FOTBAL  »  Superliga  »  TIMIȘOARA

De 10 ani suporterii alb-violeți țin flacăra aprinsă pentru cei căzuți în Decembrie 89 la Timișoara

Articol de - Publicat joi, 17 decembrie 2015 23:54

A devenit deja tradiție în Capitala Banatului ca în jurul datei de 17 decembrie ultrașii să organizeze ”Marșul Eroilor”. E omagiul lor adus părinților, fraților sau a celor pe care nu îi cunoșteau, dar care prin jertfa lor le-au adus bucuria libertății.

Suporterii de la fotbal se exprimă pe stadion de obicei. Dar uneori e nevoie de acțiune și în afara arenei. Așa consideră și suporterii Politehnicii Timișoara care își cinstesc eroii Revoluției din Decembrie 1989.

Libertatea le-a permis să aleagă, așa cum au făcut-o majoritatea celor ieșiți în ultimii patru ani la marș, să o susțină pe ASU Poli în eșaloanele inferioare. În ultimii patru ani evenimentul organizat de ultrași a atras cel mai numeros public la un eveniment dedicat Revoluției în Timișoara.

Joi seara a continuat tradiția, timișorenii s-au adunat mai întîi în Piața Maria, acolo unde a izbucnit revolta în urmă cu 26 de ani. Peste 300 de persoane au plecat apoi în marș spre Catedrala Mitropolitană. Orașul s-a obișnuit cu ei, dar parcă inițiativa începe să fie luată în seamă, românii nu mai sînt așa de impasibili. În față la Opera Română e a doua oprire importantă. Făcliile torțelor strălucesc apoi pe o pietonală în drum spre Memorialul Revoluției.

”E omagiul nostru, e modul nostru de a ţine vie flacăra Revoluţiei, la fel cum şi la Cimitirul Eroilor flacăra arde în fiecare zi în fiecare moment, la fel şi noi păstrăm vie flacăra Revoluţiei”, declarat Sebastian ”Mihalcea” Novovic, preşedintele Asociației Suporterilor Timișoreni ”Druckeria”.

Aici, la muzeul pentru care s-a zbătut revoluționarul Traian Orban, tinerii din galerie se întâlnesc cu imagini reale de la Revoluție. Și uite așa fotbalul are un impact social important.

”Este deja al zecelea an în care ieşim în stradă pentru că noi considerăm că aşa trebuie să facem. Cum spuneam în fiecare an, cine uită e complice, noi vrem să păstrăm vie memoria Revoluţiei”, a mai spus ”Mihalcea”.

La fel ca în fiecare an demonstrația s-a încheiat în liniște la Cimitirul Eroilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
444001919101397
Florean Andrei  •  18 Decembrie 2015, 13:59

Dacă tot comemoraţi, atunci comemoraţi-l pe popa Tokes, scânteia revoluţiei române. Acest popă şovin şi iredentist, antiromân convins, a plecat în Ungaria de mare revoluţionar român ce era. Cum a fost popa Tokes, aşa a fost şi revoluţia română, *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează