FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Dan Petrescu, antrenorul lunii martie, la ora adevărului: „Mă îngrijorează când cei mai buni de la CFR Cluj sunt cei mai în vârstă”

Dan Petrescu, foto: Raed Krishan / GSP
Dan Petrescu, foto: Raed Krishan / GSP

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 08:04 / Actualizat miercuri, 05 aprilie 2023 08:15

Dan Petrescu, votat antrenorul lunii martie 2023 pe GSP.ro, a evidențiat faptul că jucătorii tineri au spiritul lui Ciprian Deac, „dar trebuie să și poți”, a spus de ce CFR Cluj nu mai e favorită la titlu și a mărturisit că visul său cel mare rămâne să antreneze în Anglia și în Italia, unde a impresionat ca jucător.

- Domnule Petrescu, după atâtea trofee cucerite ca antrenor, după cele din cariera de fotbalist, care este visul pe care vreți să vi-l mai îndepliniți?
- Sper să ajung într-o zi într-un campionat puternic, cum ar fi Anglia sau Italia! Să văd dacă aș putea să fac față acolo. Nu pot să mă gândesc pe termen lung pentru că acum sunt aici, la CFR, unde mai am contract încă un an și jumătate, și sper să reușim să luăm campionatul și să ajungem cât mai departe în Europa.

- Tocmai a fost demis Graham Potter de la Chelsea. Ați luat în calcul, realist vorbind, să ajungeți într-o zi să antrenați pe Stamford Bridge?
- Nu știu și nu cred că voi ajunge antrenor la Chelsea. Chiar nu cred că cineva se va gândi la mine... Dacă era un proprietar din România sau cineva care mă știe poate îmi dădea și mie o șansă. Dacă aveam această șansă, fanii de acolo erau cei mai fericiți să mă vadă înapoi! Pentru mine ar fi un vis să se întâmple asta. Din păcate, visele nu ies cum vrem noi. E foarte greu nu să ajung acolo, ci doar să fiu luat în calcul pentru postul de antrenor.

- Ce-ar trebui să mai faceți ca să ajungeți la nivelul de a fi luat în calcul pentru Chelsea?
- E clar că nu toată lumea consideră campionatul românesc ca fiind foarte puternic. Dar eu am avut rezultate și în Champions League, și în Europa sau Conference League. Totuși, Chelsea vrea un nume mai mare, mereu a căutat altceva. Singurele oferte pe care le-am avut din Premier League au fost de la echipe de pe ultimul loc.

Se întoarce după 7 ani!? FCSB pregătește transferul BOMBĂ al verii: MM îl vrea ca să conducă vestiarul
FCSB
Se întoarce după 7 ani!? FCSB pregătește transferul BOMBĂ al verii: MM îl vrea ca să conducă vestiarul

Dan Petrescu, antrenorul lunii martie: „Nu poți să găsești doar campioni”

- CFR a început play-off-ul cu două remize și urmează derby-ul cu FCSB. Cum vedeți desfășurarea ulterioară a campionatului?
- În România e egalitate de valoare între echipe și nu văd să aibă cineva o mare diferență. Acum avem un campionat mai bun decât în trecut. Și cred că se va vedea asta și în cupele europene. Echipele care vor juca acolo vor aduce mai multe puncte. Până acum, în ultimii șase ani, mai nimeni n-a produs nimic, doar CFR Cluj. Restul echipelor acum s-au întărit și vor face față mai bine în Europa decât au făcut până acum.

- Ce merge, ce nu merge la CFR Cluj?
- Lotul nostru nu mai este același care a fost și asta e clar, se vede cu ochiul liber că nu mai e echipa aia puternică care nu lua gol. Acum, noi marcăm cele mai multe goluri din campionat. Avem foarte mulți jucători care n-au câștigat nimic și s-au schimbat prea mulți din vară și până acum. Când schimbi 15 fotbalişti nu poți să-i găsești doar campioni. Ne vom bate până la final, nu suntem favoriți cum eram până acum în alte sezoane, dar avem șansa noastră și trebuie să ne batem pentru ea.

Dan Petrescu: „Am creat o ură la suporterii altor echipe"

- Vă îngrijorează ceva la situația actuală?
- Mă îngrijorează când cei mai în vârstă sunt cei mai buni la CFR! Mă așteptam mai mult de la alți jucători, care m-au dezamăgit în unele meciuri. Cei tineri au spiritul lui Deac, dar trebuie să ai mai multe. Spiritul nu-i de ajuns, trebuie să și poți!

