FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - DINAMO, SÎMBĂTĂ, 18:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dacă ratează transferul în străinătate, lui Torje i se va mări salariul » Piticul se face mare

Articol de - Publicat joi, 19 august 2010 00:00

Evoluţiile entuziasmante din acest început de sezon i-au adus lui Gabriel Torje numai beneficii.

Lazio şi o echipă puternică din Germania au pus ochii pe el, s-au făcut şi oferte, dar Dinamo a solicitat 5 milioane de euro, plus procente dintr-un viitor transfer, iar totul a picat. Pentru a-i atenua dezamăgirea că n-a prins un angajament într-un campionat puternic de "afară", şefii i-au promis "Piticului" că-i vor spori venitul anual, cu condiţia ca el să joace la fel de bine.

În prezent, Torje cîştigă 120.000 de dolari pe sezon, adică puţin peste 90.000 de euro, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai modeste contracte din Ştefan cel Mare. "Gabi e un băiat deosebit, niciodată nu s-a arătat nemulţumit că n-a plecat la prima ofertă. Luăm în calcul să-i mărim salariul, dar acest lucru îl vom discuta abia la iarnă", a explicat un oficial dinamovist. Cel mai probabil, venitul mijlocaşului de 20 de ani va fi majorat cu circa 30 la sută.

3 goluri şi două pase decisive a reuşit Torje în cele opt partide disputate de Dinamo în acest sezon, în Liga I şi Europa League

2 milioane de euro a plătit Dinamo către Poli Timişoara pentru Torje, în ianuarie 2008

Monitorizat şi de City
Gabi Torje continuă să atragă atenţia cluburilor mari din Europa. Mai nou, Manchester City, adversara de azi al lui Poli Timişoara din Europa League, e interesată de mijlocaşul de 20 de ani. Aseară, agentul fotbalistului, Cristea Opria, s-a întîlnit cu antrenorul Roberto Mancini pentru a-i oferi DVD-uri cu evoluţiile lui Torje.

"E greu să ne batem la titlu"
Ioan Andone spune că, în acest moment, Dinamo are o misiune dificilă pentru a cuceri un nou campionat. "E foarte greu să ne batem la titlu. Meciul cu Hajduk, din tur, e maximum ce poate Dinamo acum", a zis Ando. "Fălcosul" l-a lăudat şi pe Torje pentru execuţia ce a adus victoria cu Rapid: "Torje încearcă asemenea şuturi la antrenamente, e extraordinar. E bine că încearcă, asta e important. Apoi, contează să dai pe poartă şi abia atunci poţi spune că e o execuţie reuşită".

"Săgeată" în Germania?
Marius Niculae este dorit în liga secundă din Germania, acolo de unde şi Andrei Cristea are ofertă de la Karlsruhe. Energie Cottbus, echipa lui Emil Jula, s-a interesat de atacantul de 29 de ani pentru care Dinamo solicită 600.000 de euro. "Săgeată" a mai evoluat în trecut în Germania, la Mainz, şi ar putea reveni în cazul în care cele două părţi se vor înţelege asupra aspectului financiar.

- Vojislav Vranjkovici e dorit în Serbia, agenţii săi tratînd cu cîteva echipe transferul acestuia în schimbul sumei de 100.000 de euro. Mijlocaşul doreşte să plece definitiv, nu sub formă de împrumut.
- Georgian Păun ar putea pleca săptămîna aceasta la Astra Ploieşti pentru un transfer temporar pînă vara viitoare, el nefiind în vederile lui Andone.
- Sergiu Homei n-a convins pe faza defensivă în partida cu Rapid şi se ia în calcul revenirea lui Scarlatache ca fundaş dreapta.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
bigiu
bigiu  •  19 August 2010, 15:08

TORJE merita marire si cu 50 la suta . hai DINAMO

ss_iniesta_ss
ss_iniesta_ss  •  19 August 2010, 14:03

A ... deci e clar o sa plece ... Ce zic ei : " De ce sa ii marim salariul si sa faca performanta la Dinamo, cand poate sa plece in strainatate si ne vine si noua banu ... "

joakim
joakim  •  19 August 2010, 09:45

Bai fratilor !!! despre Dinamo numai de transferuri scrieti ! altceva mai stiti? ieri pleca Andrei Cristea, azi Torje si Marius Niculae ,ect.ect. asta doriti ca ne destabilizati! nu? va asiguram ca NU ve-ti reusi. Despre steaua numai la superlativ vorbiti,desii a castigat doua meciuri cu japca, TREI PADON !! Si ala cu "U" cand nu lea dat clujenilor penalty in min 87 la intrarea tampita a lui Latovlevici. Rusine GSP.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează