FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu a numit cel mai mare antrenor din istoria României: „Nici Lucescu nu se poate compara cu el!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 ianuarie 2020 18:30

Dan Petrescu (52 de ani), antrenorul anului 2019 în Ancheta Gazetei Sporturilor, consideră că Anghel Iordănescu (69 de ani) este cel important tehnician din istoria României. 

În căutarea celui de-al treilea titlu consecutiv în Liga 1, Dan Petrescu a vorbit despre oamenii care i-au influențat decisiv cariera. Primul loc îl ocupă Anghel Iordănescu. 

„Pentru mine, cel mai bun antrenor român a fost Anghel Iordănescu. Nu spun asta fiindcă mi-a dat el premiul de antrenorul anului în Gala Gazetei. Ca rezultate, poate Lucescu a fost mai bun la echipele de club, dar la națională n-are cum să se compare cineva cu Iordănescu!

Voi spuneți Generația de Aur. Era o echipă bună, așa e, dar fără un antrenor ca Iordănescu nu ar fi avut acele rezultate. Nea Puiu se consulta cu jucătorii importanți. Părea dur, însă erau și momente în care se deschidea față de noi”, a declarat Dan Petrescu pentru Gazeta Sporturilor.

Vezi și:

SUPERLATIVELE GSP // Dan Petrescu, antrenorul anului 2019: „Toți îmi zic că sunt diabolic, cel mai bun!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (123)
2087606034590002
Mitelia Constantin  •  03 Ianuarie 2020, 08:34

Petrescu poate sa spuna ce vrea ca e un fost bun fotbalist si un bun antrenor,dar ce spune el e parerea lui si nu a tuturor. Antrenor mare este acela care ia necunoscuti si face din ei vedete pe termen lung. Poate daca era alt antrenor in 94 in America puteam vorbi intradevar de generatia de aur

2555271684502897
Mihu Emil  •  02 Ianuarie 2020, 22:08

Performanta lui Iordanescu este indiscutabila,dar conjuncturala!Bursucul are si el dreptul la o parere(la nivelul lui de intelegere!).Va aduceti aminte ce a spus prima lui sotie:Sunt prea complicate pentru Dan!Asa ca nu luati de buna spusa lui!Ca sa faci comparatie cu realizarile lui Lucescu trebuie sa ai o cariera similara macar ca intindere!Dan a uitat de asemenea ce antrenori a avut la Genoa si la Chelsea!Dar asta e!Si Hagi mai scoate cate o perla si nu putem sa ne suparam pe ei!Doar nu sunt filosofi!Xavi Hernandez spunea ca doar 4% din cei ce se invart in lumea fotbalului inteleg fenomenul,deci despre fotbalisti numai de bine!Va urez "La multi ani " si multa inspiratie tuturor celor care conduceti fotbalul romanesc!

parpalache
parpalache  •  02 Ianuarie 2020, 20:43

Covaci a ajuns la Ajax ca...prieten al faimosului Helenio Herrera!Ofertat de Ajax-proaspat castigatoare a CCE- spaniolul a declinat oferta, dar l-a recomandat pe...Covaci,cu care se imprietenise...intr-un concediu-ungurul fiind un"om de lume"!La el chiar se potriveste observatia aia, ca echipa il face mare pe cate un antrenor!La Ajax-ul lui Crujff,pana si Lutzu castiga-din nou- CCE!Iar ca antrenor al Frantei, a fost...tot un domn elegant!De abia dupa venirea lui Hidalgo-cu Platini,Tigana ,Manuel Amoros"y otros ***"-a devenit Franta o selectionata mare!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (123)
Comentează