- În continuare sunteți apostrofat pe stadioane. De ce credeţi că nu sunteţi apreciat?
- Nu știu ce trebuie să mai fac ca să fiu apreciat! Îmi dau seama că am creat o ură la suporterii altor echipe. E normal că s-au plictisit de Dan Petrescu și de CFR Cluj și vor ceva nou. Asta mă motivează mereu! Oriunde voi merge antrenor o să fiu motivat. Eu dacă n-am fotbal, n-am nimic. Eu trăiesc pentru fotbal, asta e viața mea și așa a fost să fie.

- Nu vă ia lehamitea uneori? Confruntându-vă cu anumite situații.
- Am fost trimis să joc fotbal și să fiu antrenor, iar toată ziua nu fac altceva. Dacă jucătorii mei nu sunt pe aceeași lungime de undă, trebuie să schimb ceva fiindcă eu vreau mereu să câștig.

„Pe Edi trebuie să-l lăudăm, nu să-l criticăm"

- Tocmai am început campania de calificare pentru Euro 2024. Optimist sau pesimist după acest start?
- Eu n-am criticat echipa națională. Am spus și voi spune ce cred în continuare. Chiar dacă nu eram antrenor și eram suporter, eu voiam victorii. La echipa națională în ultimul timp e numai ceartă, critici, și nu batem pe nimeni. Acum, că avem 6 puncte și suntem la egalitate cu primul loc, nici acum nu-i bine? Eu zic că trebuie să fim pozitivi! Ăsta e materialul pe care-l avem la dispoziție, dar 6 puncte sunt 6 puncte.

- Vom zâmbi la final?
- Eu cred că ne vom califica, mai ales după ce-am văzut cu ochii mei Israel... Iar dacă Kosovo n-a putut să bată Andorra înseamnă că problema nu e la calitate și la nivel, dar ceva acolo nu e bine la Kosovo. Mi-a confirmat asta inclusiv Krasniqi. Dar Israel mie nu mi s-a părut o echipă ca pe vremuri. Este o echipă de bătut în ambele meciuri. Avem șanse, iar pe Edi Iordănescu trebuie să-l lăudăm, nu să-l criticăm, fiindcă nu e ușor să formezi un nucleu, iar el a reușit. Avem o națională care nu s-a mai calificat de mult timp la un turneu final.

14 cluburia adunat în carieră Dan Petrescu: FC Național, Sportul Studențesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Târgu Mureș, JS Suning, Al Nasr, Guizhou Hengfeng, Kayserispor și CFR Cluj

3 jucători peste 35 de aniare CFR Cluj, Camora (36), Deac (37) și Hoban (40),

Nu e de ajuns să ai dorință, trebuie să ai mai multe! Trebuie să ai și nivelul necesar să joci și să câștigi la CFR. Deocamdată avem un sezon foarte bun pentru că ne-am menținut sus, în Europa am făcut treabă excelentă și în Cupa României suntem acolo
- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

CFR e pe minus și în 2022 » Suma uriașă pe care Varga o are de recuperat + Balaj: „Fără el, nu treceam de perioada asta”

CEI MAI BUNI Dan Petrescu, „Antrenorul lunii martie”: „Nu mă așteptam să primesc acest trofeu, m-ați luat prin surprindere”

Ioan Andone a dezvăluit pe cine o vede campioană a Superligii: „E în pole-position” » Nu e CFR Cluj!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
Dobermannul
Dobermannul  •  05 Aprilie 2023, 11:38
Postat de legio.sud pe 05 Aprilie 2023, 11:24

Nașu ( vasi dâncu ) știe de ce ! Întrebarea inevitabilă este motivația sistemului politico-interlop din Cluj în a susține această echipă ?!

Banii sunt motivatia iar deficitul lui Varga clamat de el si de GSP e vrajeala pentru prosti.

legio.sud
legio.sud  •  05 Aprilie 2023, 11:24
Postat de Dobermannul pe 05 Aprilie 2023, 11:04

Dar nu uitati ca aceste procedee nu ar aduce goluri atat de multe daca n-ar fi arbitrii lu' Burleanu. Dovada? De ce oare doar la CFR a avut succes mare si la toate celelate echipe straine unde a fost antrenor mai deloc?

Nașu ( vasi dâncu ) știe de ce ! Întrebarea inevitabilă este motivația sistemului politico-interlop din Cluj în a susține această echipă ?!

Dobermannul
Dobermannul  •  05 Aprilie 2023, 11:04
Postat de legio.sud pe 05 Aprilie 2023, 10:49

Respect , Daa , trebuiesc amintite la calitatile lui și antrenatul simulărilor , faulturilor în atac la fazele fixe în special la cornere .

Dar nu uitati ca aceste procedee nu ar aduce goluri atat de multe daca n-ar fi arbitrii lu' Burleanu. Dovada? De ce oare doar la CFR a avut succes mare si la toate celelate echipe straine unde a fost antrenor mai deloc?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează