FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Lippi a venit pentru olteni în România » Cei doi fotbaliști urmăriți de fiul-impresar al celebrului antrenor italian

Jovan Markovic și Vladimir Screciu, urmăriți de Davide Lippi
Foto: Imago
Jovan Markovic și Vladimir Screciu, urmăriți de Davide Lippi Foto: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 07:49 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 09:15

Fiul lui Marcello Lippi e impresar și a fost în România zilele trecute pentru a urmări jucători care le-ar putea fi propuși unor formații din Italia. El a făcut călătoria la invitația agenților care-i reprezintă pe Jovan Markovic și pe Vladimir Screciu, cu care a și discutat după meciul FC Argeș - CSU Craiova, scor 0-4, de luni.

Mihai Rotaru are motive să spere că-și va completa din nou bugetul grație unui transfer important, așa cum a mai reușit în anii recenți, când i-a vândut pe Mihăilă, pe Mitriță, pe Cicâldău. „Mărfurile” principale pe care le expune Craiova acum sunt Jovan Markovic și Vladimir Screciu. 

Sorin Cârțu vede doar două variante în finalul de sezon: „Pe doi sigur nu terminăm”
CSU CRAIOVA
Sorin Cârțu vede doar două variante în finalul de sezon: „Pe doi sigur nu terminăm”

Zilele trecute, a fost în România un agent italian, Davide Lippi, reprezentant al câtorva fotbaliști foarte importanți: Chiellini, Ribery, Spinazzola, Hakimi, Politano. 

Fiu al lui Marcello Lippi, tehnicianul legendar al lui Juventus și al naționalei Italiei, Davide a apărut prima oară pe un stadion din Liga 1 la partida Rapid-Sepsi, în care el a putut vedea golul pe care Rareș Ilie l-a marcat cu o execuție splendidă, una în stilul acelora pe care le reușea Adrian Ilie la Valencia și în echipa națională spre finalul anilor '90. 

Rapidistul în vârstă de 19 ani s-a remarcat cu golul decisiv din victoria cu Sepsi și el se afla, oricum, într-un moment foarte bun, a devenit unul dintre oamenii cei mai importanți din formula lui Mutu.

Markovic: „Nu mai sunt gras și o să mai slăbesc!”

Lippi junior nu venise însă pentru Ilie. El a ajuns în România la invitația agenților lui Markovic și ai lui Screciu, de la Universitatea Craiova. E vorba despre o societate belgiană, InvictiGroup, al cărei reprezentant în România e Marius Avram. E doar o coincidență de nume, acesta neavând nicio legătură cu fostul arbitru Marius Avram. 

34 de meciuria jucat Screciu, 22 de ani, în sezonul acesta din Liga 1, dintre care 31 le-a bifat din postura de titular

Impresarul italian a și discutat cu Markovic și cu Screciu după partida cu FC Argeș, una pe care oltenii au câștigat-o cu 4-0. Davide Lippi le-a transmis fotbaliștilor că a rămas cu o impresie bună despre ei doi și că va continua să-i urmărească și să-i recomande în Serie A. 

El a vorbit cu Markovic și despre o informație pe care o avea, legată de kilogramele în plus pe care le-ar avea atacantul. Internaționalul român i-a explicat italianului că mai are doar un kilogram sau două de care ar trebui să scape și că nu va fi o problemă pentru el să ajungă la greutatea optimă.

2milioane de euro a încasat Craiova de la Genk în 2018 pentru Screciu. Acesta nu s-a adaptat acolo și a fost adus înapoi gratis de olteni

N-a mai fost atât de bun

Markovic, 21 de ani, se află în cel mai bun sezon de când a apărut el în prima ligă. A marcat 13 goluri doar în campionat. Până în stagiunea curentă avea numai cinci goluri în Liga 1. A ajuns într-o condiție fizică potrivită, după un an și jumătate în care fusese împrumutat la Clinceni. 

Pentru ilfoveni a jucat foarte puțin și a ieșit în evidență mai mult cu greutatea neobișnuită pentru un fotbalist profesionist. Jovan era gras de-a binelea și Ilie Poenaru nu reușea să-l influențeze să slăbească. Oltenii l-au readus de la Clinceni și l-au convins să se implice mai mult, să fie mai serios.

