FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PARTIZAN, MIERCURI, 21:30, GSP.RO ŞI PROTV

Dani Alves al Stelei » Campioana României și-a găsit elementul-surpriză pentru "dubla" cu Partizan

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2015 00:00

Alcenat a demonstrat de la debut ce fel de fotbalist este: a pasat decisiv la golul egalizator și a animat atacurile roș-albaștrilor

Jean Sony Alcenat chiar e o achiziție care contează! Haitianul a lipsit la primele meciuri din campionat și din Champions League fiindcă a fost prins cu meciurile de la Gold Cup ale "naționalei". A apărut împotriva lui CFR, ceva mai mult de jumătate de oră, și a arătat de ce e în stare.

Abia a aterizat

Rădoi a ținut să-l folosească într-o partidă în care a menajat aproape toți fotbaliștii importanți pentru a-l ajuta pe Sony să se readapteze în România. Din mai, Alcenat mai jucase doar în SUA și în Canada, unde s-a desfășurat Gold Cup, o competiție în care Haiti a ieșit din prima fază eliminatorie, 0-1 cu Jamaica.

Ex-petrolistul nu a suferit din pricina statutului de jucător nou. A intrat pe teren în minutul 56, în locul lui Carp. Rîpă a trecut stoper și i-a eliberat banda lui Alcenat. O mutare tactică prin care Rădoi a crescut forța ofensivă a formației sale și a izbutit să salveze un punct.

"El desface adversarii!"

Haitianul a produs prima fază importantă la două minute de cînd intrase, o centrare din care Tudorie a egalat la unu. A continuat să accelereze în partea dreaptă a atacului campioanei. Apariția sa pe teren a înclinat echipa, bucureștenii au forțat aproape exclusiv pe banda pe care a jucat Sony.

"E «lateral» de echipă mare, e clar! Adică genul de fundaș capabil să urce, să centreze, să desfacă jocul. Alcenat face ceea ce mă așteptam să fi făcut și Guilherme, doar că brazilianul nu reușește deloc!", a exclamat Ilie Dumitrescu în studioul DigiSport.

"Randamentul ofensiv al lui Alcenat e foarte important pentru Steaua. Majoritatea adversarelor se apără și e aproape imposibil să le desfaci dacă fundașii laterali nu contează în atac"
Ilie Dumitrescu, antrenor

"După ce am marcat, am mers la Alcenat să-i mulțumesc pentru pasa de gol. «Stai liniștit, te mai servesc și în meciurile viitoare», mi-a răspuns"
Alexandru Tudorie, atacant Steaua

7a fost nota primită de Alcenat pentru prestația din cele 34 de minute pe care le-a petrecut pe teren contra lui CFR. Doar Tudorie, Larie și Tiago Lopes, dintre toți jucătorii implicați în meci, au mai luat o notă la fel de mare

 

A impresionat la Petrolul

Alcenat avusese o carieră mediocră pînă să vină în România. A ajuns în Portugalia în 2008, la Leixoes, clubul la care a evoluat și Wesley, golgeterul brazilian de la FC Vaslui. A petrecut patru ani și jumătate la Leixoes, apoi a trecut la Rio Ave. A urmat transferul la Petrolul, unde haitianul s-a impus ca un fundaș dreapta cu adevărat interesant. A jucat constant bine pentru "lupii galbeni", cu care a cîștigat o Cupă a României. Steaua l-a adus în vara asta, liber de contract.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
benaflek
benaflek  •  27 Iulie 2015, 09:40

daca i lauzi dupa un meci bun li se urca la cap iar urmatorul joaca ca o cizma daca i critici le distrugi moralul nici nu stii ce sa mai zici.o sa i laudam daca ajung in grupe

994855783881790
Gorun Constantin  •  27 Iulie 2015, 09:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wishmaster
wishmaster  •  27 Iulie 2015, 09:29
Postat de blatistu49 pe 27 Iulie 2015, 09:14

da BRAVO HCp iistilitelor la ti facut mare si pe blondu de avea valoare nu statea aici in mocirla la blaturile FCSBului

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close