FOTBAL  »  Superliga  »  ÎNCHISOARE

Dănuț Lupu, condamnat definitiv la închisoare cu executare!

Articol de , , - Publicat luni, 02 octombrie 2023 10:59 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 11:44

Fostul mijlocaș de la Dinamo și Rapid, Dănuț Lupu (56 de ani), a fost condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare. Acesta are 24 de ore ca să se predea autorităților.

Fostul jucător a fost condamnat inițial pe 16 februarie la 7 luni și 10 zile de închisoare, cu executare, pentru că a condus fără permis valabil. Lupu a făcut apel, iar azi a venit verdictul.

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare

Curtea de Apel a respins în luni dimineață recursul fostului fotbalist. Astfel, va rămâne în vigoare decizia dată inițial de Judecătoria Cornetu, iar Lupu va face 7 luni și 10 zile de închisoare.

Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023. 

- Hotărârea Curții de Apel

„Îmi pare rău. Ne cunoaștem de atâția ani,. Este o veste foarte tristă", a spus Ionel Dănciulescu, director sportiv la CS Dinamo, pentru GSP.ro.

Gazeta Sporturilor a încercat să ia legătura cu fostul fotbalist, dar acesta a respins apelurile reporterilor. 

Curtea de Apel a confirmat pentru Gazeta Sporturilor, prin purtătorul de cuvânt Iulia Craiu, că decizia este definitivă și că se va aplica sentința dictată de Judecătoria Cornetu.

Ce a decis Judecătoria Cornetu pe 16 februarie

În temeiul art. 396 alin. 1 și 2 Cod procedură penală și art. 335 alin. 2 Cod penal, cu aplic. art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul LUPU DĂNUȚ (....) la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 88 alin. 3 Cod penal, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare stabilită prin Sentința penală nr. 139/05.02.2020, pronunțată de Judecătoria Focșani în dosarul 11059/231/2019, definitivă prin Decizia penală nr. 643/A/23.07.2020 a Curții de Apel Galați, și dispune aplicarea și executarea pedepsei de 6 luni închisoare.

În baza art. 88 alin. 3 ultima teză Cod penal și art. 38 alin.1 Cod penal rap. la art. 39 alin.1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de o lună și 10 zile închisoare (o treime din pedeapsa aplicată prin prezenta), pedeapsa rezultantă pe care o va executa inculpatul LUPU DĂNUȚ fiind de 7 luni și 10 zile închisoare. În baza art. 60 Cod penal, pedeapsa urmează a fi executată în regim de detenţie. 

În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata către stat a cheltuielilor judiciare în cuantum de 1000 lei, dintre care suma de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare stabilite prin actul de sesizare a instanței. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei sentințe penale. Soluționată în ședință publică și pronunțată prin punerea hotărârii la dispoziția părților şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 16.02.2023.

Fostului mijlocaș i-a fost anulat permisul încă din 30 aprilie 2001, când a fost surprins la volan după ce consumase băuturi alcoolice, El a încercat de atunci în mai multe rânduri să-l obțină, dar nu a putut trece examenul teoretic, unde trebuie să răspundă corect la 22 de întrebări din 26.

  • Deși Dănuț Lupu nu a mai avut dreptul de a conduce, acest lucru nu l-a împiedicat pe fostul internațional să se urce la volan, alegându-se cu o serie de dosare penale.
  • Pe 23 iulie 2020, Lupu a fost condamnat de către Curtea de Apel Galați la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis.  
  • Doar 7 zile mai târziu, pe 30 iulie, Dănuț Lupu a primit o nouă condamnare, de data aceasta din partea Judecătoriei Cornetu, tot pentru conducere fără permis, după ce a fost surprins la volanul unui automobil Volvo.  
  • La începutul lunii februarie 2023, magistrații Judecătoriei Cornetu l-au condamnat pe fostul jucător al „Generației de Aur” la șase luni de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis, iar atunci au decis să revoce amânarea unei condamnarea mai veche, de 6 luni de detenție, pronunțată de către Curtea de Apel Galați. 
  • Iar decizia din februarie a fost păstrată de Curtea de Apel

Dănuț Lupu a fost încarcerat în Grecia și a încercat să se sinucidă 

În decembrie 2020, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu, Dănuț Lupu a povestit momentele de coșmar din Grecia, când a încercat să se otrăvească în penitenciar. A stat două luni și jumătate în spatele gratiilor, a luat un pumn de pastile și a fost intubat timp de o săptămână.

- Ai făcut două luni și jumătate de arest? 
- Am făcut două luni și jumătate de închisoare. Chiar dacă în Grecia e lege că n-ai voie să ții mai mult de 30 de zile un om în arestul poliției. Când m-au arestat pe mine, coboram spre chioșc să-mi iau țigări. După 52 de zile m-au dus la penitenciar! Avocatul m-a lăsat și el baltă, a venit și mi-a dat banii înapoi, că vrea să trăiască liniștit, că are familie și copii și că nu vrea probleme. Vardinoianis, în anii ăia, făcea în Grecia ce voia el, precum Ceaușescu în România. 

- Povestea că ai vrut să te otrăvești e adevărată? 
- Am luat un pumn de pastile, am încercat să mă otrăvesc! Nu e legendă. Am vrut să mă otrăvesc și am stat o săptămână intubat în spital. S-a speriat și Vardinoianis atunci, când a văzut că am luat-o cu capul. Mi-a trimis un avocat că mă scoate din arest dacă semnez o hârtie în alb. N-am vrut să semnez, a venit soția la mine... Până la urmă am semnat-o la ora 2 și la 2 jumate mi-au dat drumul din penitenciar! 

- Păi, și hârtia ce era? 
- Era că renunț la toate pretențiile financiare. Aveam încă 3 ani de contract. Totul a fost ca să nu-mi mai dea banii. 

- Se spune că la tine acasă se depozitau lucruri furate... 
- Eram șeful Mafiei românești din Grecia! În casă aveam un calculator al lui fi-miu, două haine de blană și două de piele. Atât! Unde să se depoziteze la mine lucruri furate? N-au găsit nimic! Cum venea lumea la mine să depoziteze când în complex totul era filmat? A trebuit să-mi găsească ceva.

CV Dănuț Lupu

  • Născut pe 27 februarie 1967, la Galați, Dănuț Lupu a fost unul dintre cei mai importanți jucători români din anii 90
  • A debutat în prima divize la Dinamo, pe 8 martie 1987, în Dinamo - FC Brașov 2-0
  • A mai jucat la Dunărea Galați, Panathinaikos, AE Korinthos, OFI Creta, sau Brescia. 
  • Cele mai importante perioade din cariera sa le-a petrecut la Dinamo (1986-1990, 1995 - 1997 și 2000-2001) și Rapid (1993-1994, 1994-1995 ȘI 1997 - 2000)
  • Are 228 meciuri și 44 de goluri în prima divizie
  • Are două titluri de campion (1989-1990, cu Dinamo, și 1998-1999, cu Rapid)
  • A mai câștigat 3 Cupe ale României și o Supercupă
  • Are 14 meciuri la naționala României
     

Citește și: 

Gazeta l-a vizitat pe Lucian Bute în Canada » Interviu rar cu fostul campion mondial: „Am fost foarte afectat psihic după meciul cu Froch. Am intrat într-o mică depresie”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  02 Octombrie 2023, 21:57
Postat de steaua.libera pe 02 Octombrie 2023, 12:49

Mai vad unii ca tot sufera aducand in discutie cazul lui Florinel Coman, prins c-un permis fals de Ucraina. Ok baieti, dar Florinel Coman nu e presedinte la CSA Steaua. Lupu merge la beci din postura de MANAGER AL CS DINAMO. Nu se compara spetele.

Deci ca incalci legea depinde de cat de mult esti pe scara? te-n polaa mea de *** fcsbist . Si se mira lumea ca va credem ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Str82HeIL
Str82HeIL  •  02 Octombrie 2023, 21:56
Postat de steaua.libera pe 02 Octombrie 2023, 12:46

Se scriu pe aici multe baliverne, cum ca Dinamo ar fi echipa Militiei. Nimic mai fals. Victoria Bucuresti era echipa Militiei. Dinamo e echipa Securitatii.

Zise ala de la echipa lui Valentin Ceausescu si a armatei . Mai mergeti in aia a mea de lipitori comuniste ce sunteti

Str82HeIL
Str82HeIL  •  02 Octombrie 2023, 21:55
Postat de Ioano13 pe 02 Octombrie 2023, 13:24

Lupu a comis o faptă clară, dar obișnuită pe meleagurile mioritice. Ceea ce îmi atrage atenția este erupția de caractere josnice din jurul acestui caz. Dacă ar reflecta un pic , unii si-ar da seama ca este imoral si grotesc să amintești, în acest context, de Hagi-jucator modest, Gigi-valiza, Coman care urmează, etc. Fiecare subiect poate fi dezbătut, dar, parcă, nu acum, când fapta lui Lupu ar trebui disecată, întoarsă pe toate fetele, pusa în contextul trecutului său. Să nu ne mai mirăm de procentajul tot mai mic al oamenilor normali din tara asta.

Prietene ...te discreditezi singur din clipa in care afirmi ca Hagi a fost un jucator modest. Comparat cu cine vrei tu a fost un jucator exceptional si important. Deci dute ....la gara sau unde vrei tu. Pana si parintilor tai le ar fi rusine de tine cu ce ai scris acuma

Vezi toate comentariile (48)
Comentează
Close