800.000 de eurovalorează Markovici conform transfermarkt

VIDEO Dezbaterea zilei » Cine merită să fie campioană? „Ar fi periculos pentru Liga 1 să câștige FCSB” vs. „Becali merită titlul, CFR e ca o «bombă» pentru Liga 1”

Citește alte știri din Liga 1:

Răzvan Zăvăleanu scoate la iveală o nouă problemă de la Dinamo: „Numai de asta n-am mai avea nevoie. S-ar bloca toate plățile!”

A cerut în direct demisia lui Dan Petrescu: „M-am săturat de văicărerile lui! E momentul să plece de la CFR Cluj”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
doubleti
doubleti  •  27 Aprilie 2022, 18:10
Postat de legio.sud pe 27 Aprilie 2022, 14:09

Screciu asta cam aerian ,a comis-o de câteva ori cu consecințe , poate in fata fundașilor s-ar descurca mai bine .

Eu zic sa nu mai dam atata in Screciu. Pe langa el au gresit si altii care aveau mai multa experienta: Constantin, Pap, Bancu, Pigliaceri. Deci nu este el buba din aparare. El da foarte bun randament in fata apararii, in aparare el a jucat pentru ca nu aveam fundas central si n-a facut-o rau. Acum ca si-a revenit si Gaman, sunt sigur ca ultimele meciuri vom juca cu Pap si Gaman (mai putin in meciul cu Voluntari ca Pap este suspendat) si Screciu va juca in fata apararii cu Cretu. Astfel, ii va da lui Cretu mai multa libertate de urcare in atac. O sa vedem o alta Craiova in aceste ultime meciuri, adica acea Craiova care trebuia sa apara din etapa a 16, dar din pacate Gaman s-a accidentat iar Pap nu era inca refacut.

legio.sud
legio.sud  •  27 Aprilie 2022, 14:09
Postat de geogeo pe 27 Aprilie 2022, 09:45

Pe Screciu o sa-l ia sigur, e prea bun pentru Liga 1. Acum lasand gluma la o parte, Markovic chiar e de perspectiva si poate fi vandut pe bani buni, numai ca la Screciu trebuie sa dea CSU niste bani celor care il vor lua.

Screciu asta cam aerian ,a comis-o de câteva ori cu consecințe , poate in fata fundașilor s-ar descurca mai bine .

legio.sud
legio.sud  •  27 Aprilie 2022, 14:06
Postat de robotucigas pe 27 Aprilie 2022, 10:16

Screciu după mine poate sa plece. Pe el putem să-l înlocuim ușor. Este prost frate, face greșeli banale și asta arata ca este slab. Nu gândește rapid ca un jucător talentat. Markovici ci un Cicâldău sau un mijlocași bin să-l ajute ar face mult mai mult. Aoleu nu avem, l-am vândut în rate pe 3 ani. Jalnic am ajuns, o echipa cu pretenții își da vedeta pe 6 milioane în rate. Vindem ca la magazine cu oferte speciale și rate fără dobândă. Craiova visează la cai verzi pe pereți, dar patroni dacă nu se gândesc la o investiție majora nu pot câștiga campionatul. Ei nu bat Sepsi și se laudă cu campionatul. Nu ai cum sa fi atât de prost sa nu vezi. După mine jucători ăștia mai trebuie ținuți minim 3 ani fără sa fie vânduți. După performanțe te gândești și la vânzări. Sa nu uitam ce a făcut fcsb când a avut aceea echipă fantastică. Au vândut aproape tot, și și-a consolidat bugetul pe 10 ani după. De asta Becali și-a permis să îi țină. Craiova nu poate, pentru ca nu a fost an sa nu vândă, di curios anulata nici nu a adus nimic înapoi. Părerea mea este ca rotaru sa dea clubul la un om potent financiar sa facă performanțe. Cu acest manageriat Craiova nu ia campionatul nici în 100 de ani. Nu ai cum sa mergi pe drum cu Ferrari, dar pe ea ai motot de Fiat. Asta se întâmplă la Craiova, anual vinde motorul și dacă poate și pe ala de rezervă. Apoi ia un Fiat și-l fac sa crească. După mine Craiova nu ia campionatul ca nu vor patroni și conducerea. Puțin efort financiar ar trebui la Craiova.

Adevărat !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează