FOTBAL  »  Superliga  »  SC VASLUI

Datorii uriaşe pentru unul dintre cele mai de succes cluburi din Liga 1 din ultimii ani » Are de plătit mai bine de 85 de milioane de euro

Articol de GSP - Publicat marti, 13 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 13 ianuarie 2015 17:50

Clubul de fotbal SC Vaslui, care sezonul trecut a încheiat campionatul Ligii I pe locul al cincilea, are datorii de peste 85 de milioane de euro, peste o treime din debite fiind către bugetul de stat, potrivit raportului de creanţe depus în instanţă de către administratorul judiciar.

Sporting Club SA Vaslui, societate aflată în insolvenţă, înregistrează datorii totale de 382,3 milioane lei, respectiv 85 milioane de euro, către diverse instituţii, firme, foşti jucători şi salariaţi, acumulate pe parcursul ultimilor ani în care echipa a evoluat în Liga I la fotbal.

Potrivit raportului de creanţe depus la Tribunalul Vaslui, cele mai mari datorii, respectiv 138 milioane de lei, sunt către bugetul de stat, în condiţiile în care clubul vasluian de fotbal nu a plătit nici un leu la bugetul de stat în cei 12 ani de existenţă.

În total, la masa credală sînt înscrişi 46 de creditori, printre care Primăria Vaslui, Liga Profesionistă de Fotbal, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, Poliţia Locală Vaslui, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Clubul de Fotbal Steaua Bucureşti, foşti jucători şi antrenori, bănci, firme de pază, precum şi societăţile deţinute de omul de afaceri Adrian Porumboiu.

"La termenul de astăzi (n.r.-marţi) de la Tribunalul Vaslui s-a discutat pe marginea raportului de insolvenţă. Ca şi administrator judiciar, am solicitat deschiderea procedurii simplificate de faliment a societăţii Sporting Club SA Vaslui", a declarat administratorul judiciar al SC Sporting Club SA Vaslui, Liviu Iacob.

După ce instanţa va aproba falimentul, administratorul judiciar va trece la identificarea şi vînzarea tuturor bunurilor şi creanţelor clubului vasluian de fotbal.

Tribunalul Vaslui a admis cererea de intrare în insolvenţă a SC Sporting Club SA Vaslui, formulată de Finanţele Publice Vaslui şi una din firmele fostului finanţator al clubului, Adrian Porumboiu, în toamna anului trecut.

SC Vaslui a terminat sezonul trecut pe locul cinci în Liga I şi, din cauza problemelor financiare, nu s-a mai înscris în noul campionat nici măcar în liga secundă, acolo unde fusese retrogradată de Liga Profesionistă de Fotbal, după ce nu a mai primit licenţa tot pe fondul datoriilor înregistrate.

Sursa: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
ertyuiop
ertyuiop  •  14 Ianuarie 2015, 08:17
Postat de neuer1606 pe 13 Ianuarie 2015, 18:28

A incercat sa il prosteasca pe finasu sa cumpere SC Vaslui...

sa fim seriosi.....teatru ieftin ca sa paraseasca scena! Sa vedeti cata tzaca urmeaza sa traga din aceste zeci de milioane datorate!

ertyuiop
ertyuiop  •  14 Ianuarie 2015, 08:12

Pare incredibila suma asta....tupeu extraordinar pt. acest Stiuletoiu, niciun leu platit la stat in 12 ani?!!!! A primit exact ce a meritat in fotbal ca patron, a fost un fel de antena3, minciuna, manipulare, rezultate ZERO!

altona
altona  •  13 Ianuarie 2015, 23:01

Cind citesc cifrele astea imi dau seama ca Rapidul lui Razvan, Vama si Copos joaca doar la categoria "juniori republicani" fata de Porumboiu. Seful din Vaslui este "il cappo di tutti cappi" in acest moment. 85 de meleoane, fratele meu, ce dezmat a fost in Moldova...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează