FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dani Coman, coșmarul lui Claudiu Niculescu: „Singurul care a reușit. Chiar dacă era o lovitură liberă aproape perfectă, reușea să o apere” +își dezvăluie secretul

Dani Coman, singurul portar împotriva căruia nu a marcat Claudiu Niculescu
Dani Coman, singurul portar împotriva căruia nu a marcat Claudiu Niculescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 15:18

Invitat la GSP Live, Claudiu Niculescu (43 de ani) a oferit mai multe detalii spre tehnica de lovire a mingii la loviturile libere, un capitol la care fostul atacant a excelat în carieră și pentru care este renumit. 

Claudiu Niculescu ocupă locul 11 in clasamentul marcatorilor "all-time" din Liga 1, la doar un gol de poziţia a 10-a ocupată de Titus Ozon, 157 goluri. Dintre acestea, „Clau-gol” susține că aproximativ 40 sunt marcate din lovitură liberă. 

„Cu biomecanica lovirii mingii, cu aceste execuții, în mare parte te naști. Oriunde am jucat erau mulți care rămâneau după antrenamente și exersau foarte mult, dar nu reușeau. Lovirea mingii e o chestie cu care te naști, dar bineînțeles că trebuie și să exersezi”. 

Niculescu a explicat care este diferența dintre antrenament și meci, când vine vorba de lovituri libere: „E o diferență mare între antrenament și meci, la antrenament execuți loviturile libere cu un zid imobil, cu o înălțime medie de 1,82 și la 9 metri distanță. La un meci oficial, echipa adversă își pune în zid cei mai înalți oameni. 

Pe vremea mea nu era nici spray-ul, zidul era foarte aproape de mine, cam la 6 metri. E mult mai ușor la antrenament. În timpul meciului, zidul face un pas în față și mai și sare. Trebuie să ai iscusința de a da mingea peste zid, iar apoi să coboare”.  

VIDEO Niculescu explică în detaliu cum trebuie lovită mingea

„Trebuie să te concentrezi să lovești mingea perfect. E foarte greu când ai o lovitură liberă de pe 16-18 metri, să dai mingea peste zid și să și coboare. Messi mai reușește în zilele noastre. Nu are timp mingea să mai coboare, dacă ești obișnuit să lovești mingea în forță este greu ca ea să urce, apoi să coboare. De multe ori când încercam asta la antrenamente, spărgeam tabela. E greu, eu nici nu puteam să execut plasat”. -Claudiu Niculescu, fost atacant

Dani Coman, coșmarul lui „Clau-gol” 

Niculescu a dezvăluit la GSP Live care este singurul portar împotriva căruia nu a reușit să marcheze niciun gol dintr-o astfel de execuție. 

„Dacă un portar mă studia special, ar fi putut să-mi afle acest secret. Întotdeauna când aveam lovituri libere de pe 16-18 metri, nu dădeam peste zid, dădeam întotdeauna pe colțul portarului. Am marcat foarte multe goluri pe colțul portarului. Dani Coman a fost singurul care a reușit. 

Am avut niște lupte cu el, niciodată nu i-am dat gol din lovitură liberă. Tot timpul anticipa foarte bine locul în care executam. Chiar dacă era o lovitură aproape perfectă, reușea să o apere. Cu siguranță m-a studiat foarte bine, eu niciodată nu schimbam colțul. Eu nu am avut finețe în lovitură”. 

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Sacrificiul impresionant al copilului Claudiu Niculescu, povestit în direct: “Dormeam într-o baracă înghețată. Mergeam 3 kilometri pentru un ceai cu o felie de pâine și două bucăți de parizer”

Dezvăluiri la GSP Live. Care a fost secretul faimosului cuplu N&D: „Ne simțeam, nu trebuia să vorbim, nu trebuia să ridicăm privirea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează