FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu a devenit eligibil pentru națională! Cum a dispărut clauza antrenorului din contractul cu CFR Cluj

Articol de , - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 01:02

La revenirea din China, antrenorul Dan Petrescu a acceptat în contractul cu CFR ca rezilierea unilaterală să presupună o despăgubire, clauză care a fost anulată însă de calificarea în grupele unei competiții europene.

Dan Petrescu va pleca de la CFR în iarnă, informație oferită în exclusivitate vineri, de Gazeta Sporturilor. Mai mult, antrenorul poate rupe în orice moment contractul cu campioana Ligii 1 fără a fi nevoit să achite vreo sumă de bani. Și aceasta în condițiile în care atunci când a decis să se întoarcă în România, la începutul anului, Petrescu a semnat un contract care conținea o clauză de reziliere în oglindă: oricare dintre cele două părți decidea să înceteze colaborarea, fără a avea și acordul  celeilalte părți, trebuie să achite două milioane de euro!

Calificarea a anulat clauza 

Acum însă, contractul dintre CFR și Dan Petrescu nu mai conține respectiva clauză. Ce s-a întâmplat? În primăvară, atunci când s-a negociat revenirea lui Petrescu, acesta a acceptat să-i fie impusă respectiva clauză, dar a avut o condiție: dacă reușește să califice echipa în grupele unei competiții europene, atunci să poată pleca în orice moment dorește fără a mai fi nevoit să achite vreo despăgubire. 

CFR a fost de acord și cum la finalul lunii august Dan a dus echipa în grupele Europa League, clauza de reziliere a fost anulată. Iar în momentul de față, antrenorul ar putea întrerupe contractul cu campioana fără a fi nevoit să suporte vreo sancțiune financiară. 

A devenit eligibil pentru principiile FRF 

Cu acest nou statut, Petrescu e și mai aproape de echipa națională a României. Cei de la FRF au susținut mereu că „avem un principiu de la care nu ne abatem, să nu achităm clauze de reziliere", astfel că Dan devine acum o variantă extrem de posibilă pentru banca „tricolorilor". 

În urmă cu 2 ani, după ce Daum a fost demis, Dan Petrescu a fost prima variantă la Casa Fotbalului, însă la acea vreme CFR s-a opus și, cum era în vigoare o clauză de reziliere, tehnicianul s-a văzut blocat de gruparea din Gruia! Așa s-a ajuns ulterior la soluția Cosmin Contra. 

„De când am debutat ca antrenor mi-am dorit să antrenez la Steaua, la Chelsea și la echipa națională. Sunt echipele la care am jucat, am făcut performanță și ar fi un vis îndeplinit să ajung să le și antrenez”
Dan Petrescu 

Salariul e mai mare la FRF 

Echipa națională ar fi atractivă pentru Dan Petrescu și din perspectivă financiară. Acum, „Bursucul" are un salariu de 300.000 de euro anual la CFR, în vreme ce Contra rulează pe un contract de 390.000 de euro pe an! 

La CFR, Petrescu avea promise bonusuri foarte mari: două milioane pentru grupele Ligii și 1 milion pentru grupele UEL, însă și pe banca primei reprezentative ar putea ajunge la recompense mari. Dacă ar prelua naționala în iarnă și ar reuși să o califice la Euro 2020, prin intermediul play-off-ului de Liga Națiunilor, atunci e posibil să se aleagă cu o primă ce ar putea atinge salariul său pe un an la FRF. 

Ar avea cea mai mare experiență 

Dacă Petrescu ar fi instalat selecționer, atunci ar ajunge pe banca naționalei la 16 ani și jumătate din momentul în care a debutat în meseria de antrenor, în iulie 2003 la Sportul. Ar fi românul cu cea mai mare experiență de acest gen dintre toți cei care au debutat la prima reprezentativă, ca "principali", după 1990. 

Tehnicienii români la națională după 1990 

Antrenor / Ani în antrenorat când a preluat naționala 
Contra 7 
R. Lucescu 5 
Hagi 0 
Boloni 6 
Pițurcă 6 
Iordănescu 8 
Dinu 8 
Mirea Rădulescu 13 
- s-a luat în calcul primul mandat ca selecționer 

La fel a procedat și la Urziceni 

Dan Petrescu o va părăsi pe CFR în iarnă, iar situația e aproape trasă la xerox după cea din urmă cu fix un deceniu. Atunci, el câștigase campionatul cu Unirea Urziceni, în vara lui 2009, după care a avut un parcurs foarte bun în grupa de Champions League. 

A făcut 8 puncte cu Stuttgart, Rangers și Sevilla, a terminat pe locul 3 și s-a calificat în primăvara Europa League. Totuși, a decis să plece în decembrie 2009 în liga a doua din Rusia, la Kuban Krasnodar, echipă pe care a reușit să o promoveze! 

Vezi și:

EXCLUSIV Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj! Îi ia locul lui Cosmin Contra?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
adytza74
adytza74  •  16 Noiembrie 2019, 15:12
Postat de observator_ipohondru pe 16 Noiembrie 2019, 11:44

Smecheri baietii de la Cluj, smecher si Bursucul. Odata ajuns la nationala, Petrescu va promova ceferistii, cota le va creste, clubul va castiga, comisioanele se vor aduna, ce mai valoreaza un *** de clauza. Nationala asta, si cred ca nu numai ea, a ajuns o vaca de muls. Si ne mai miram de ce ratam calificare dupa calificare.

La c.f.r cei mai buni sunt straini ,iar ceilalti 2-3 sunt oricum convocati asa ca treaba asta cade.

albanezulvesel
albanezulvesel  •  16 Noiembrie 2019, 14:44
Postat de Mircea Gabriel Bleoca pe 16 Noiembrie 2019, 13:49

E unul as prefera un "duet" Lucescu senior cu Sumudica. Si numai dupa ce pleaca Burleanu cu gasca lui de la FRF.

sa plece machidonii din fotbalul romanesc bah

albanezulvesel
albanezulvesel  •  16 Noiembrie 2019, 14:43
Postat de observator_ipohondru pe 16 Noiembrie 2019, 11:44

Smecheri baietii de la Cluj, smecher si Bursucul. Odata ajuns la nationala, Petrescu va promova ceferistii, cota le va creste, clubul va castiga, comisioanele se vor aduna, ce mai valoreaza un *** de clauza. Nationala asta, si cred ca nu numai ea, a ajuns o vaca de muls. Si ne mai miram de ce ratam calificare dupa calificare.

mai Pro stiaua daca pana acum timp de 20 de ani ati distrus o nationala v a luat cu frica ca trupa Clujului cu Dan Petrescu in frunte s sr putea sa o remedieze asa cum au facut in Europa

Vezi toate comentariile (14)
Comentează