FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

De ce e atât de supus antrenorul Stelei » Ce e în spatele atitudinii surprinzătoare a lui Reghe față de Becali

Reghecampf câștigă 350 de mii de euro la Steaua, cel mai bine plătit antrenor din fotbalul românesc
Reghecampf câștigă 350 de mii de euro la Steaua, cel mai bine plătit antrenor din fotbalul românesc

Articol de - Publicat duminica, 18 septembrie 2016 00:00

Reghecampf surprinde cu obediența lui: acceptă că Becali îi face echipa și tactica, ba chiar i se pare o atitudine pozitivă. 

Dezechilibrul din campionat îi face rău lui Reghecampf. Antrenorul nu e testat suficient în Liga 1, iar Becali simte asta. Și îl judecă în funcție de ceea ce se petrece în Europa.

Citește și: Reghe, "demis" în direct la TV » Cum și-a umilit Becali antrenorul: de acum se bagă și la tactică, nu doar la primul 11

Unde startul a însemnat un eșec la Ankara, 0-2 cu Osmanlispor, și implicit o atitudine agresivă din partea patronului: "Nu mai dorm, că d-aia sunt proprietar. Nu poți să joci cu trei fundași centrali, că ăia nici nu participă la joc! Trebuie jucat doar cu doi fundași centrali, ca să ai opt oameni în faza de atac!".

Lecția de tactică și anunțul că strategia îi va aparține lui Becali de acum înainte nu l-au deranjat pe Reghecampf. Le acceptă bucuros!

Reghe concurează cu Stoichiță

"Criticile lui Gigi au fost constructive. El are dreptul să spună orice, din moment ce e patron" e concluzia antrenorului deposedat de prerogative. Laur spune că nu a primit și direct observațiile din lojă, doar prin intermediul televiziunilor și al siteurilor. "Probabil vom avea o discuție față în față după partida cu Timișoara", crede Reghe.

Jocul din Banat ar putea să-i ofere tehnicianului un argument în fața lui Becali, în sensul că o victorie ar mai calma spiritele.

Deocamdată, Laurențiu a adoptat o atitudine "cuminte". Implicarea patronului în deciziile tehnice constituie o obișnuință la Steaua, însă puțini au tratat ordinele șefului drept "critici constructive".

Momentul de maximă supunere l-a produs Stoichiță. La o partidă disputată în Giulești, "Lippi" a fost filmat discutând la telefon, pe bancă. I se transmiteau schimbări și modificări de strategie pe care le gândea Becali.

Era mai dur

Stoichiță își acceptase rolul, nu a pretins în niciun moment că e un tehnician independent, imposibil de influențat. Reghecampf, în schimb, își crease altă imagine în primul mandat pe care l-a avut la Steaua. S-a opus vizibil când i s-a cerut să execute modificări în echipă în timpul unei partide cu Stuttgart, din Europa League.

Indicațiile tactice veniseră de la tribuna oficială, pe traseul Becali-Mache-MM. Reghecampf a gesticulat nervos și a făcut semne că refuză să se supună. De ce s-a schimbat de atunci?

Rezultate, nu. Doar supunere

Laur ar trebui să fie mai relaxat decât era în prima perioadă la Steaua, să țină mai mult la autoritatea și la imaginea lui, mai ales că a adunat și bani mulți între timp, mai ales din perioada pe care a petrecut-o la Al Hilal, în Arabia Saudită. Dar face compromisuri tot mai mari, din dorința de a-și păstra postul.

Reghe a revenit în finalul anului trecut. De atunci a ratat deja două obiective, titlul din stagiunea precedentă și calificarea în grupele Champions League. Becali e consolat cu Europa League și cu încasări de 6-7 milioane de euro. Antrenorul simte că nu a realizat nimic semnificativ în acest al doilea mandat și își protejează jobul arătându-și supunerea.

I se pare și lotul perfect!

Steaua a trecut prin campania de transferuri fără să acopere două posturi pe care problemele sunt evidente: fundaș dreapta și vârf. Enache a fost veriga slabă, din poziția de fundaș dreapta, în majoritatea meciurilor în care a apărut.

Iar Golubovici încă nu a marcat de când a semnat cu roș-albaștrii. Reghecampf ignoră "găurile" din echipă: "Avem un lot foarte bun, sunt mulțumit de ce am la dispoziție".

"Patronul și-a spus părerea, nu văd nimic anormal! Discuțiile care apar pe subiectul ăsta sunt unele pe care le faceți voi. Pentru mine, discuțiile cu Gigi sunt constructive"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Mi se pare că avem un parcurs foarte bun. Suntem pe primul loc în campionat, am trecut mai departe în Cupa Ligii și jucăm în grupele Europa League. Nu văd care e problema!"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Reghe a fost de vină. Nu m-a deranjat atât alegerea jucătorilor pentru meciul din Turcia, cât felul cum i-a așezat pe teren. Nu poți să joci 5-1-3-1, ce a jucat el cu Osmanli!"
Gigi Becali, patron Steaua

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (60)
883135188391540
Popa Corneliu  •  18 Septembrie 2016, 16:48
Postat de dmc77 pe 18 Septembrie 2016, 15:48

E un antrenor mediocru care trebuie sa fie sclav in fata lui Gigi pentru ca Prodanca sa isi poata promova jucatorii impresariati si sa le creasca cota trecandu-i pe la Steaua. Cu un patron care cumpara tot ce apare bun in campionat, cu echipe ce nu au curaj sa infrunte Steaua si *** in fata ciobanului + ajutorul arbitrilor si implicarea impresarei oricine poate castiga campionatul. In asa conditii Becali trebuia sa castige event dupa event. Bine ca se inconjoara de prosti care sunt dispusi sa-l pupe-n *** si reusesc sa participe singuri si sa iasa pe locul doi. ***

Normala relatia dintre Reghe , patron si impresar! Spre deosebire de "alti antrnori consacrati", care stiu: "unde, cand, si cum sa cotizeze", el este intr-o relatie moderna, alt modul. prin care trebuie sa "promoveze" jucatori anonimi pe care sa-i vanda la un pret mai mare decat cel de cumparare, deci sa-i faca profit patronului, dar sa si castige campionatul! Sa aduca cat mai multi bani de la UEFA! Punct! Restu-i can-can! Stim ca intreaga "clasa de elita a fotbalui romanesc", aici inclusand si mass-media isi doresc indepartarea lui becali din sistem, DERANJEAZA, restul nu-si mai pot face "jocurile de culise" cunoscute: "esti cu primar sau conducator de la PSD sau Aliatii lor, ok, trecem la delegari de la grecul "independent" de la CCA si delegam "arbitri cu scoala, care stiu sa arbitreze la alibi, smechereste" Balaj, Kovaci, Avram, Coltescu, Catalin Popa, Tudor (la doua capete), Radu Petrescu!Acum Axa este Bucuresti, Paris, Berlin, adica Habarnam Burleanu, Iorgulescu, Lupescu si Daum! Suntem pe va,l Habarnam "a aranjat numirea slovacului, adica a votat cu cine trebuie si in tara trebuie sa castige campiontul cineva care "stie sa cotizeze"! Singurul care stie este Andone, dar s-ar putea sa "iasa pe turnanta" "tante Olgita", o sa vedem cum "misca arbitrii in play off!! Capisci?

dmc77
dmc77  •  18 Septembrie 2016, 15:48

E un antrenor mediocru care trebuie sa fie sclav in fata lui Gigi pentru ca Prodanca sa isi poata promova jucatorii impresariati si sa le creasca cota trecandu-i pe la Steaua. Cu un patron care cumpara tot ce apare bun in campionat, cu echipe ce nu au curaj sa infrunte Steaua si *** in fata ciobanului + ajutorul arbitrilor si implicarea impresarei oricine poate castiga campionatul. In asa conditii Becali trebuia sa castige event dupa event. Bine ca se inconjoara de prosti care sunt dispusi sa-l pupe-n *** si reusesc sa participe singuri si sa iasa pe locul doi. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balauru48
balauru48  •  18 Septembrie 2016, 15:21
Postat de dl.axinte pe 18 Septembrie 2016, 14:23

...doamne cat de prost esti ... inchide-te in casa si ramai acolo pt urmatorii 10 ani :)))))) ...

Nu ta intrece nimeni in prostie. Nici *** randoom, valahul, milne sau khal!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează