FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

De ce Dorinel a dat bir cu fugiţii după numai cinci partide oficiale » A vrut bani, i-au dat liber

Articol de - Publicat sambata, 29 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 28 decembrie 2012 22:15

Munteanu s-a despărţit de Dinamo întrucît n-a acceptat strategia conducerii: clubul să funcţioneze pe minimum, cu datorii către jucători şi transferuri gratis


Dinamo a avut antrenor, după ce l-a schimbat pe Dario Bonetti, fix două luni! Dorinel Munteanu a stat pe banca tehnică a "cîinilor" numai în cinci meciuri, iar în pauza de iarnă a cerut ca toate problemele financiare să fie rezolvate. În momentul în care a semnat contractul cu gruparea din Ştefan cel Mare, "Neamţul" a solicitat mai multe lucruri pentru ca Dinamo să poată face performanţă. Nici una dintre doleanţele tehnicianului de 44 de ani nu a fost îndeplinită.

1. Imediat ce s-a terminat sezonul de toamnă, Dorinel a făcut o listă cu jucătorii pe care îi considera depăşiţi de ceea ce se doreşte la Dinamo. Alvarez, Koulibaly şi Issa Ba, dintre străini, dar şi nume "grele" din vestiar, precum Andrei Cristea, se regăseau pe lista celor care puteau pleca. Nici unul dintre aceştia nu a fost vîndut, nici unuia nu i-a fost desfăcut contractul, întrucît nu a fost adusă o dublură pe posturile respective.

2. Munteanu le-a explicat acţionarilor că nu se poate lucra cu fotbalişti nemulţumiţi. "Veneau zi de zi la el şi se plîngeau că nu au bani, că n-au fost plătiţi de luni de zile, iar Dorinel transmitea mai departe, dar nu se rezolva nimic", explică surse din cadrul clubului. "Pînă la finalul anului toată lumea va fi cu plata la zi", a sunat mesajul şefilor în urmă cu o lună. În săptămîna premergătoare despărţirii de Dinamo, "Neamţului" i s-a transmis clar: "La începutul anului vom primi peste un milion de euro din drepturile TV, abia atunci vom putea plăti o parte din datorii!".

3. Tehnicianul solicitase două cantonamente de iarnă, unul în Spania, care se autofinanţa cu ajutorul banilor veniţi din televizări, şi unul în Turcia. Pentru turneul din Antalya ar fi trebuit alocaţi minimum 50.000 de euro, sumă considerată prea mare de conducere.

4. "Îmi trebuie cel puţin 4-5 achiziţii", spunea Dorinel într-un interviu acordat recent Gazetei. El a şi înaintat o listă de fotbalişti doriţi: Marius Pena şi Cornel Rîpă de la Oţelul, plus Adrian Avrămia şi Adrian Herghelegiu de la CSMS Iaşi. Salariile cerute de Pena şi Rîpă, de cel puţin 10.000 de euro, au fost socotite imense, în timp ce pentru ieşeni "cîinii" nu au bani, încercînd, fără succes, un schimb de jucători. În schimb, Peteleu sau Predescu, cu memorii depuse, ar putea semna cînd vor deveni liberi de contract!

5. Pentru a trece peste această perioadă de criză, se plănuieşte o reducere a salariilor jucătorilor ce cîştigă mai mult de 8.000 de euro lunar. Decizie care nu a fost pe placul antrenorului, acesta considerînd că nu se poate face performanţă cu contracte mici şi nici acestea plătite la timp.


