FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ar fi surpriza verii! Cât trebuie să plătească Gigi Becali ca să-l aducă pe fotbalistul care „nu e de Dinamo”

Daniel Popa, în tricoul celor de la Universitatea Cluj, foto: Imago
Daniel Popa, în tricoul celor de la Universitatea Cluj, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2024 13:55 / Actualizat marti, 21 mai 2024 14:12

FCSB caută să transfere urgent un atacant, iar Gigi Becali vrea să-și facă pofta personală, să-l aducă pe Daniel Popa (28 de ani), vârful lui U Cluj. Fostul atacant, luat peste picior de fanii „câinilor”, relansat la Chindia și în Ardeal

Campioana a încheiat sezonul cu trei înfrângeri consecutive în finalul play-off-ului, dar Gigi Becali vrea să facă transferuri rapide, care să fie la dispoziția staff-ului tehnic la începutul pregătirilor. Reunirea este prevăzută pe 16 iunie, pe 6 iulie este deja Supercupa cu Corvinul. Plus preliminariile Champions League, FCSB dorind să ajungă din nou în grupele unei competiții continentale.

Diabolic! De ce nu îl vrea Gigi Becali pe Mihai Rotaru în cupele europene: „MM are altă opțiune”
FCSB VS CRAIOVA
Diabolic! De ce nu îl vrea Gigi Becali pe Mihai Rotaru în cupele europene: „MM are altă opțiune”

Aceasta în condițiile în care mulți jucători ai FCSB vor fi angrenați la echipa națională, pentru EURO 2024, iar Florin Coman așteaptă să se materializeze transferul în Qatar.

La începutul săptămânii, Gigi Becali a transmis public că vrea să aducă un atacant din Liga 1, din play-out. Chiar a transmis de la Palat că este dorința lui personală, chiar dacă nu e în asentimentul celorlalți oficiali ai grupării.

Daniel Popa mai are contract un an cu U Cluj, ardelenii nu vor renunța gratis la el

Alesul lui Becali este Daniel Popa, 28 de ani, atacantul lui U Cluj! Despre această intenție a scris în premieră Iamsport, iar sursele GSP.ro confirmă planul latifundiarului din Pipera.

Jucătorul are o clauză de reziliere de 300.000 de euro. „Popică” a avut probleme cu o accidentare pe finalul play-out-ului, a revenit la meciul cu Dinamo (3-3), când a și înscris împotriva fostei sale echipe, după care n-a mai jucat în ultimele două partide oficiale ale „Șepcilor roșii”.

Sunt șanse minime ca el să fie în planul lui Ioan Ovidiu Sabău pentru ultimul meci al ardelenilor, duminică, barajul pentru Conference League, în Bănie, cu Universitatea Craiova. Daniel a avut un sezon remarcabil la U Cluj, el revenind în Liga 1 după o experiență în Coreea de Sud.

„Nu ne-a contactat nimeni de la FCSB. Noi vrem ca Daniel să continue la U. El mai are contract un an. Are și o clauză în contract, dacă un club o achită, atunci poate fi transferat. Altfel, va continua alături de noi”, au transmis cei de la Cluj Napoca, vizavi de subiect.

11goluri și 5 assist-uri a strâns Popa în 42 de meciuri în actuala ediție pentru U Cluj

Daniel Popa a fost „câine”, putea reveni vara trecută, dar răspunsul a fost ferm: „Nu e de Dinamo!”

Astfel, dacă Gigi Becali va plăti clauza de reziliere - sau are de gând să trateze personal pentru a oferi o sumă mai mică, plus alți jucători la schimb -, Daniel Popa va ajunge de urgență în tricoul roș-albastru.

Atacantul ar fi dispus să facă pasul decisiv, chiar dacă a îmbrăcat tricoul marii rivale, Dinamo. În perioada petrecută în Ștefan cel Mare, fobalistul a fost criticat de multe ori și a fost ținta apostrofărilor din tribună. Păstrând proporțiile, era ținta ironiilor spectatorilor așa cum e acum Hakim Abdallah! Aceasta deși Daniel a vorbit mereu cu respect de club, de fani, și-a arătat atașamentul față de echipă indiferent că era folosit mai mult ori mai puțin sau trimis în tribună.

Vara trecută, unul dintre sponsorii principali ai clubului, Cătălin Mișu, l-a propus, gratis!, pe Daniel Popa la Dinamo, conform informațiilor GSP. Chindia, echipa la care evolua atacantul, tocmai retrogradase, Dinamo promovase, omul de afaceri a propus mai multe nume, printre care și Popa. A primit răspuns clar: „Nu este de Dinamo!”.

În ultimul meci direct, după ce a marcat contra formației la care și-a făcut un nume, Daniel Popa a făcut un semn sugestiv fanilor „câinilor”, cerându-și scuze pentru că a dat gol.

104meciuri, 17 goluri și 9 assist-uri a adunat Daniel Popa pentru Dinamo

Cariera lui Daniel Popa - aruncat de Dinamo de colo-colo, renăscut lângă Dan Nistor

Dâmbovițeanul a fost adus în 2016 de la CSM Târgoviște la Dinamo pentru 30.000 de euro. A fost împrumutat fie la Chindia, fie la Botoșani, până când „câinii” au renunțat definitiv la el, gratis, în vara 2021. S-a relansat la Chindia, care l-a vândut în Coreea de Sud, la Daejon Hana.

Vara trecută, a ajuns la Cluj Napoca, fiind recomandat de bunul său prieten, Dan Nistor. Nașul jucătorului. Daniel Popa este recomandat ca un familist convins, credincios, un jucător de vestiar, care nu are fițe și nu este vocal.

850de mii de euro este cota lui Daniel Popa conform transfermarkt

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Portretul eroului dinamoviștilor: „El prioritează aceste două detalii” » De ce are fluctuații de formă și ce salariu câștigă

Asta ar fi problema? Cerința lui Bogdan Lobonț la Rapid: „Mi s-a întâmplat și mie la Ajax!”

Citește și:

A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Superliga
A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”
Campionate
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (9)
creeperno534
creeperno534  •  21 Mai 2024, 22:41

Becali vrea sa fie campion si in playout

VanBasten2000
VanBasten2000  •  21 Mai 2024, 17:17

Eu nu mor până nu iau Liga Campionilor! Nu mor! Slavă ție, Doamne! Slavă ție! Domnul le face pe toate. Când vrea Domnul, Becali poate bate și selecționata lumii. Voi spulbera toate echipele din Europa. Mă distrez cu ele. - Gigi Becali

gojgaru
gojgaru  •  21 Mai 2024, 16:40
Postat de ray51 pe 21 Mai 2024, 16:06

Mi-a placut la inceputul carierei lui. In ultioma vreme il simt cam lent pentru un atacant de careu. E bun pentru campionatul Romaniei si atat.

Peste Alibec , e cam cel mai bun atacant de careu din Mamaliga .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează