FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Daniel Stanciu vrea ca Poli să-şi asigure 50% din buget din vînzarea jucătorilor

Articol de GSP - Publicat marti, 28 decembrie 2010 00:00

Managerul sportiv al Politehnicii Timişoara, Daniel Stanciu, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al clubului, în care a făcut o retrospectivă a anului în curs şi şi-a fixat obiectivele pentru 2011.

- Se împlineşte un an de când ai devenit team-manager al Politehnicii Timişoara. Cum ai aprecia acest prim an în cadrul conducerii alb-violete?

- Un an deosebit din toate punctele de vedere... După aproape nouă ani  ca agent de jucători pot spune că a fost un act de curaj să accept să devin director sportiv/manager sportiv. Dar şi o şansă unică, pe care nu aveam cum s-o ratez.

- Care sunt lucrurile pe care ai reuşit să le implementezi, din ceea ce ţi-ai propus? Care sunt neajunsurile din munca ta, după propria ta evaluare?

- E cam devreme să vorbesc despre realizari. Prefer să mă întrebi peste cinci ani...sau dacă vrei mai devreme la finele acestui sezon, cu Poli campioană. Atunci pot vorbi şi eu despre modestul meu merit. Până atunci îmi trebuie sănătate, ambiţie, noroc, putere de muncă şi puncte multe. Cât mai multe...

- Deşi în postura ta este mai delicat să oferi estimări şi caracterizări asupra jucătorilor, totuşi care este un top 3 al fotbaliştilor lui Poli, pe 2010?

- De departe, pe primul loc s-a situat acest grup extraordinar care a format lotul Poli în acest sezon. Caractere şi bărbaţi adevăraţi! Pe locul doi - Dan Alexa, liderul din teren, din vestiar şi din afara stadionului. Iar pe trei, dar nu şi ultimul, pe cei care au înţeles şi au acceptat să fie rezerve şi şi-au susţinut colegii la fel de mult ca adevăraţii polişti din Galerie.

- Apropo de jucători. În orice perioadă de transferuri, se vorbeşte despre veniri şi plecări. Ce poţi să le spui fanilor despre munca ta din această perioadă?

- Din punctul meu de vedere, Poli este bine structurată astăzi, dacă ne raportăm la vremurile pe care le trăim. Trebuie să ne încadrăm în buget, nu vrem să vindem ieftin pentru ca ne-am indepărta de obiectiv etc. Cred şi sper să mai aducem un portar tânăr, un mijlocaş dreapta şi ... mai vedem. Important este că nu suntem în vacanţă...

- Care va fi stilul tău de lucru mai departe: aceeaşi combinaţie de experienţă cu jucători de perspectivă? Sau te vei îndrepta spre întinerirea lotului?

- Am mare încredere în tineret, dar când vrei să ajungi în vârf îţi trebuie experienţă. Asta am învăţat-o de la Mircea Lucescu, în vremea mandatului său la Rapid. Un club bine conturat trebuie să-şi asigure între 30-50 % din buget din vânzarea de jucători, aşa cum este sistemul celor de la FC Sevilla. Visez la ziua în care Poli va fi un jucător important pe piaţa transferurilor din Europa.

- L-ai readus, alături de conducere, pe Dusan Uhrin în funcţia de antrenor principal. Care sunt previziunile tale în privinţa actualului mandat al tehnicianului?

- Sincer, de la Dušan Uhrin in 2011 se aşteaptă mult. Foarte mult. Este un moment delicat, dar şi prielnic pentru ca Poli să realizeze ceea ce mii, zeci si chiar sute de mii de polişti aşteaptă de atâta amar de vreme: titlul de campioană! Cred că, în acest moment Dušan Uhrin este cel mai în măsură să realizeze visul oricărui bănăţean, acela de a sărbători titlul la  în centru, la fântâna cu "peşti"....

- Tu cum caracterizezi locul 2 ocupat după 18 etape? Peste aşteptările tale sau meritam mai mult?

- Eu cred că am depăşit cu mult previziunile multora dintre specialişti, de dinainte de startul sezonului. Indubitabil, Poli de astăzi este o forţă a campionatului nostru, o echipă greu de învins... Mai avem 16 partide, adevărate finale, pe care trebuie să le abordăm la victorie. Doar la victorie, acesta e şi noul slogan al lui Dušan.

- Câteva gânduri în perspectiva lui 2011...

- Fireşte, vorbe, nu fapte! Vreau să cred că vom fi cu toţii conectaţi 100 % la importanţa şansei pe care o are fiecare dintre noi de a deveni legende în minunata Timişoară! Important este să credem până în ultimul minut că suntem capabili de această dorită performanţă! Îmi doresc un "Dan Pătinişanu" din nou plin.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
claustrofobus
claustrofobus  •  10 Ianuarie 2011, 23:58

ha ha ha! pai daca ia poli titlul crezi ca incapem toti polisti la pesti? nici bega nici timisul nu ne va incape. poate dunarea ca e mai larga! va fi nebunie sa ia timisoara titlul dar este nevoie de o mare minune sa ne lase sandu sa-l luam.am slabe sperante. trebuie sa fim asa de buni incat sa nu ne poata face nimic, nici cu arbitrii nici comisii etc.

claustrofobus
claustrofobus  •  10 Ianuarie 2011, 23:58

ha ha ha! pai daca ia poli titlul crezi ca incapem toti polisti la pesti? nici bega nici timisul nu ne va incape. poate dunarea ca e mai larga! va fi nebunie sa ia timisoara titlul dar este nevoie de o mare minune sa ne lase sandu sa-l luam.am slabe sperante. trebuie sa fim asa de buni incat sa nu ne poata face nimic, nici cu arbitrii nici comisii etc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează