FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TÂRGU MUREȘ

De ce a plecat Dan Alexa de la ASA Târgu Mureș

Alexa a strâns 36 de meciuri în Liga 1 la ACS Poli și ASA Tg. Mureș // FOTO MediafaxFoto
Alexa a strâns 36 de meciuri în Liga 1 la ACS Poli și ASA Tg. Mureș // FOTO MediafaxFoto

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2016 00:00

Dan Alexa a decis ieri să demisioneze de la ASA Tg. Mureș, urmând ca în scurt timp să fie numit "principal" la Chiajna.

A promovat cu Timișoara acum doi ani în Liga 1 și a fost demis. A promovat pe plan sportiv cu Rapid sezonul trecut, dar echipa a intrat în procedură de faliment și a plecat. A ajuns la ASA, unde din prima zi s-a confruntat cu probleme financiare, șanse mici de menținere în prima ligă, salarii restante și datorii mari.

Ieri, după 4 luni și 15 zile, a decis să demisioneze, lăsând ASA-ul pe ultimul loc al clasamentului. "Am demisionat, nu mai sunt antrenorul echipei ASA Tg. Mureş, după o discuție cu cei din conducere am decis pe cale amiabilă să rupem contractul. Ţin să le mulţumesc jucătorilor pentru atitudinea avută pe parcursul acestui campionat, chiar dacă ştim cu toţii că au fost momente grele. Au dat tot ce au putut.

Ţin să le mulţumesc suporterilor pentru că au fost aproape de echipă, am simţit căldura şi suportul lor. Mi-am făcut prietenii care vor dăinui o viaţă. Am respect pentru tot ceea ce înseamnă ASA. Decizia mea vine din motive personale şi am considerat că este mai bine să se întâmple în acest moment", a afirmat Alexa.

Care sunt șansele ca echipa să mai continue în fotbal și din sezonul viitor și să nu se desființeze? Dan Alexa speră ca vicecampioana de acum doi ani să se salveze și să nu intre în faliment.

"Cei care conduc destinele echipei vor reuşi acest lucru. Atât timp cât există motivaţie, ASA Târgu Mureş are o şansă importantă. Plec cu regret, pentru că m-am legat sufleteşte de Târgu Mureş şi, cine ştie?, în viaţa asta, dacă ar fi să mă întorc, o să o fac cu mare drag. La final, numai de bine pentru tot ce înseamnă ASA Târgu Mureş şi suporteri! Le mulţumesc tuturor!", a adăugat tehnicianul.

4schimbări de antrenor au avut loc în acest sezon de Liga 1: Dario Bonetti, Emil Săndoi, Nicolo Napoli și Dan Alexa

Ce a făcut Dan Alexa la ASA*

  • 6 victorii
  • 4 egaluri
  • 12 înfrângeri

* în toate competițiile

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
983732924972315
Soos Vilmos  •  23 Decembrie 2016, 14:38

La Timisoara nu a fost demis, a dus echipa la retrogradare si apoi a fugit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează