jucătorii de la Guimaraes, locul 6 în Portugalia. De azi încep negocierile şi se speră ca pînă mîine să se rezolve
Dinamo a pus ochii pe jucătorii de la Guimaraes, locul 6 în Portugalia. De azi încep negocierile şi se speră ca pînă mîine să se rezolve

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 20:58

Ciobi a revenit aseară din Portugalia şi şi-a dat acordul pentru achiziţionarea a doi fotbalişti de la Guimaraes. Acţionarii trebuie să scoată 750.000 de euro acum, preţul pe care-l doresc lusitanii.

Excursia lui Liviu Ciobotariu în Portugalia a fost fructuoasă. Antrenorul liderului Ligii 1 a urmărit live meciul Academica Coimbra - Guimaraes (0-2) cu scopul de a-i vedea la lucru pe doi dintre jucătorii oaspeţilor. Fundaşul stînga Anderson Santana, 25 de ani, a înscris primul său gol din carieră şi a avut o evoluţie fără cusur, iar mijlocaşul central Joao Alves, 31 de ani, căpitanul de drept al celor de la Guimaraes, a intrat doar în ultimele 5 minute, revenind după o accidentare. Tehnicianul a fost mulţumit de ceea ce a văzut, iar aseară, la revenirea în ţară, a vorbit cu acţionarii din Ştefan cel Mare şi a spus că i-ar dori pe amîndoi.

Ce vrea Dinamo
"Totul depinde acum de preţul solicitat, fiindcă se ştie faptul că portughezii nu vînd chiar ieftin", au precizat şefii dinamovişti care vor vorbi azi cu Ciobi faţă în faţă, după discuţiile telefonice. Anderson şi Joao Alves ar costa în total 750.000 de euro, din estimările preliminare ale românilor. Presa lusitană dă ca sigure transferurilor, însă dinamoviştii spun că nu se vor arunca, vor rămîne stricţi în privinţa pretenţiilor financiare. "Cîinii" i-ar vrea pe cei doi împrumut pînă la vară, cu opţiune de transfer definitiv şi să plătească undeva la 350.000 de euro. Joao Alves mai are contract pînă în iunie 2013, iar lui Anderson îi expiră la vară, de aceea roş-albii consideră că varianta lor este cît se poate de corectă.

Jucătorii vin în România
O veste bună pentru dinamovişti: ambii fotbalişti spun că ar fi de acord să vină să joace în România. Contractele lor lunare sînt de 10.000 de euro, plus bonusuri. "Cîinii" speră ca măcar pe Anderson Santana să-l aducă, mai ales că a fost de mai multă vreme prima variantă de fundaş stînga.

Thiago Targino, aşa şi aşa
Ciobi a mai fost cu ochii şi pe atacantul portughez al lui Guimaraes Thiago Targino, 25 de ani, şi el fiind recomandat pentru un transfer. Şi despre FC Vaslui s-a spus că este interesată de lusitan. Însă antrenorul dinamovist nu a avut prea mult ce să vadă, întrucît Thiago a fost rezervă şi a intrat de-abia în minutul 89 pe teren la Guimaraes. Momentan, Targino nu mai e o prioritate pentru "cîini".

Varianta B de la Oţelul
Roş-albii studiază şi varianta de a-l lua fie de acum, fie din vară pe Silviu Ilie, 23 de ani, de la campioana Oţelul, problema reprezentînd-o, momentan, suma cerută de Marius Stan, 800.000 de euro. "Încă n-am discutat nimic concret despre el", au declarat "cîinii", care aşteaptă concretizarea discuţiilor în Portugalia. Ilie joacă fie fundaş stînga, fie mijlocaş central. Dinamoviştii au întrebat la Oţelul şi de Sălăgeanu, tot fundaş stînga, însă n-au mers mai departe cu demersurile.

"Am fost să văd trei jucători în Portugalia. Mi-a plăcut de Anderson, nu numai de el, o să vedem ce discuţii vor mai fi, cum se vor concretiza tratativele între conduceri. Eu mi-am făcut o idee" (Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo)

3 goluri în 98 de meciuri a marcat Joao Alves pentru Guimaraes în ultimii 4 ani şi jumătate. A mai fost la Chaves, Braga şi Sporting Lisabona

Inbox
- Ousmane N'Doye a fost propus "cîinilor", dar senegalezul de 33 de ani a lăsat mulţi duşmani în Ştefan cel Mare. Ciobi nu ar dezavua varianta, Borcea o susţine, însă jucătorii nici nu vor să audă de aşa ceva.
- Cristi Borcea împlineşte astăzi 42 de ani şi va da o masă la club. După party, preşedintele executiv va discuta cu Niculae, Dănciulescu, Munteanu, Grigore, Rus şi Bălgrădean referitor la subiectul prelungirii contractelor fiecăruia.
- Vranjes (Pandurii) a fost propus "cîinilor", însă aceştia şi-au declinat ieri interesul faţă de "extrema" oltenilor.
- Roş-albii au anunţat ieri că nu mai sînt interesaţi de Bicfalvi, de la Steaua.
- Oficialii dinamovişti vor să aibă o întîlnire cu liderii suporterilor pentru a discuta termenii unei împăcări, considerînd că echipa pierde din cauza incidentelor dintre cele două părţi.
- Mijlocaşul sîrb Sinişa Babici, 20 de ani, a părăsit lotul "cîinilor". Fotbalistul de la Vojvodina Novi Sad nu a impresionat.
- Alexe şi Bakaj continuă să se pregătească separat de restul lotului. Cei doi nu fac antrenamente cu mingea, ci doar alergări, fiind în plin proces de recuperare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
dann92
dann92  •  17 Ianuarie 2012, 20:21
Postat de l0gan_1 pe 17 Ianuarie 2012, 19:13

si acuma cand suntem aproape de a castiga campionatu ne zgarcim !!incredebil daca era porumboiu in situatia asta lua 2 3 jucatori cu nume si cu bani si inchidea campionatu pe cand noi trebe sa cautam ieftin moca chiar degeaba !!!!incredibila conducerea asta !!!luati ma sepsi sau salajean otleu si am terminat totul!!!!!!

aproape sa castigam campionatul!!!!!! nici in ultimele 2 etape nu o sa fim "aproape"!!! CFR si Rapid ne sufla in ceafa ba chiar si steaua se poate bate pt locul 3 :)). maiavem multtt pana la final si cred ca am putea termina pe podium daca echipa joaca acceptabil!!!

l0gan_1
l0gan_1  •  17 Ianuarie 2012, 19:13

si acuma cand suntem aproape de a castiga campionatu ne zgarcim !!incredebil daca era porumboiu in situatia asta lua 2 3 jucatori cu nume si cu bani si inchidea campionatu pe cand noi trebe sa cautam ieftin moca chiar degeaba !!!!incredibila conducerea asta !!!luati ma sepsi sau salajean otleu si am terminat totul!!!!!!

redbuldog
redbuldog  •  17 Ianuarie 2012, 13:34

Baieti,nu exaltati..! Atata timp cat Dinamo face 5-6 transferuri sa nu va ganditi voi ca nu pleaca 3-4 de valoare..Diabet( chiar asa de 2 stele..)era cel mai util pe stanga,urmeaza Kone( o pierdere mare!) Ganea( daca era motivat..) era f.util. Ca sa nu mai vb de Nicu Sageata care daca pleaca chiar ne lasa fara atac...Se va vedea clar intentia actionarilor dupa aceasta campanie,desi cred ca f.multe nu se vor schimba..

Vezi toate comentariile (24)
Comentează