FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO VREA VICTORIA LA MASA VERDE

De ce doarme liniştit Porumboiu în cazul Marius Constantin

Lui Marius Constantin nu i s-a ridicat dreptul de joc din partea Ligii, dar moldovenii nu-l mai folosesc pentru a nu risca alte controverse. FOTO Mediafax
Lui Marius Constantin nu i s-a ridicat dreptul de joc din partea Ligii, dar moldovenii nu-l mai folosesc pentru a nu risca alte controverse. FOTO Mediafax

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2011 12:51

La aproape o lună de la înfrîngerea de la Vaslui, scor 3-1, Dinamo vrea cele trei puncte la "masa verde". Cei din conducerea "cîinilor" contestă dreptul de joc al fundaşului Marius Constantin în meciul direct şi spun că vor merge pînă la Tribunalul Sportiv de la Lausanne pentru a-şi face dreptate.


Alb-roşii se bazează pe adresa trimisă de FIFA pe 12 septembrie, la o zi de la disputarea meciului, prin care anunţau că Vasluiul va putea face achiziţii abia din ianuarie 2012, după ce clubul moldav a avut interdicţie timp de două perioade de transfer.

Moldovenii sînt liniştiţi în privinţa acestui caz deoarece fotbalistul primise acordul FRF şi LPF de a evolua la Vaslui. În plus, vor invoca buna-credinţă, deoarece fotbalistul nu a mai fost folosit de Vaslui după înştiinţarea primită de la FIFA, deşi dreptul de joc nu i-a fost ridicat.

Potrivit regulamentului de organizare a activităţii fotbalistice "Echipele care prezintă în componenţa lor jucători care au obţinut legitimarea si dreptul de joc cu încălcarea prevederilor regulamentare, fapt dovedit ca urmare a soluţionării unei contestaţii, vor fi sancţionate cu pierderea jocurilor prin forfait. În cazul în care legitimarea sau dreptul de joc al jucătorilor în cauză a fost acordată în condiţii neregulamentare de către organele competente, dar, se constată că echipa în cauză a fost de bună-credinţă, jocurile respective se vor omologa cu rezultatele de pe teren, iar jucătorilor respectivi li se va ridica dreptul de joc pînă la soluţionarea cauzei".

Marius Constantin a fost legitimat de Vaslui pe 8 septembrie, iar la trei zile a evoluat în partida cu Dinamo, cîştigată de moldoveni cu 3-1. A doua zi, FIFA a înştiinţat clubul finanţat de Adrian Porumboiu că încă nu pot opera transferuri după interdicţia primită în 2010, iar de atunci ex-giuleşteanul nu a mai fost folosit în echipa lui Hizo.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
lp64
lp64  •  07 Octombrie 2011, 21:31

Ca de obicei, pe linga subiect si, normal, impotriva lui Dinamo. " Se constată că echipa în cauză a fost de bună-credinţă" se spune in regulament. Stia Porumboiu ca nu are voie sa transfere jucatori? Numai raspunsul la aceasta intrebare ne poate lamuri despre buna-credinta. Pe de alta parte, eu sint convins ca Porumboiu stia, si chestia asta se va lamuri, probabil, la TAS. Si oricum, de orice poate fi banuit Porumboiu, numai de buna-credinta nu! Asa ca vom trai si vom vedea!

boeru_cornel
boeru_cornel  •  07 Octombrie 2011, 19:00

Sa-ti spun ceva andrei(g) : daca tu crezi ca esti mai specialist decat toti specialistii din fotbal si crezi ca acolo nu a fost nimic, e problema ta, dar....dupa faza aia, Vaslui ramanea tot meciul (daca nu restabilea Dumitru echilibrul) in 9 oameni de camp si Dinamo nu e totusi Chiajna...! Apoi urmareste-l pe Farkas, meci de meci face 2-3 faulturi de cartonas, este aproape identic cu Goian inainte sa plece, face aceleasi imprudente fara explicatie fiin cam lent ! Cat despre litigiul cu Constantin...probabil o sa se rezolve intr-un fel sau altul de catre TAS !

draxter
draxter  •  07 Octombrie 2011, 16:28
Postat de dynamic pe 07 Octombrie 2011, 14:27

Cazul este mai evident decat acel Rapid - Poli Timisoara 1-0 omologat 0-3.

la meciul ala daca tin bine minte Iancu a amenintat inca dinainte de meci ca daca vor fi folositi varga si balan v a fi scandal si judecati,aici frf si lpf au greusit ca i au dat acordul de a juca

Vezi toate comentariile (12)
Comentează