FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Dan Șucu, comunicat acid: „Este penibil cum aceiași oameni care au falimentat Rapidul sunt formatori de opinie!” + Mărire substanțială de capital

Dan Șucu
Dan Șucu

Articol de - Publicat marti, 26 decembrie 2023 18:21 / Actualizat marti, 26 decembrie 2023 19:20

Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, a publicat pe site-ul oficial al clubului o scrisoare destinată suporterilor, în care, printre altele, anunță o mărire de capital de 5 milioane de euro și îi atacă pe „oamenii care au falimentat clubul” și ale căror datorii trebuie să le plătească acum.

Dan Șucu este de departe cel mai activ dintre finanțatorii din Superliga pe finalul acestui an. Omul de afaceri a reacționat prompt la problemele din ultimul timp ale Rapidului, 6 meciuri la rând fără victorie în campionat, cu trei achiziții.

El i-a adus pe Florent Hasani, de la KF Tirana, pe Borisav Burmaz, de la Vozdovac, și, de ultimă oră, pe Ermal Krasniqi, de la rivala CFR Cluj. Toți oameni de atac! Suma investită, 1,7 milioane de euro.

Tragedie de Crăciun » Printre victimele incendiului de la Ferma Dacilor se află și doi frați fotbaliști: unul era junior la CSA Steaua, altul în Academia lui Ghionea și Petre Marin
TRAGEDIE
Tragedie de Crăciun » Printre victimele incendiului de la Ferma Dacilor se află și doi frați fotbaliști: unul era junior la CSA Steaua, altul în Academia lui Ghionea și Petre Marin

Tot marți, la puțin timp de la oficializarea transferului lui Krasniqi, Șucu a revenit în forță, cu un comunicat din partea acționariatului către fani. Comunicat în cuprinsul căruia anunță „o mărire de capital de 5 milioane de euro”, dar are și un mesaj tăios pentru oamenii care în trecut „au falimentat clubul”.

Dan Șucu nu-i menajează pe „oamenii care au falimentat clubul”

„În ultimele două luni, rezultatele din teren ne-au făcut viața… amară. Și, pentru ca supărarea să fie completă, inclusiv la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), după patru victorii consecutive, am pierdut un proces important.

Acum, suntem obligați să plătim o suma mare de bani, 750.000 euro, în contul unor presupuse datorii făcute acum 10-12 ani de către o altă societate.

Este penibil cum aceiași oameni care, prin incompetență și golănie, au falimentat Rapidul, astăzi sunt formatori de opinie în mass-media și explică ce greșeli «impardonabile» face managementul actual”, scrie Șucu.

Dan Șucu plătește datoriile fostului patron, George Copos

Recent, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a dat câștig de cauză lui Milos Pavlovic (40 de ani), fost jucător al giuleștenilor între ianuarie 2012 și ianuarie 2013, în procesul pe care sârbul l-a intentat Rapidului.

Astfel, clubul din Giulești are de achitat 680.000 de euro până pe 16 ianuarie 2024, când se deschide oficial perioada de transferuri. Suma a fost confirmată de avocatul clubului. 

Nu e prima datorie din „era George Copos” pe care trebuie să o achite Dan Șucu. Totalul sancțiunilor din ultimii doi ani a atins 2.172.000 de euro.

Scrisoarea lui Dan Șucu către suporteri

„Dragi Rapidiști,
Permiteți-mi să încep prin a vă ura Sărbători Fericite și un An Nou cu multă sănătate și prosperitate! Și, sperăm noi, cu multe realizări! 2023 este anul care ne-a adus multe victorii, care ne-a umplut de mândrie, dar și de înfrângeri neașteptate, care ne-au descumpănit.
În ultimele două luni, rezultatele din teren ne-au făcut viața… amară. Și, pentru ca supărarea să fie completă, inclusiv la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), după patru victorii consecutive, am pierdut un proces important. Acum, suntem obligați să plătim o suma mare de bani, 750.000 euro, în contul unor presupuse datorii făcute acum 10-12 ani de către o altă societate.
Este penibil cum aceiași oameni care, prin incompetență și golănie, au falimentat Rapidul, astăzi, sunt formatori de opinie în mass-media și explică ce greșeli “impardonabile” face managementul actual.
Pentru noi, însă, seriozitatea și implicarea sunt esențiale și nu le putem promova decât prin exemplul personal. Ca acționari, am promis că vom investi mai mult și mai rapid în întărirea echipei. Respectarea promisiunilor este prima dovadă de seriozitate! În săptămânile următoare, vom promova o mărire de capital de 5 milioane de euro. Acești bani au început deja să intre în conturile clubului și vor ajuta la întărirea echipei, pâna la nivelul pe care ni-l dorim cu toții.
Mesajul nostru, al acționarilor, este simplu: dacă noi investim sume mari de bani, și enorm de multă energie, atunci și colegii noștri, jucători, antrenori sau angajați ai clubului, au obligația de a fi la fel de implicați și de dedicați. Sigur că ne dorim o echipa puternică, învingătoare. Aceste victorii le vrem, însă, cu respectarea regulilor competiției sportive și, evident, fără compromisuri. 
Dumneavoastră, fanii Rapidului, dacă veți auzi că cineva susține că la Rapid exista înțelegeri anticoncurențiale între noi și un alt club, sau că încercăm să influențăm arbitrajul în favoarea noastră, sau că am contactat vreodată jucători ai echipelor adverse, sau cine știe ce comportamente ilegale sau imorale din partea noastră, puteți să le spuneți liniștiți că nu este adevărat. Că se înșală! Că este o minciună!
Pentru dumneavostră, fanii noștri, ne dorim ca oriunde mergeți, și oricând afirmați că țineți cu Rapid, să o faceți cu capul sus, cu mândrie! Să fiți convinși că iubiți cea mai serioasă și respectată echipa din România. Și, cât mai curând, și cea mai puternică! La mulți ani și un 2024 fericit!”

Ați mai putea citi:

Puștiul-minune din Superligă a ales între Rapid și FCSB, dar vine doar din vară: „Două facultăți în paralel și fotbal la nivel înalt!”

Afirmații halucinante făcute de Gigi Becali în interviul de Crăciun: „Mai sunt 50 de ani și vine sfârșitul lumii” + „A vrut să mă omoare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
istet10
istet10  •  27 Decembrie 2023, 20:00
Postat de rocky3 pe 27 Decembrie 2023, 00:19

Foarte bine, să-și plătească si ei datoriile, pentru că probabil vor mai exista, la fel ca și Rapidul! Dar în cazul lui fcsb e absolut sigur ca nu va mai exista dacă GG... se mută din Pipera!

Asta e grija ta?

rocky3
rocky3  •  27 Decembrie 2023, 00:19
Postat de istet10 pe 26 Decembrie 2023, 19:52

Sa vedeti peste ani ce va plati patronatul ce va fi lqa dinamo. Daca va mai exista dinamo.

Foarte bine, să-și plătească si ei datoriile, pentru că probabil vor mai exista, la fel ca și Rapidul! Dar în cazul lui fcsb e absolut sigur ca nu va mai exista dacă GG... se mută din Pipera!

pointmax
pointmax  •  26 Decembrie 2023, 21:08
Postat de Barna pe 26 Decembrie 2023, 19:56

Deci dl.Sucu n-are încotro și trebuie să plătească găurile date de securistul Copos!

foarte bine,sa nu care cumva sa se trezeasca cineva sa reinvie vitanul barzesti dupa ce la anul o sa retrogradeze ca stie ce il asteapta,vezi cazul sucu. macar atat.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează