FOTBAL  »  Superliga  »  VOINŢA SIBIU - RAPID, DUMINICĂ, ORA 17.00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dan Alexa, despre reuşita cu PSV: "Golul l-am uitat, e egal cu 0"

Alexa a fost printre cei mai activi giuleşteni joi seara
Alexa a fost printre cei mai activi giuleşteni joi seara

Articol de , - Publicat sambata, 01 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 22:31

Dan Alexa (32 de ani) spune că nu-l interesează faptul că a devenit primul marcator român pe Naţional Arena şi dezvăluie planul giuleştenilor de a ajunge în primăvara europeană.

- Dan, cum e să treci de la extaz la agonie în doar două minute?
- Sincer?! În astfel de momente îţi vine să te laşi de fotbal! Am muncit atît pentru un punct şi apoi totul s-a năruit! Un rezultat de egalitate era scorul cel mai corect! Am făcut o eroare la golul al doilea al lor şi echilibrul s-a rupt! Cînd gafezi ca noi şi o faci în faţa unei echipe ce practică un fotbal total, nu poţi să speri la ceva.

- Cu reuşita ta din prima repriză vei rămîne în istoria fotbalului românesc ca fiind primul român ce marchează pe Naţional Arena.
- Credeţi că asta mă mai interesează?! Golul ăsta nu înseamnă nimic! Gata, a fost şi s-a dus! Aş fi preferat să facem un 0-0 şi să luăm un punct decît să înscriu eu. Va rămîne în statistică, dar va fi legat de acest rezultat nefericit.

- Cum ţi s-a părut atmosfera din tribune?
- Excepţională! Cînd îmi aduc aminte cum s-au comportat fanii noştri, regretul că am pierdut este şi mai mare. Le mulţumim fanilor şi, ca de obicei, le-am rămas datori. Aş vrea să-i bucurăm după ultimul meci din grupă, returul de la Eindhoven, cînd sperăm să fim în primăvara europeană.

- Ce şanse mai sînt de calificare?
- Au fost doar două meciuri, nu s-a pierdut nimic deocamdată. Trebuie să cîştigăm ambele partide pe care le mai avem de disputat pe teren propriu, cu Hapoel şi cu Legia, apoi să mai aducem ceva şi din deplasare. PSV era favorita grupei şi, probabil, va termina pe primul loc. Tragem la poziţia a doua!

9 ani şi două luni trecuseră de la ultimul gol marcat de Alexa în cupele europene. Mijlocaşul înscrisese pe cînd evolua la Dinamo, în 2002, în meciul de la Bruges, încheiat tot 1-3

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
c0munitatea.gay
c0munitatea.gay  •  01 Octombrie 2011, 13:41

Ce gol ai dat chirurgule... Te visez langa mine gol....

boeru_cornel
boeru_cornel  •  01 Octombrie 2011, 13:06

La golul Rapidului, trebuie sa recunoastem ca a fost fault in atac la Herea, altfel a putut Alexa sa dea gol , toata lumea a vazut dar ....pacat ca nu le-a folosit ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează