FOTBAL  »  Superliga  »  EDITORIAL

De ce a avut primă Craiova și de la cine? 3 întrebări puse de Cătălin Popescu pentru a lămuri suspiciunile de blat

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2015 00:00

Fotbalul românesc devine un fenomen de Dosarele X în acest final de sezon. Lăsînd la o parte nebunia din vîrful clasamentului, unde Steaua și ASA ba cîștigă ambele, ba calcă strîmb amîndouă, în subsol lucrurile sînt și mai neclare.

Mai neclare și mai dubioase! Rapidul și-a periclitat serios șansele de a se salva după ce a pierdut cu CSU Craiova pe teren propriu. Meciul a născut cîteva întrebări.

De ce se scuză Cârțu?

Oltenii au jucat mai bine și au cîștigat, însă la finalul întîlnirii Sorin Cârțu a avut un discurs de neînțeles: "Am văzut că sînt mii de comentarii, dar Rapidul nu noi l-am retrogradat. S-a întîmplat cînd a pierdut punctele cu CSMS Iaşi. Ne-au găsit ţapi ispăşitori pe noi, dar e o aiureală. Ei să-şi facă mai bine analiza, să n-o dea pe noi!". Totuși, de ce? Echipa lui a cîștigat și gata! Pentru ce să aduci argumente ca să convingi că nu tu ești de vină pentru retrogradarea Rapidului? Și dacă ești, ce?! Care ar fi problema?!

De ce acuză rapidiștii?

La fel de neînțeles este reacția lui Cristiano Bergodi, care a luat-o pe urma lui Gigi Becali, cel care în urmă cu ceva timp acuza adversarii că evoluează cu răutate! Italianul a spus după meci: "Craiova a jucat de parcă era finala Champions League. Nu mă tem de jocuri de culise, ci de atitudinea anumitor echipe. Oltenii nu aveau nimic de pierdut, au făcut un campionat bun, însă au venit aici şi a jucat cu răutate".

Păi, cum să joace, signor Bergodi? Sigur, pentru Rapid era mai bine dacă CSU nu se prezenta, dar uite că n-a fost să fie. A venit, v-a bătut și v-a trimis în Liga a 2-a, așa cum și Juventus, deja campioană în Italia, deci tot fără a avea ceva de pierdut, a bătut-o pe Inter și i-a interzis dreptul de a evolua în Europa. L-ați văzut pe Mancini să se plîngă că l-au bătut niște torinezi care au jucat cu răutate?

De ce a avut primă Craiova și de la cine?

Cea mai importantă întrebare aceasta este! Dezvăluirea a fost făcută de Bawab care a încercat astfel să explice bucuria de la final, iar Felix Grigore, directorul executiv al Științei, a încercat să o nege. Pentru ce să premiezi suplimentar niște jucători cînd tu nu mai ai nici un obiectiv și de ce doar la meciul din Giulești?

De ce nu le-ai oferit prime și înaintea meciului cu Brașov, cînd ai pierdut acasă cu un om în minus? Sau au reapărut valizele în fotbalul românesc? Și dacă da, de unde a venit? De la Gaz Metan? De la Chiajna? Sau de la amîndouă? Greu de crezut!

Dacă acest lucru s-ar fi întîmplat în urmă cu vreo 10 ani, am fi zis că lucrurile sînt deja aranjate și că în ultimele două etape Gazul va bate pe Chiajna și pe la Brașov, formație deja retrogradată, iar ilfovenii vor cîștiga cu Petrolul, care se va prezenta cu juniorii. Dar sîntem în 2015 și nu sîntem paranoici să credem că se va întîmpla acest lucru. Nu-i așa?! :)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (101)
karpov.anatoli
karpov.anatoli  •  21 Mai 2015, 12:28

Co-Cârțu se scuza doar ca sa ne-o mai tragă o data, in viitor. Daca nu poate cu Dinamo si iubește Steaua...ne mai are doar pe noi. Fiti vigilenți. Noi? Venim Înapoi! Ca totdeauna. Păzea! Poltronilor...

ucluj2011
ucluj2011  •  20 Mai 2015, 03:25
Postat de eugen76_pan pe 19 Mai 2015, 21:48

ceea ce nu intelegeti voi este onoarea! nu am uitat niciodata cum rapidistii ne-au furat o cupa.restul cu clona,etc etc e cancan ieftin.PENTRU NOI CS UNIVERSITATEA CRAIOVA este adevarata STIINTA!!

Nu vi-au furat-o bă , vi-au luat-o pe terenul de fotbal. CSU este "adevarata" Știința??? Ce vorbești dom'le , chiar asa?

msr_ms
msr_ms  •  19 Mai 2015, 22:45
Postat de Cornel Bilteanu pe 19 Mai 2015, 22:24

nu vreau polemici,dar cand folosesti ,,tare dusmanca",despre limba Romana.........,uite cum facem;cauta maine un profesor de limba Romana si intreabal daca este corect,felul in care te-ai pronuntat.

mda ,mai elegant era tare dusmanoasa...ma rog,mea culpa,insa cum ramane cu dreptul legal de promovare respectiv dupa 3 ani de la afiliere?si vezi ca nu mi-ai raspuns la ceea ce ti-am scris tie,ci altuia...

Vezi toate comentariile (101)
Comentează