"Lui Dorinel Munteanu probabil că i s-au făcut nişte promisiuni în momentul în care a venit la Dinamo şi acestea nu au fost respectate, d-aia a şi plecat!"
Victor Becali, agent FIFA

"Sînt convins că Dinamo va prinde un loc de cupă europeană dacă se vor face eforturi şi toate problemele care au fost pînă acum se vor finaliza"
Dorinel Munteanu, antrenor Mordovia Saransk

500.000 de dolari anual va cîştiga Dorinel Munteanu la Mordovia Saransk, plus bonusuri
consistente dacă va salva echipa de la retrogradare

"Voi lua jucători de la Dinamo!"
Dorinel Munteanu a refuzat oferta lui Jahn Regensburg, ultima în liga secundă din Germania, şi a semnat ieri, pe un an şi jumătate, cu Mordovia Saransk, ultimul loc în Rusia. Tehnicianul de 44 de ani vrea să le dea o mînă de ajutor "cîinilor". "Dacă nu sînt scumpi, voi lua jucători de la Dinamo pentru că aici sînt fotbalişti interesanţi, foarte buni. Clubul trece printr-o perioadă de criză şi aş vrea să ajut cu orice preţ", a zis "Neamţul" la DolceSport.

"Yuksel are poftă de Xanax?!"
Mihai Stoica l-a luat peste picior pe fostul preparator fizic al lui Dinamo, Yuksel Yesilova, după ce acesta a anunţat despărţirea de "cîini" pe contul personal de Facebook într-o engleză precară. "Luaţi de la Yuksel: «Wellcame Moldovra Sanaks»... Că omul vrea la Mordovia Saransk sau poate un Xanax de poftă mai înţeleg, dar WELLCAME? Aşa ceva!", a postat managerul Stelei pe contul său de Facebook.

Tunurile pe Bonetti!
Victor Becali crede că vinovat de situaţia în care se află acum Dinamo este şi Dario Bonetti, antrenorul cu care echipa a început sezonul: "Eu am zis de mult că Dinamo trebuie să se bazeze pe jucători tineri, cu contracte mici. Au venit fotbalişti de duzină, pe contracte mari. Cu banii din contractul lui Edgar Alvarez sau al altor jucători distractivi ţineai cinci copii. Dar cum să-i faci pofta lui Bonetti?!".

Reacţii pe GSP.ro
"«Dolărel» numai dinamovist nu e! A întors spatele echipei care l-a făcut om, numai banii contează pentru el, s-a văzut şi cînd a ales să se ducă la stînă. A venit «mantaua de vreme rea», care poate fi manevrată uşor de becalioţi şi de Nicu Badea, «groparul» lui Dinamo!"
2.oi

"Cel mai mare mercenar! Dacă era mare antrenor, demonstra şi în condiţiile de la Dinamo. «Dolărele», du-te la ruşi, acolo nu o să poţi scuipa ca la noi, că îţi îngheaţa saliva!"
myalex08

"Mordovia Saransk e în Bundesliga?! Parcă zicea că vrea să-şi îndeplinească visul de a antrena în Germania..."
miop

"Mulţescu ar fi fost bun. În rest, toţi mediocri, Ando, Ţălnar, Clau... Un singur lucru e clar, Badea să plece!"
dog_one

"Mai bine ne desfiinţăm sau începem din Liga a 2-a, decît să continuăm să fim umiliţi de aceşti acţionari!"
vali_titan

"Nu Dorinel trebuie judecat, ci acţionarii, în special Badea! Cînd a venit la Dinamo, Munti a pus nişte condiţii, care ulterior nu s-au respectat, deci, despre ce vorbim?!"
bandoleros

"Cum voia Munteanu să facă un Dinamo competitiv cu Badea, Negoiţă şi Săvulescu?!"
stefansb

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
nicbar11
nicbar11  •  30 Decembrie 2012, 13:45

Bine ca a plecat si dolarel.

dragosph
dragosph  •  30 Decembrie 2012, 11:39

Si jucatorii sunt de vina, i-am pus noi sa nu se califice in grupe ani de zile? Astia de unde sa aiba bani daca ei nu fac performanta?

maistor_kokir
maistor_kokir  •  30 Decembrie 2012, 09:54

din ce se spune ,dinamo are cei mai bogati suporteri din romania, daca e sa inmultim numaru de suporteri cu banii care ii au fiecare in parte, cred ca la dinamo ar fi cel mai posibil o organizare cu cateva mii de asociati,cum e la barcelona de pilda...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează