FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLIGA

EXCLUSIV Antrenorul care îi știe toate secretele lui David Miculescu îl avertizează pe Gigi Becali: „E foarte important pentru el!”

David Miculescu este anunțat titular ca atacant central în FCSB - Sepsi. Foto: Imago
David Miculescu este anunțat titular ca atacant central în FCSB - Sepsi. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 10 februarie 2024 13:53 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 21:01

David Miculescu urmează să fie titular ca atacant central în FCSB - Sepsi, programat duminică, de la 20:45, pe Arena Națională. Gigi Becali a anunțat schimbarea în primul „11” după ce Andrea Compagno s-a transferat în prima ligă din China, la Tianjin Jinmen Tiger.

Într-o intervenție pentru GSP.ro, Laszlo Balint, antrenorul cu care David Miculescu a dat cel mai bun randament, la UTA Arad, are încredere că jucătorul utilizat cel mai des ca extremă dreapta până acum de către Elias Charalambous se poate impune și pe noua poziție trasată de finanțatorul roș-albaștrilor, însă cu o condiție: să-i ofere încrederea și răbdarea de care are nevoie.

Laszlo Balint cere răbdare și încredere pentru David Miculescu

În ultimul meci disputat de FCSB, în care Andrea Compagno nu a fost inclus în lot, Alex Băluță a avut rolul de vârf.

„David a jucat preponderent mijlocaș ofensiv în banda dreaptă, dar calitățile fizice îl pot recomanda și pentru o poziție de atacant central, e puternic, protejează bine mingea, are un joc aerian bun, calitate foarte bună la finalizare. 

Părerea mea e că poate face față cu brio, dar e important să fie răbdare cu el, răbdare și încredere, e foarte important pentru el. E clar că dacă îl mulți de pe o poziție pe alta, lucrurile nu au cum să fie la un nivel optim, dar sunt convins că cei din staff-ul FCSB au pus la punct aceste detalii și David, prin procesul de antrenament, este familiarizat cu această poziție”, a declarat Laszlo Balint pentru GSP.ro.

3 goluri în 20 de meciuria marcat David Miculescu pentru FCSB în acest sezon de Liga 1

România, în criză de atacanți

În opinia lui Laszlo Balint, fotbalul românesc are mari deficiențe în ceea ce privește atacanții. Din observațiile sale, inclusiv naționala lui Edi Iordănescu nu are foarte multe opțiuni în acest sens.

„M-aș bucura tare mult pentru Miculescu să crească pe poziția de atacant central pentru că, din păcate, la nivelul naționalei și în România, există așa, o penurie pe această poziție, nu există un număr 9 care să dea goluri. În general, un jucător care are un nivel foarte bun de încredere se poate exprima la nivel maxim. 

La nivel colectiv, FCSB stă foarte bine la capitolul încredere, la exprimare. Responsabilitatea fiecărei poziții în teren vine și cu o doză de încredere, jucătorii de ax au nevoie de încredere și responsabilitate în momentul în care joacă. Un atacant poate fi eficient și prin anumite mișcări antrenate sau stabilite de staff prin care să facă culoare pentru colegi, iar asta se întâmplă la FCSB”, a completat Laszlo Balint.

VIDEO Antrenorul celor de la FCSB refuză să discute despre arbitraj: „Nu mă pot băga în deciziile lor”

Match Quiz CFR Cluj - Rapid
Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

Citește și alte știri despre FCSB:

Planul lui Gigi Becali a ajuns până în Italia » Ce scrie presa despre transferul lui Louis Munteanu la FCSB
FCSB
Planul lui Gigi Becali a ajuns până în Italia » Ce scrie presa despre transferul lui Louis Munteanu la FCSB
Foștii rivali ai celor de la FCSB, după decizia lui Becali: „Eu văd altfel”
FCSB
Foștii rivali ai celor de la FCSB, după decizia lui Becali: „Eu văd altfel”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
Aciduzzu
Aciduzzu  •  10 Februarie 2024, 19:08

Miculescu ăsta e doar un *** care nu are mai nimic în comun cu sportul ăsta ... Cred că mai bine s-ar apuca de balet , cu mustăcioara lui de proaspăt absolvent de școală de sergenți , în niște izmene de-alea de la operă , poate-și găsește vocația . Fotbalist numai Gîgî și Carton cred că va fi ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  10 Februarie 2024, 18:33

Iar ai platit cotizatia sa mai scrie astia ceva de tine! Ai intrat intr un con de umbra si nu se mai bate nimeni pe sembatura ta ! Esti antrenor de div B cu indulgenta. Daca nu ne spui tu care sunt problemele in fotbalul romanesc nu mai dormim bine noaptea)) iar Miculescu e praf saracul cam cum esti si tu...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează